Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

110 серия

Съвсем случайно, Гладис признава пред Ренато, Криста и Мартина, че е убила Дон Грегорио. Те са шокирани.

Каролина казва на Чема, че смята да замени цялото състояние на Монтеро за щастието.

Гонсало казва на Алекс, че иска да поговорят за болката, която той е причинил. Той му казва, че винаги ще вижда в него своя син. Той смята да се отдалечи за известно време, за да помисли. Алекс подкрепя решението му и иска само да поддържат връзка. Той не иска „баща“ му да бъде далеч от него за дълго. Гонсало му благодари и му обещава, че никога няма да го изостави. Той споделя, че смята да попътува поне години. Алекс е изненадан. Гонсало му отговаря, че не е сигурен, че ще може да бъде далеч от него цяла година и смята да се върне, когато не издържа да е далеч. Той казва на Алекс, че смята да замине за Тибет, където да медитира, да освободи душата си, да се научи да прощава на хората, за да се превърне в един по извисен човек. Алекс е щастлив да чуе това. Гонсало си мисли какъв идиот е младежа, който вярва във всяка негова дума.

Ренато е щастлив от разкритието и отбелязва, че е имало причина той да харесва Гладис. Тя признава, че е убила Дон Грегорио. Ренато й казва, че е имало нужда да убива стареца, след като той вече е бил с единия крак в гроба. Тя не е съгласна с него и му казва, че Дон Грегорио й е казал, че знае тайната й (че Алекс не е син на Гонсало) и за това тя е трябвало да го убие. Ренато отбелязва, че е било безполезно, тъй като преди това старецът е променил завещанието си. Тя му отговаря, че не е знаела за промяната в завещанието. Мартина пита как го е направила и Гладис отговаря, че го е задушила с възглавница. Ренато изглежда впечатлен, докато Гладис си спомня онази нощ. Ренато се присмива на начина, по който тя го е съдила за убийството на Исабела, докато тя е постъпила по същия начин и няма право да съди другите. Чука се на вратата. Криста отваря. Валентин се радва да ги види четиримата заедно, защото иска да поговори с тях за убийството на Исабела.

В участъка, разпитват Амалия за жестокото убийство на Исабела. Тя се чуди кой може да я е убил. Шефът казва, че се е надявал тя да знае нещо по въпроса и е разочарован, че тя не знае нищо. Той й обяснява, че убиецът се е постарал да прикрие убийството зад обир, но всъщност е напълно ясно, че това е планирано убийство. След това той пита Амалия в какво убийство обвинява Гонсало. Амалия отговаря, че Гонсало е убил майка й. Той е изненадан.

Бианка се опитва да успокои Лукресия като й казва, че тя и Херардо няма да я изоставят. Лукресия й благодари и предполага, че те имат план как да я изкарат от там. Херардо обещава да измислят нещо. Лукресия започва да обвинява Виктория, Флоренсия и Дон Грегорио за това, че е затворена в лудница. Херардо отбелязва, че Дон Грегорио няма нищо с това, защото той е мъртъв отдавна. Тя отново се радва, че баща й е мъртъв. След това настоява да й помогнат да излезе от там, докато Дон Грегорио не е станал от мъртвите.

Гонсало казва на Алекс, че може би годината в Тибет може да продължи повече, но обещава да го посети. Той добавя, че иска да види „внука“ си. Алекс се радва. Той му казва, че децата трябва да познават дядо си. Накрая Гонсало стига до целта на посещението си – пари. Той казва, че иска да замине за дълго, но няма пари за това. Алекс му отговаря да не се притеснява за това, защото той ще му даде. Той се надява това пътува да помогне на Гонсало за добро. Гонсало му казва, че ще има нужда от много пари, защото няма да замине сам. Алекс го пита да не смята да пътува с Гладис и е изненадан да научи, че ще вземе Виктория със себе си.

Виктория няма търпение да се свържи с Валентин и се обажда в офиса му. Тя научава, че го няма. Тя казва на Мария, че всяка минута излага Диего на по-голяма опасност. Мария предлага тя да посети Диего в затвора на следващия ден и да го убеди да говори с полицията. Виктория е сигурна, че ако отиде на посещение в затвора, Диего ще откаже да се види с нея, защото вече й е казал сбогом.

Диего се притеснява за Виктория и казва на Лино, че я е помолил да не го посещава никога повече в затвора. Но той иска да я предупреди за брата на Палача. Той казва на Лино, че той и Виктория се обичат и са способни на всичко, за да предпазят другия от страдания. Той осъзнава, че сега трябва да се притеснява не само от Гонсало, а и от брата на Палача.

Амалия разказва, че е видяла как Гонсало убива майка й. Полицейският началник отбелязва, че ще е нейната дума срещу тази на Гонсало и отбелязва, че тя трябва да има доказателства, за да обвини някого в убийство. Амалия му казва, че трябва да й повярват, защото в противен случай, Гонсало ще продължи да наранява хората.

Алекс е изненадан от новината, че Гонсало планира да замине с Виктория и да се ожени за нея. Гонсало набързо се опитва да убеди Алекс, че той и Виктория са се сдобрили. Алекс не може да разбере може да е истина това, което му казва. Той си спомня, че Гонсало е изнасилил Виктория, когато е била млада, както и за всичко, което се е случило след това. Гонсало го уверява, че той е успял да съблазни Виктория и заявява, че тя винаги ще го обича.

Виктория казва на Мария, че е приела да стане любовница на Гонсало, за да спаси живота на Диего. Мария настоява, че това не може да е единствения изход. Тя не може да разбере как Виктория е способна на това след всичко, което й е причинил Гонсало. Виктория не вижда друг вариант. Мария държи на своето и отказва да позволи на приятелката си да се жертва по този начин. Виктория я пита какво трябва да направи – да седи настрана и да позволи да убият Диего?

Диего пита Лино дали някой го посещава, защото иска някой да му свърши една услуга навън. Лино му отговаря, че никой не го посещава и му разказва, че е в затвора за кражба, тъй като е искал да помогне на болната си баба, единствената му роднина, която е умряла след като той не е успял да й помогне. Той много би искал да има някой навън, за да може да помогне на Диего. Диего се чуди как ще помогне на Виктория, след като я е помолил никога да не се връща. Той съжалява, че я е отблъснал по този начин. Той казва на Лино, че Виктория е способна на всичко, за да му помогне. Той се опасява, че братът на Палача може да убие Виктория...

Виктория обяснява на Мария, че за нея най-важно е да спаси Диего, дори да се наложи да стане любовница на Гонсало. Мария я разбира, но все още смята, че има друго решение на проблема. Тя пита Виктория дали се е замислила как ще реагира Каролина, когато открие, че е станала любовница на Гонсало.

Каролина обяснява на Чема, че смята да раздели по равно наследството между децата на Дон Грегорио. Чема е изненадан и я пита дали е сигурна, че иска да даде на Гонсало една част. Въпреки че тя мрази Гонсало, тя планира да му даде ¼. Той има съмнения относно Гонсало и я пита дали е вярно, че Алекс и Гонсало са се карали. Тя му отговаря, че те са се сдобрили след като Гонсало се е извинил. Дон Чема съчувства на Чема и се съмнява в истинските мотиви на Гонсало, който се опитва да изиграе ролята на любящ баща.

Гонсало казва на Алекс, че той и Виктория са помъдрели. Алекс намира за много странно това, след като Виктория го е обвинила в изнасилване. Гонсало му казва, че той и Виктория не искат Алекс и Каролина да страдат заради тях. Той го уверява, че го обича прекалено много, за да го гледа как страда.

Каролина признава на Чема, че не знае какво да мисли за връзката на Алекс с Гонсало. Тя отбелязва, че тя е в същото положение с Виктория. Тя обича Виктория, както Алекс – Гонсало, въпреки че знаят колко лоши хора са. Чема й казва, че не е същото, защото Виктория е добър човек, а той искрено се съмнява, че Гонсало наистина обича Алекс, след като е научил, че не е негов син. Той отбелязва, че Ренато е наранил много хора, по-специално жени, включително и Виктория. Той я предупреждава да не се приближава до Ренато, защото той е лош човек.

Валентин казва на Ренато, че иска да говори с него, Криста, Гладис и Мартина за това, което всеки един от тях е правил в деня, в който е убита Исабела.

Каролина казва на Чема, че полицията разследва Ренато по подозрение, че е убил Исабела.

Макарио побеснява, когато научава от Сантос, че Патрисио ще живее в ранчото. Той уверява, че в ранчото няма място и за двамата – него и Патрисио.

Патрисио и Мигел решават, че ако научат каква тайна за Гонсало крие Амалия, няма да им се налага да го убиват.

В килията, Диего казва на Лино, че сега, когато Виктория е в опасност, той не може да умре. Той трябва да избяга, за да я спаси.

Виктория казва на Мария, че тя не се интересува какво мисли Каролина за това, че е любовница на Гонсало. Мария не й вярва. Виктория я уверява, че не я интересува това, особено след като Каро вярва, че тя е виновна за смъртта на Флоренсия. Мария я принуждава да си признае, че се лъже и че се чувства наранена заради подозренията на Каро. Мария моли Девата да помогне на Виктория да промени поведението си и да я направи пак същата Виктория, която е била преди.

Чема казва на Каролина, че ще има още смърт. Тя автоматично си помисля, че Флоренсия ще бъде една от тях, забравяйки че трябва да си мълчи, защото това е тайна. Чема е изненадан и объркан. Той я пита за какво говори.

В болницата, лекарят на Флоренсия чува как тя се опитва да каже нещо и издава звук. Той е обнадежден – лечението дава резултат.

Чема настоява Каро да му отговори, а тя се опитва да прикрие грешката си и казва, че Флоренсия е мъртва, а тя е говорела за Виктория. Чема все още е объркан и отново задава въпроси – защо е казала, че Виктория трябва да се събуди. Каро му отговаря, че иска Виктория да се събуди и да се върне в реалността.

Херман прекъсва разговора между Виктория и Мария. Той им казва, че също се притеснява за Диего и смята, че Клаудио знае нещо, което не му казва. Той съобщава, че смята да посети Диего на следващия ден. Виктория иска да отиде с него и му разказва как последният път Диего е настоял да не го посещава повече. Херман е изненадан, че Диего не иска да я вижда повече.

Диего пита Лино дали знае начин за бягство от затвора. Лино му казва, че няма идея как може да избяга. Диего е убеден, че е чул нещо. Лино се колебае, но все пак го уверява, че не знае нищо. Диего продължава да го притиска за информация. Накрая, Лино му разказва, че помощниците в кухнята и лазарета имат малко повече свобода. Той го предупреждава, че ако го заловят при опит за бягство, наказанието ще е много жестоко.

Виктория, Херман и Мария се притесняват за Диего. Виктория казва на Херман, че Диего й е казал да се отдалечи от него и да се опита да започне нов живот. Тя отбелязва, че Диего се е отказал да се бори. Херман не смята да позволи на приятеля си да се предава и пита за Амалия, която не е виждал отдавна.

Амалия получава уверенията на полицията, че ще разследват смъртта на майка й и ако Гонсало е виновен, ще влезе в затвора. Тя също така научава, че това няма да помогне на Диего, защото става дума за различни убийства.

На Алекс все още му е много трудно да повярва, че Гонсало и Виктория са заедно и планират да заминат заедно. Гонсало му предлага да поговори с Виктория, за да се убеди в думите му. Те отиват да говорят с Виктория.

Валентин пита Гладис, Криста, Мартина и Ренато дали е вярно това, че са били заедно, когато Исабела е била убита. Те потвърждават. Валентин вижда дупки в историята им. Той пита Гладис как може да е била с Ренато през цялото време, след като в ранчото няколко души са я видели по същото време. Той не разбира как може тя да е била на две различни места. Гладис поглежда виновно.

Виктория казва на Херман и Мария, че Амалия може би се опитва да помогне на Диего. Херман отива да потърси Еделмиро, за да разбере дали знае къде е Амалия. Виктория казва на Мария, че не иска Херман да научава за изнудването на Гонсало. Тя й споменава, че в деня, в който са чели завещанието на Дон Грегорио, Амалия й е споделила, че Гонсало е убиец. Чука се на вратата. Виктория отваря, мислейки си че е Валентин. Мария се надява, че той носи добри новини. Виктория отваря и открива Гонсало и Алекс на прага. Гонсало й обяснява причината за тяхното посещение. Той настоява тя да каже пред него и Алекс колко много го обича и че иска да прекара остатъка от живота си с него. Алекс иска да научи дали е истина. Виктория им обръща гръб, а Гонсало я хваща грубо за ръката и я кара да каже на Алекс, че тя никога не е обичала Диего и че иска да прекара остатъка от живота си с него (Гонсало).

Диего казва на Лино, че не го притеснява наказанието в случай, че го заловят. Но иска поне да опита. Лино смята, че той може да умре, докато опитва. В това време, Палачът ги подслушва. Диего отбелязва, че няма какво да губи. След като изслушват всичко, Пазача и Буфон се появяват пред тях.

Виктория няма друг избор, освен да потвърди пред Алекс думите на Гонсало. Най-накрая той повярва в това, което му е казал Гонсало. Гонсало пожелава на Алекс и Каролина всичко най-хубаво.

Каролина казва на Чема, че се надява Виктория да съжали за всичко, което е извършила. Тя се надява, че Виктория не е наредила на Диего да убие Флоренсия. Чема я уверява, че много скоро ще се убеди, че Виктория е добър човек. Той е убеден, че Виктория и Диего са невинни жертви. Той съветва Каро да не се съмнява във Виктория, защото след това ще съжалява.

Гладис се опитва да прикрие гафа си и предполага, че Валентин се е вслушал в клюките на Росио. Тя обяснява, че Росио не я обича и го е излъгала за нея за въпросния ден.

Росио и Еделмиро са в кухнята. Тя го отблъсква и му казва, че трябва да се връща на работа преди Гладис да я е хванала. Еделмиро й напомня, че сега Каролина командва, но Росио въпреки това все още изпитва страх от Гладис. Тя му напомня, че той не й е направил предложение за брак.

Гладис обяснява на Валентин, че е ходила до ранчото, но бързо се е върнала при Ренато. Той я пита защо е ходила до ранчото, а после се е върнала при Ренато. Тя му отговаря, че е забравила нещо и за това е ходила до ранчото, след което се е върнала при Ренато. Валентин я пита какво е забравила в ранчото. Тя е объркана и му казва, че става дума за женски неща. Предполага, че той няма нужда от повече детайли. Ренато скача и настоява Валентин да се държи с Гладис като с дама, каквато е. Криста се намесва и казва на Валентин, че жените имат право на малки тайни. Той отбелязва, че когато става дума за убийство, не може да има тайни. Той пита Гладис дали разбира това.

Каролина все още не може да повярва, че Диего и Виктория са невинни. Чема отбелязва, че не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Тя му напомня, че Диего е в затвора, а това означава, че е виновен. Чема казва на Каро, че дори полицията допуска грешки. Тогава й казва, че има други хора, които искат да я наранят, но това не са Диего и Виктория. Той я предупреждава, че е в опасност и трябва да внимава, защото някой иска да я нарани, а тя ще разбере, че Виктория наистина я обича. Тя го пита кой иска да я нарани, но той не знае. Той знае само, че има някой, който я дебне. Тя осъзнава, че трябва да се освободи от богатството на Монтеро, защото то привлича само проблеми.

Валентин настоява да разбере „женските неща“ на Гладис. Тя го пита да не би да я подозира в убийството на Исабела. Той й отговаря, че просто проверява алибито на Ренато. Валентин си тръгва, а Гладис се обръща към Ренато и му казва, че той трябва да се погрижи за Валентин, защото тя няма желание да влезе в затвора за нещо, което той е извършил. Той й изкрещява да млъкне. Той предупреждава, че ако той и Криста влязат в затвора, Гладис и Мартина ще ги последват.

Патрисио и Мигел смятат да открият Амалия. Патрисио трябва да провери в конюшните и колибата й. Мигел не смята, че е разумно да се разхожда из територията на Макарио, защото двамата не се разбират. Патрисио се надява да се сблъска с Макарио, защото няма търпение да види физиономията му, когато разбере, че ще живее в ранчото.

Сантос смята, че Макарио е полудял, след като го вижда как размахва пистолет и настоява Патрисио да напусне ранчото. Той напомня на Макарио, че той е просто управител, докато Патрисио е част от семейство Монтеро. Макарио отбелязва, че Патрисио не е истински Монтеро и му казва, че той разполага с подкрепата на главата на семейство Монтеро, най-важният от всички. Сантос си мисли, че говори за Каролина. Макарио го нарича идиот и го изпраща да работи. Макарио казва, че ще е по-добре Патрисио да не го предизвиква, защото ще му струва скъпо. Мигел се опитва да вразуми Патрисио и да не търси проблеми с Макарио. Той отбелязва, че Макарио е на страната на Гонсало, а Гонсало знае нещо за тях, което може да ги вкара зад решетките. Патрисио му казва, че смята да използва Амалия, за да премахне Гонсало преди той да действа срещу тях. Той се заклева да я накара да говори, без значение дали иска или не.

Диего обвинява Палача, че подслушва чужди разговори, които не го засягат. Палачът се смее и му казва, че няма интерес Диего да избяга, защото тогава няма да има кого да защитава, а той иска парите за тази услуга. Диего го сграбчва и се заклева да не позволи на Виктория да зависи от милостта на брат му.

Виктория казва на Алекс, че иска той и Каролина да бъдат щастливи заедно. Алекс я пита дали това е единствената причина тя и Гонсало да се сдобрят. Гонсало му казва, че той му е казал истината в началото. Той сяда на дивана до Виктория, прегръщайки я. Той казва, че те са решили да прекратят постоянните си караници за доброто на децата си, но тогава са осъзнали, че не могат да престанат да се обичат. Виктория се съгласява, а Гонсало се възползва и я целува по бузата. Той й прошепва, че животът на Диего зависи изцяло от него.