Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

103 серия

Виктория иска да види Каро щастлива с Алекс. Плачейки, Каро казва, че иска Виктория, Алекс и истината без повече лъжи. Виктория умолява Каро да приеме, че любовта между Алекс и Каро е най-важна и да не се отказва от нея.

Лелята на Исабела, Матилда, й подава чаша чай и вестника, в който Исабела може да си потърси работа. Тя напомня на Исабела, че е добре дошла в дома й, но трябва да работи, за да издържа себе си и бебето. Исабела благодари на леля си, която се кани да тръгва за работа. Тя казва на Исабела да пази себе си и бебето. Исабела се засмива и й казва, че ако детето й е момиче, тя ще я кръсти на леля си – Матилда. Матилда излиза, а Исабела тананика на бебето си и му казва, че не я интересува дали е момиче или момче. Най-важното е, че бебето е най-доброто нещо, което й се е случвало. Тя предпочита да бъде бедна и щастлива, отколкото с Ренато. Тя докосва корема си и пита бебето си дали е гладно. Исабела отива в кухнята, когато се чука на вратата. Тя си мисли, че Матилда е забравила нещо и отваря. Усмихващият се Ренато я пита как е, наричайки я предателка.

Гладис продължава да дразни Мартина, която не издържа и замеря Гладис. На нея й е писнало от лошото отношение на Гладис и надменно поведение. Тя търпи всичко това само заради Ренато. Гладис я моли да си отвори очите – Ренато обича красива жени, а не като Мартина.

Ренато блъсва Исабела обратно в апартамента и я пита дали си мисли, че може да избяга от него. Той нарежда на Криста да затвори вратата. Исабела умолява Ренато да я остави на мира. Ренато отбелязва, че тя трепери и че никога няма да може да избяга от него. Исабела ще си плати за всичко, което му е причинила. Той се приближава до Исабела и Криста, които изглеждат много изплашени. Исабела го умолява да я остави и тя никога няма да каже нищо. Той се отпуска на дивана и я информира, че трябва да си плати заради това, че е разказала всичко на Алекс.

Алекс вижда логиката в думите на Херардо – Виктория не би изпратила Росио да го извика, ако е искала да убие Гонсало. Херардо не иска да говори лошо за вуйчо си, но ако Гонсало е бил способен да нарани Виктория преди години, защо да не го направи и сега? Алекс се съгласява, че Гонсало става много агресивен, когато говори за Виктория и Диего, но вярва, че това е само защото той обича Виктория. Херардо подозира, че тъй като Гонсало не може да има Виктория, той пречи на Алекс и Каро да се съберат и да бъдат щастливи.

Гонсало разговаря с лекаря на Лукресия, че не забелязва никакво подобрение. Лекарят го моли да има търпение, защото психологичните проблеми изискват време. Гонсало предлага, че може би е по-добре Лукресия да бъде преместена в друга болница или поне в друга стая. Лекарят му казва, че Лукресия трябва да разбере колко невъзможна е любовта й с Диего. Гонсало се опитва да убеди лекаря, че ще е добре да позволи на Лукресия да се разхожда из градината. Лекарят обещава това да стане скоро. Гонсало благодари на лекаря, докато си мисли, че когато изкара Лукресия от там, той ще може да я използва да убива вместо него.

Каро и Виктория продължават да разговарят. Каро не знае как може да бъде щастлива след всичко случило се. Нейната съдба е да бъде разделена от Алекс. Виктория й напомня, че мястото й е с тях, тъй като тя също е Монтеро.

Исабела продължава да обещава на Ренато, е няма да казва нищо. Той става от дивана и започва да затяга дълго шалче около врата й. Исабела моли Криста за помощ, най-вече заради бебето й. Тя я моли да не позволява на Ренато да я убие. Ренато изглежда изненадан – той не е споменавал нищо за убиване. Той пита ужасената Криста за мнението й – какво трябва да се случи на предателка като Исабела.

Мартина се защитава от Гладис – другите жени на Ренато може и да са по-красиви, но тя е по-умна и Ренато оценява това, и дори я включва в плановете си. Мартина заявява на Гладис, че или тя ще започне да се държи по-добре с нея, или тя ще разкаже на Ренато за отношението на Гладис. Ядосаната Гладис я пита какво иска. Мартина иска да се отнася с нея не като към прислужница, а като почетен гост.

Вбесеният Ренато изкрещява на Криста да му каже какво да прави. Ще защити ли предателката? Треперещата Криста отговаря с „не“, тя винаги ще бъде с Ренато. Ренато се усмихва и казва на Исабела, че не може да разчита на ничия помощ. Той отива до вратата и я заключва, докато Исабела го умолява да изчака докато се роди детето й, тогава да я убие. Ренато се присмива на майчинския й инстинкт. Той сграбчва Криста и настоява да гледа внимателно, докато съобщава на Исабела, че ще бъде за пример на всичките му жени.

Патрисио и Мигел се опитват да решат каква сума да напишат на празния чек. Мигел първо предлага смешната сума от 50 долара, а след това – 25 000 долара. Патрисио се засмива и написва по 100 000 долара за него, Мигел, Бианка и Херардо. Мигел не е съгласен – той смята, че заслужава много повече, тъй като е син на Дон Грегорио. Патрисио не иска да пише прекалено големи суми, за да не събудят подозрение. Мигел да не иска да влезе в затвора, като Диего? Те разговарят за това, че няма да могат да обвинят Диего за отвличането на Каро. Патрисио напомня на Мигел, че ако той бъде обвинен за убийството на Флоренсия, Мигел ще го последва.

Диего пита къде може да спи и мълчаливо другият затворник му предлага леглото си. Риситос казва на Диего, че другият затворник не иска да има проблеми с никого, особено с Вердуго. Мълчаливият затворник прошепва на Диего, че Вердуго е зъл човек и е извършил много убийства. Диего изглежда притеснен.

Вердуго пита за името на мъжа, когото трябва да убие. Макарио му казва името на Диего и Вердуго го повтаря няколко пъти. Той напомня на Макарио, че иска много пари. Макарио му отговаря да не се притеснява за парите. Вердуго става, за да се върне и да потърси жертвата си. Макарио избърсва нервни лицето си и казва на Вердуго, че има още нещо – ако Вердуго си отвори устата, ще умре. Макарио вярва, че Вердуго лесно ще се справи със задачата, тъй като не се съмнява, че е убивал и преди в затвора.


Виктория е коленичила пред олтара в църквата. Тя не иска нищо за себе си – тя моли Бог да помогне на Диего да излезе от затвора и да позволи на Каро да бъде щастлива с Алекс. Появява се свещеника и я пита защо плаче, докато нежно взема ръцете й в своите. Виктория се обвинява за страданията на любимите си хора.

В ранчото на Монтеро, Каро влиза в хола и братовчедите й я поздравяват. Алекс е изненадан да чуе, че тя иска да поговорят. Херардо се извинява и излиза. Каро казва на Алекс, че той е имал право – те трябва да забравят за всичко и да бъдат щастливи заедно. Алекс хваща ръцете й и я пита дали това означава същото, което той си мисли. Тя потвърждава и двамата се целуват.

Виктория разказва на свещеника последните събития. Той съветва Виктория да поговори с Каро и Алекс и повтаря мисълта на баба й – любовта винаги побеждава. Свещеникът се притеснява, че Диего е затворен при положение, че е невинен. Виктория му казва, че не само Диего е невинен, но също така се намира в смъртна опасност. Свещеникът е шокиран.

Диего разказва на мълчаливия затворник какво се е случило, когато Ристос скача и съобщава на Диего, че Вердуго пристига. Вердуго влиза в килията и поглежда студено към пазача, който заключва вратата. Вердуго се радва да види, че имат нов съкилийник, когото да тормози. Той пита Диего за името му и го повтаря. Той се засмива. Диего е объркан и Вердуго му съобщава, че няма да излезе от затвора жив. Ристос прави жест с пръст, преминаващ през гърлото. Диего скача от леглото и съобщава на Вердуго, че той е невинен и скоро ще излезе от затвора, жив. Вердуго не се интересува дали е невинен или не, той ще напусне затвора мъртъв. Ристос обяснява на Диего, че след като Вердуго го казва, това означава, че той наистина ще напусне затвора мъртъв. Това означава, че някой го е осъдил. Вердуго тормози мълчаливия затворник. След това казва на Диего, че ще напусне затвора мъртъв.

Отец Сиприано пита Виктория защо смята, че Диего е в опасност. Виктория се опитва да му обясни за дарбата, която има Дон Чема. Свещеникът я прекъсва и й напомня, че се намират в Божия храм и такива приказки са недопустими.

Ренато казва на плачещата Исабела, че няма смисъл за нея да се моли и умолява. Той е решил, че тя ще умре. Той я блъска на дивана. Ужасената Криста прави опити да не се разплачи, докато Ренато уверява Исабела, че тя много скоро ще умре. В отчаянието си, Исабела хваща телефона и се обажда в полицията. Ренато изтръгва кабела от стената и изключва телефона. Той пита Исабела какво точно е искала да каже на полицията.

Диего казва на Вердуго, че разбира, че той е Краля там и той не иска да има проблеми. Вердуго отбелязва колко смел е Диего. Той би искал да е малко по-мълчалив, като Лино. Четиримата са прекъснати, защото са призовани да излязат в двора. Докато излизат, Ристос и Лино прошепват на Диего, че трябва да бъде много внимателен – Вердуго е убиец и не бива да се забърква с него. Диего трябва да бъде много внимателен, ако иска да остане жив.

Отец Сиприано не вярва, че Диего е в опасност само заради предчувствията, които Дон Чема е споделил с Виктория. Той вярва, че само Бог може да реши кога някой ще умре. Тя отчаяно му казва колко се моли и той й казва да не бъде непочтителна. Тя отбелязва, че Гонсало мрази Диего и тя се страхува, че ще измисли нещо, което да случи на Диего в затвора.

Макарио съобщава на Гонсало, че е наел човека. Гонсало иска да знае кога Диего ще бъде ликвидиран. Макарио се приближава до него и му казва, че всичко зависи от това колко бързо Вердуго ще открие Диего и от това колко бързо Гонсало ще осигури парите. Гонсало го уверява, че много скоро ще разполага с парите – той смята да използва за целта Алекс, въпреки че не иска да се обръща към него. Макарио ядосано му заявява, че няма друг избор – Гонсало трябва да намери парите не само за поръчката, но и за Макарио.

Алекс и Каро разговарят за богатството на Монтеро. Алекс не иска да чака, за да се оженят и да се махнат далеч от хората, които са ги наранявали. Каро си спомня, че не може да ходи никъде, тъй като Флоренсия не е мъртва. Тя казва на Алекс, че не може да се махне от там, а той не я разбира. Алекс я умолява и я пита не иска ли да бъде с него. Каро е объркана, защото знае, че не може да разкрие истината пред Алекс.

Валентин пита лекарят за състоянието на Флоренсия. Лекарят мисли, че има много малко надежда – Флоренсия реагира само когато Каро е при нея.

Каро уверява Алекс, че наистина го обича и иска да се омъжи за него, но тя иска той да има търпение и да изчака малко. Алекс усеща, че има още нещо и настоява да го разбере. Да не би Виктория да я притиска?

В „Дъбовете“, Виктория влиза в кухнята. Мария смята, че е било добра идея да отиде до църквата. Виктория й разказва за случилото се с Каро и споделя страховете си, че може да изгуби Каро завинаги. Мария не вярва в това. Виктория също, но е сигурна, че ще изгуби дъщеря си.

Каро уверява Алекс, че Виктория не я притиска и признава, че случилото се предната вечер може да е истина. Алекс не е съгласен с нея и казва на Каро, че има съмнения – историята на Гонсало не звучи правдиво, тъй като Виктория е изпратила Росио да извика Алекс. Той вярва, че този път Виктория е невинна и че Гонсало наистина я е заплашил.

Мария се опитва да убеди Виктория, че няма да изгуби Каро. Виктория има нужда от пари, за да плати за защитата на Диего, но се съмнява, че Каро ще й помогне. Тя трябва да си върне парите от Ренато, но Валентин не може да направи нищо за сега.

Ренато пита Криста какво трябва да се случи с предателката. Криста го моли да не прави нищо. Той й изкрещява да не бъде глупава. Какво оръжие да използва? Той изважда един нож и решава да го използва. Исабела изпада в паника и го умолява да се смили над нея. Ренато я моли да се успокои. Тя е наясно, че той не си играе. Никой не може да го предава и сега тя ще си плати. Той доближава ножа до нея.

Виктория трябва да открие добър адвокат за Диего. Мария пита Виктория дали знае кой в действителност е убил Флоренсия. Тя не знае, но има идея кой може да стои зад това. Тя смята лично да разпита този човек.

Вердуго хваща Лино и го пита какво става. Лино го уверява, че нищо не е станало. Другият затворник пита Лино дали се страхува. Вердуго и другият мъж се смеят, докато Лина побягва. Диего се промъква към Лино и го пита какво става. Лино му казва, че Вердуго иска да убие Диего.

Гонсало пита Макарио дали го заплашва. Макарио го уверява, че е негов съучастник в това. Гонсало казва на Макарио, че не изглежда точно така. Макарио му обяснява, че просто му е предложил да се сдобри с Алекс или поне да се престори, че иска да се сдобрят. Гонсало поглежда гневно Макарио и му напомня, че Алекс в действителност е син на Ренато.

Исабела умолява Криста за помощ, не за себе си, а за детето. Ренато казва на Исабела, че Криста няма да й помогне, защото Криста е на негова страна. Ренато сграбчва изплашената и подсмърчаща Криста и поставя ножа под брадичката й. Той й нарежда да обиколи апартамента и да прибере всичко ценно. Ще инсценират обир. Той грубо блъска изплашената жена и тя побягва към другата стая. В това време ужасената Исабела е на дивана.

Ернесто подава на Валентин документи, според които всичко, принадлежало на Виктория се прехвърля на името на Ренато. Валентин иска да продължат с разследването, за да хванат натясно Ренато. Ернесто се притеснява какво ще стане със случая на Ибара. Валентин вярва, че признанието на Клаудио е измислено и той се е предал, за да спаси Диего. Валентин не иска Диего да лежи в затвора и работи върху разрешаването на проблема. В това време, той е сигурен, че другите приятели на Диего ще се опитат да докажат невинността на Диего.

Шокираният Херман казва на Виктория, че планът й е луд. Тя отговаря, че само така ще може да разбере дали Гонсало е убил Флоренсия или не.

Гонсало приема, че Макарио има право – той ще се сдобри с Алекс, но след това ще си отмъсти на Гладис и Алекс. Макарио го съветва да изчака, докато не получи достатъчно пари, които са им нужни. Гонсало заявява на Макарио, че той е Монтеро и не е идиот. Как смее Макарио да намеква, че няма да му плати. Преди да излезе, Гонсало му казва, че ще му плати. Макари казва на празната стая, че след като получи полагаемото си (парите), ще си върне Амалия и те ще заминат далеч.

Отвън, Гонсало чува някакъв шум и пита кой е там. Изненадващо, върху главата му се нанизва чувал и след това показват как Херман започва да го дърпа. Те го завличат в една стая, а Виктория ги следва. Мъжете завързват Гонсало за стола и Херман благодари на работника от ранчото, който след това си тръгва. Херман сваля чувала от главата на Гонсало, който вижда Виктория. Гонсало не може да повярва на очите си. Виктория изважда пистолет и го насочва към Гонсало, който спира да се смее. Тя обяснява, че няма друг избор – или той ще й каже истината за смъртта на Флоренсия, или тя ще го убие.