Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

113 серия

Изморената Виктория влиза в „Дъбовете“ заедно с Клаудио и Херман. Тя сяда на един стол, а Амалия, Флора и Мария питат какво се е случило. Флора предлага да направи чай на Виктория, но тя не иска нищо друго, освен да умре, защото всичко е изгубено и вече няма начин да се помогне на Диего. Присъстващите се споглеждат изненадано.

Каро е нетърпелива и казва на Флоренсия, че трябва да се свържат с Валентин и да изкарат Диего от затвора още същата нощ. Флоренсия се опитва да я успокои и й казва, че ще трябва да изчакат до сутринта. Тя пита Каро как вървят нещата с Алекс. Каро признава, че нещата не вървят добре, защото тя все още не иска да определят датата за сватбата. Флоренсия я пита дали Алекс знае, че тя е жива. Каро признава, че това е капан, който са заложили на убиеца и малцина знаят, че тя е оживяла. Каро споделя, че последните дни са били много странни и най-вече за това, че е трябвало да крие за състоянието на Флоренсия. Флоренсия й казва, че вече може да определи датата за сватбата и обещава да присъства до нея пред олтара.

Алекс, Бианка и Херардо разговарят в хола. Алекс е разстроен заради Каро и нейното странно поведение. Херардо го пита дали е говорил за проблема с нея. Алекс му отговаря отрицателно. Той се страхува, че Каро може да е размислила и да не иска да се омъжва за него и може би иска да скъса с нея. Патрисио влиза в хола и пита за кого са говорили. Бианка му отговаря „Каро“ и тогава звъни телефона. Алекс хваща слушалката. Развълнуваната Каро му съобщава, че се е случило чудо. Алекс я моли да отиде в ранчото и да му разкаже какво се е случило. Тя не може, защото трябва да говори с полицията и да поиска от тях разрешение да говори. Алекс повтаря: „Разрешение от полицията?“ Патрисио наостря уши. Той се чуди какво се е случило и дали това ще повлияе на плановете му. Алекс затваря телефона и казва, че трябва да върви. Бианка го пита къде и Алекс й отговаря, че отива в болницата, докато приближава вратата. Патрисио се пита защо Каро има нужда от разрешение от полицията и защо е в болницата. Той замръзва и си казва, че има лошо предчувствие.

Маркос (шефа на Валентин) и Валентин влизат в болничната стая на Флоренсия. Каролина ги умолява да освободят Диего незабавно. Маркос обяснява, че преди това трябва да докажат невинността на Диего. Валентин пита Флоренсия дали е достатъчно добре, за да говори и да им каже кой се е опитал да я убие. Тя отговаря, че е бил доведеният й син, Патрисио. Детективите се поглеждат изненадани.

Патрисио отива при Мигел, който в това време пие на бара. Той взема питието на Мигел и го изпитва на екс. Патрисио казва на Мигел, че има лошо предчувствие. Мигел го пита да не е полудял. Патрисио настоява Мигел да го убеди, че не е казал нищо, което може да ги уличи като убийците на Флоренсия. Мигел му отговаря, че не е и му напомня, че той е убил Флоренсия, а Мигел е бил само свидетел. Мигел си мисли, че не може да позволи Патрисио да научи за Гонсало. Изражението на Мигел го издава. Патрисио се приближава до него и започва да дърпа Мигел за дрехите. Той пита Мигел какво се е случило и Мигел му отговаря, че не е се е случило нищо. Патрисио напомня на Мигел, че ако го предаде, Патрисио ще го повлече със себе си. Патрисио си тръгва, а Мигел се моли на Бог Гонсало да удържи на дадената дума да го изкара от тази каша. Той не иска да влиза в затвора заради това, което е извършил Патрисио.

Флоренсия разказва на Маркос и Валентин какво се е случило – замисълът им да отвлекат Каро и че са убили Мартин. Каро ядосано настоява да разкрият тайната, че Флоренсия е жива и да освободят веднага Диего. Маркос пита Флоренсия как се е стигнало до там, че доведеният й син я е нарани. Флоренсия обяснява, че му се е противопоставила и е поискала да се обади в полицията. Маркос отбелязва, че с нейните свидетелски показания, те ще могат да освободят Диего на сутринта. Докторът влиза и казва на Каро, че Алекс я чака отвън. Валентин я моли да не казва нищо, но тя отказва, защото нейната връзка зависи от това. Маркос позволява да разкаже на Алекс, но дали Алекс ще разбере? Флоренсия умолява детективите да освободят Диего. Маркос смята, че ще е добре Диего да остане в затвора, докато не заловят Патрисио. Флоренсия не е съгласна, защото Патрисио е престъпникът, а не Диего и невинните трябва да са на свобода.

Патрисио се скрива в един ъгъл в чакалнята. Алекс поздравява Каро и настоява да разбере каква е тази мистерия. Не иска ли тя да се омъжи за него? Каро му се извинява за поведението си и обяснява, че не е можела да приеме да се омъжи за него, защото е искала Флоренсия да бъде до нея пред олтара. Алекс си отдъхва и прегръща Каро. Той внимателно й казва, че той разбира това, но тя трябва да се изправи срещу действителността – Флоренсия е мъртва. Тя му отговаря, че не е и му казва, че Флоренсия е жива. Патрисио е шокиран. Алекс поглежда озадачено Каро. Той не разбира и Каро го уверява, че има обяснение. Тя му разказва, че Флоренсия е била в кома и не е можела да говори, но сега се е събудила и може да говори. Алекс е изненадан. Каро му казва, че Диего е невинен. Алекс я пита дали е вярно това, че не е бил Диего. И след това я пита кой го е направил. Каро му отговаря, че е бил Патрисио. Алекс е шокирана, а на лицето на Патрисио се изписва страх... Патрисио се чуди как е могла Флоренсия да оживее... Алекс се вглежда с изумление в Каро, докато тя му казва, че е благодарна на Бог, че дори да не се е възстановила напълно, Флоренсия най-накрая е успяла да проговори и е разказала истината. Алекс не може да повярва, че Патрисио е направил това след всичко, което Флоренсия е дала на Патрисио всичко... Патрисио си мисли: „Всичко, без името Монтеро“.

В болничната стая, Флоренсия продължава да спори с детективите. Тя настоява, че Диего е невинен и трябва да бъде освободен. Маркос обяснява, че не могат да позволят Патрисио да избяга от закона. Флоренсия настоява, че криенето на тайната вреди много на Каро. Валентин я уверява, че с Каро всичко е наред и я уверява, че нищо няма да се случи на Диего. Флоренсия настоява на своето. Тя казва на детективите, че трябва да постъпят правилно по отношение на един невинен човек.

Диего се върти в леглото си, докато не спира да чува гласа на Виктория, която повтаря няколко пъти, че така ще спаси Диего. В съня на Диего, разплаканата Виктория стои пред един мъж, който много прилича на Палача, който отбелязва, че е много смело от нейна страна да се моли за защита на Диего. Той я дръпва за рамото и й казва, че брат му (Палача) го пази в затвора. Диего се събужда и извиква в килията, в която се разнася ехото. Буфон се събужда и се присмива на Диего за това, че се страхува от кошмари, а Палачът казва на Диего, че се опитва да спи. Охраната се приближава и настоява да разбере какво става. Диего им отговоря, че е имал кошмар. Те му казват, че такива кошмари са забранени и ако не престане, ще бъде преместен в изолатора.

Амалия се грижи за Виктория в нейната стая в „Дъбовете“. Тя е изгубила всичко и няма начин да спаси Диего. Амалия умолява приятелката си да бъде оптимистка – след като Херман и Клаудио не са й позволили да извърши това, те няма да позволят и Диего да умре. Виктория обвинява за отчаянието си Херман и Клаудио.

Херман казва на Клаудио, че ще отиде в затвора на сутринта, за да разследва какво се случва с Диего, Гонсало и Виктория. Клаудио смята да отиде при Валентин и да го предупреди за ситуацията. Отчаяният Херман се надява на сутринта да не е прекалено късно, за да предотвратят убийството на Диего. Той отбелязва, че ако се провалят, Валентина ще обвинява и двама им за това, че не са спасили живота на Диего.

Гонсало нарежда на Макарио да отиде в затвора на сутринта, за да се увери, че Диего е мъртъв. След като бъде изпълнено, той иска да научи веднага, за да може лично да го съобщи на Виктория. Той иска да я види как страда, когато научи за смъртта на Диего.

В стаята на Виктория, тя продължава да се ядосва на Клаудио, Херман и Гонсало. Амалия се опитва да я успокои. Тя е убедена, че Херман ще намери начин. Изведнъж, Виктория се успокоява. Тя смята да отиде в ранчото на Монтеро, където е най-вероятно Гонсало, за да му се отдаде и така да спаси живота на Диего. Амалия се опитва да я разубеди.

Гонсало отваря вратата на спалнята си и заварва вътре Гладис върху леглото. Той се възмущава и се опитва да засегне Гладис. Той настоява да разбере какво прави там по това време. Тя го пита за резултата, който е постигнал с Виктория. Той й отговаря, че Виктория е била много по-добра от нея. Гладис скача от леглото и казва, че не може да повярва, че Виктория може да е по-добра от нея. Тя познава Гонсало много добре и знае, че той не може да бъде доволен за дълго. Той й предлага да потърси старата си любов – Ренато.

Ренато си почива в леглото. Криста излиза от банята, следвана от Мартина, облечена в ефирно секси бельо. Ренато пита Криста дали Мартина е готова и отговаря, че Мартина е грозна, както винаги. Криста казва на Мартина, че никога няма да бъде толкова красива като нея, Исабела или Гладис. Ренато става от леглото и се приближава до Мартина. Той я прегръща през кръста и слага ръката й на врата си. Той пита Криста дали се е забавлявала, докато е учила Мартина. Изпълнена с ревност, Криста казва на Ренато, че няма начин да се обучи загубенячка като Мартина. Тя отбелязва, че ако той не е доволен, вината няма да е на Крита, а на Мартина. Ренато пита Мартина какво мисли, докато я целува няколко пъти страстно. Мартина се хихика и му казва, че не знае за какво точно говори Криста. Криста очевидно ревнува, докато Ренато кани Мартина в „офиса“ си и й посочва леглото. Мартина се присъединява към него в леглото, докато Криста се опитва да спре сълзите си.

Гладис казва на Гонсало, че никога не е обичала Ренато. Той я пита защо тогава е спала с Ренато. Тя обвинява Гонсало за това, защото е бил много незаинтересован в спалнята. Тя се приближава и казва на Гонсало, че тя си умира за него. Гонсало я нарича вещица. Гладис отбелязва, че в очите му се забелязва вълнение. Гонсало я целува страстно и я блъсва на леглото. За момент, Гладис изглежда изплашена. Гонсало й казва със съблазнителен глас, че сама ще се убеди колко по-добър е от Ренато. Ръцете му са много бързи и се чува звук от разкопчаване на колан. Страхът на Гладис се превръща в удоволствие, докато Гонсало се приближава към леглото и я нарича вещица и нимфоманка.

Разстроената Криста се опитва да излезе, но Ренато скача от леглото и я спира. Пита я не иска ли да види резултата от работата си. Криста му отвръща, че не й харесва да го вижда с друга жена, особено с някоя като Мартина. Тя го уверява, че го обича и точно за това не може просто да гледа. Ренато й нарежда да остане и да гледа. Криста отново се опитва да излезе, но Ренато я принуждава да се върне, настоявайки тя да изпълнява заповедите му. Мартина поглежда към тях замечтано и Ренато се обръща към нея. Те отново започват да се целуват страстно. Сълзи се стичат от очите на Криста, докато се заклева, че ще накара Ренато да си плати за това унижение.

Алекс иска да се види с Флоренсия и Каро му обяснява, че не може; тя е получила само позволение да му каже. Алекс казва на Каро, че след като Флоренсия е казала на полицията истината, няма нужда да продължават с този фарс. Каро се съгласява и заедно с него влизат в стаята на Флоренсия... Патрисио се измъква от сянката и се вглежда във вратата на стаята, в която е Флоренсия. Той е отчаян – трябва да бяга, но къде?!

В болничната стая на Флоренсия, Алекс отива при леля си и я прегръща. Флоренсия се радва да го види. Тя му обяснява, че Каро е искала тя да се възстанови преди да определи дата за сватбата. Алекс се усмихва със сълзи в очите и прегръща Каро. Той й казва, че сега разбира поведението й. Каро щастливо му казва, че сега могат да продължат с приготовленията за сватбата. Алекс смята, че сега могат да се оженят, но по-важното е, че леля му Флоренсия е жива. Той целува нежно Каро. Както двамата са прегърнати, те се навеждат да целунат Флоренсия. Флоренсия засиява от щастие. Маркос и Валентин излизат от стаята на Флоренсия и спорят дали трябва да продължат с фарса. Валентин казва на Маркос, че те трябва да заловят Патрисио незабавно. Те излизат от чакалнята и Патрисио излиза от сянката с притеснено изражение на лицето. Той знае, че трябва да избяга незабавно, но няма да тръгне сам. Той решава, че Мигел трябва да тръгне с него.

Мигел стои пред стаята на Гонсало. Той не може да заспи, докато не попита Гонсало дали ще му помогне. Той чука на вратата силно. След като не получава отговор, той почуква още по-силно. Раздразненият Гонсало отваря вратата, докато той и Гонсало се разсъбличат. Мигел се извинява, а Гладис го упреква за прекъсването. Гонсало студено казва на Гладис, че няма значение – тя вече би трябвало да знае, че е по-добър от Ренато. Той буквално я изблъсква от стаята и й заявява да напусне живота му завинаги. Мигел се промъква в стаята, докато Гонсало затваря вратата. Гонсало настоява да разбере какво иска Мигел.

Гладис се подпира на стената пред вратата и си мисли, че отчаяно обича Гонсало и никога няма да му позволи да бъде с Виктория.

Каро отива в „Дъбовете“ и почуква на вратата на стаята на Виктория, викайки я „мамо“. Амалия отваря вратата и й казва да замълчи. Тя обяснява на Каро, че Виктория има нужда да поспи малко. Не може ли да изчака до сутринта? Каро обяснява, че трябва да каже на нея и Виктория. В това време, Виктория се събужда. Каро отива при Виктория и я моли за прошка – сега тя знае, че Диего и Виктория наистина са невинни. Тя набързо изяснява положението и обяснява, че Флоренсия се е събудила и е разкрила, че Патрисио се е опитал да я убие. Виктория се събужда и прошепва: „Патрисио?!“

Гонсало пита изплашения Мигел какво иска. Мигел започва да заеква. Той се страхува. Дали Гонсало ще заяви в полицията, че Патрисио го е принудил да му стане съучастник?! Гонсало усеща, че в момента не може да се говори с Мигел. Той съобщава на Мигел, че те ще говорят на следващия ден и го насочва към вратата. Мигел умолява брат си да говорят веднага, защото няма да може да заспи. Гонсало отказва да говорят – ако Мигел не може да спи, това си е негов проблем. Мигел се кани да удари по вратата, която се затваря след него, когато се появява Патрисио. Той хваща Мигел и му казва, че те трябва да бягат, защото Флоренсия е жива. Мигел предполага, че Патрисио блъфира – Флоренсия не може да е жива. Отчаяният Патрисио хваща Мигел за сакото и го уверява, че не се шегува. Сега те трябва да намерят пари и да избягат. Усмивка се появява на лицето на Мигел и му отговаря, че той не може да избяга. Патрисио ядосано сграбчва Мигел и го блъсва към стената. Те трябва да избягат, защото полицията ги издирва.

На следващото утро, в „Дъбовете“, Херман, Клаудио, Виктория, Амалия, Каро и Мария са се събрали. Мъжете са развълнувани – сега има шанс да освободят Диего от затвора. Виктория казва, че трябва да побързат, защото има лошо предчувствие. Флора я пита за какво говори и Виктория отговаря, че има предчувствието, че нещо много лошо се случва с Диего в този момент.

В затвора, Лино събужда Диего, който се оплаква, че е имал лоша нощ. Лино посочва към играта на стената над леглото на Палача. Думата „смърт“ в завършена.

В двора на затвора, Палачът обяснява на останалите затворници, че е настъпил момента да убият Диего. Той ще провокира Диего, а те ще се присъединят. Един от затворниците казва на Палача, че Диего се е появил на двора. Палачът го поздравява, а Лино умолява Диего да запази спокойствие. Диего казва на Лино, че нищо няма да се случи. Палачът започва да говори как Виктория доставя голямо удоволствие на брат му, за да осигури защита на Диего. Диего скача срещу Палача. Другите затворници се приближават. Диего се оказва на земята и всички започват да го удрят... Лино умолява затворниците да престанат. Палачът хваща Лино и го заплашва, след което го изблъсква настрана, докато другите продължават... Диего е целия в кръв. Палачът забелязва, че Диего е все още жив и казва това на останалите. Всички се връщат, за да довършат работата си. Двама пазачи се приближават и настояват да разберат какво става.

Флора затваря телефона и съобщава на другите, че не може да се свържи с Валентин. Виктория все още е много притеснена. Херман я уверява, че Гонсало не е успял да организира убийството на Диего предната вечер. Каро скача и настоява да разбере какво става. Виктория разказва на ужасените Каро и Флора какво се е случило предната нощ с Гонсало и за заплахите му да нареди на някого в затвора да убие Диего, ако тя (Виктория) не преспи с него. Каро не може да повярва на чутото.

В ранчото на Монтеро, Гонсало се е изтегнал на дивана и пита Алекс за сватбата. Той иска да види Алекс женен, но има проблем. Той казва, че Алекс е имал право, когато го е предупредил за пътуването с Виктория, защото тя е луда и кой знае какви лъжи е наговорила на Каро. Алекс се надява, че това няма да повлияе на сватбата му с Каро. Гонсало го уверява, че Виктория само изчаква удобен момент, за да действа.

В „Дъбовете“, Каро ядосано настоява да разбере какво се е случило. Виктория й разказва за предложението на Гонсало – тя да преспи с него в замяна на живота на Диего. Каро прегръща Виктория. Флора умолява Бог да не позволява нищо да се случи. Клаудио и Херман разказват как са спрели Виктория предната нощ. Херман казва на „семейството“, че трябва да надхитрят Гонсало. Виктория се съгласява и се надява, че ще могат да изкарат Диего на време.

Пазачите проверяват пулса на Диего. Единият извиква лекаря на затвора по спешност. Другият настоява Палачът да му каже кой е наранил Диего. Той настоява, че не знае нищо за това. Диего е в тежко положение. Пазачът поглежда към Палача скептично. Лекарят се появява в двора на затвора и съобщава, че Диего е в много тежко състояние и трябва незабавно да бъде преместен в болница. Двамата пазачи и Лино вдигат Диего и го отнасят.

Каро вече разбира колко ужасен е Гонсало, но не знае как да обясни всичко това на Алекс, защото Алекс обича Гонсало прекалено много и вярва, че Гонсало не би убил и муха. Виктория казва на Каро, че това не е важно, най-важно е щастието на Каро и Алекс. Каро не може да разбере как ще може да е щастлива с Алекс, след като трябва да крие всичко, което е научила за Гонсало и Виктория. Виктория разбира и уверява дъщеря си, че тя и Алекс трябва да са заедно и че Диего ще бъде освободен. Каро скача и отказва да стои със скръстени ръце – тя трябва да каже на Алекс какво се е случило.

Гонсало и Алекс продължават да говорят като баща и син. Гонсало отбелязва, че е грешил по отношение на Виктория. Алекс му отговаря, че няма да позволи проблемите между Гонсало и Виктория да попречат на сватбата му с Каро. Гонсало предупреждава Алекс за проблемите, които може да предизвика Виктория. Алекс казва на баща си, че има новина. Гонсало скача и го пита да не би да говори за датата на сватбата. Алекс се усмихва леко и уверява Гонсало, че това няма нищо общо с него и Каро. Това е новина, която ще се хареса на Гонсало. Алекс се усмихва още по-широко, докато му казва, че става дума за сестра му. Гонсало е загрижен – да не би Лукресия да е освободена от лудницата? Алекс му напомня, че има още две сестри. Мрачният Гонсало иска да научи какво се е случило. С широка усмивка, Алекс съобщава на баща си за Флоренсия. Гонсало поклаща глава и казва, че Флоренсия е... Алекс го прекъсва и довършва изречението: жива. Гонсало замръзва и пита дали Флоренсия е жива. Алекс обяснява на баща си какво е станало в действителност. Гонсало се опитва да осмисли новината. Той се чуди дали са убили Диего. Алекс казва на баща си, че никога няма да повярва кой се е опитал да убие Флоренсия – бил е Патрисио. Гонсало се вглежда в очите на Алекс и повтаря: „Патрисио?“

Патрисио и Мигел спят в конюшнята в ранчото на Монтеро. Мигел се завърта и се загъва с одеялото. Патрисио се опитва да му измъкне одеялото. Мигел се завърта и прегръща в съня си Патрисио. Патрисио се събужда и изблъсква Мигел. Най-накрая успява да събуди Мигел като му казва, че полицията пристига. Мигел моли за милост и започва да плаче. Патрисио му се развиква и му казва да се държи като мъж. Мигел скача и изплашено поглежда Патрисио. Той се разтреперва от страх и заявява на Патрисио, че не е убивал никого; нито Флоренсия, нито Мартин, нито баща си. Патрисио отбелязва, че му е съучастник. Мигел моли Патрисио и Бог да не позволяват това да стане истина и да се събуди от този кошмар. Това не може да е истина. Патрисио е бесен...

Констанса и Бианка са заедно. Констанса не може да повярва, че Флоренсия е жива и предлага да се молят на Бог. Констанса е радостна. Бианка също е щастлива за леля си Флоренсия. И двете не могат да повярват на това, което е извършил Патрисио след всичко, което Флоренсия е направила за него. Флоренсия казва на сестра си и племенницата си, че Патрисио е убил и Мартин. Те са на мнение, че полицията трябва да се заеме с Патрисио. Най-важното нещо в момента е сватбата на Каро и Алекс и освобождаването на Диего. Констанса се съгласява, че дължат това на Диего. Бианка не може да изкача, за да сподели новината с Клаудио.

В офиса на Валентин, детективът крещи по телефона, а Маркос притеснен го наблюдава. Валентин изкрещява, че Диего Ибара трябва да бъде спасен. Той затваря телефона и Маркос го пита какво се е случило. Валентин му обяснява, че някой се е опитал да убие Диего в затвора. Маркос започва да клати глава и отбелязва, че предчувствията на Амалия, Виктория и Флоренсия са се оказали верни. Двамата се поглеждат ужасени.

Окампо пристига в „Дъбовете“, където всички (освен Клаудио) го поздравяват и го питат за новини. Окампо им отговаря, че е говорил с детективите и положението е обнадеждаващо. „Семейството“ е щастливо. Окампо им съобщава, че има лоша новина. Флора и Виктория настоява да говори, а Херман казва на Окампо да говори. Окампо им съобщава, че Диего е бил ранен. Флора се разплаква. Виктория и Каро сядат на дивана прегърнати. Амалия се приближава към Каро и я прегръща. Виктория пита колко сериозно е ранен.

В това време, Диего е между живота и смъртта...