Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

115 серия

Гонсало повтаря предложението си на Каролина и когато той се кани да си върви, тя го пита какво ще й гарантира, че Диего ще остане жив. Той й казва, че не може да й даде такива гаранции и й напомня, че има друг, за когото трябва да се притеснява. Тя го наблюдава, докато излиза и казва: „Проклето наследство!“

Херардо и Алекс продължават да разговарят с отец Сиприано. Алекс споделя за проблемите, които има с Каро и обвинява за всичко Виктория. Отец Сиприано пита Алекс защо е толкова сигурен, че Гонсало е невинен. Херардо отбелязва, че Диего все още не е мъртъв, но ще е истинско чудо, ако се спаси. Отец Сиприано обещава да споменава Диего в молитвите си. Алекс продължава да настоява, че баща му не е убиец. Отец Сиприано казва на Алекс, че Гонсало е способен на такова нещо. Алекс се взира в свещеника.

В болницата, Диего умолява Клаудио и Херман да не позволяват на брата на Палача да причини нещо на Виктория. Клаудио обещава да отиде в затвора и да говори с Лино, за да открият кой е наранил Диего. Той също така ще се опита да открие информация за брата на Палача. Диего ги моли за още две неща: да не позволяват на никого да нарани Виктория, ако той умре и да заведат Виктория при него, защото иска да говори с нея за нещо много важно. Херман се заклева, че той и Клаудио ще защитят Виктория.

Ренато продължава да критикува Гладис за това, че се осмелява да го упреква, докато планира да убие Виктория. Той може да е допуснал грешка с убийството на Исабела, но ако той влезе в затвора, Гладис ще го последва. Ренато използва плановете на Гладис срещу нея – или тя ще убие Виктория, или ще му прави компания в затвора за съучастие в убийството на Исабела.

Виктория и Флоренсия продължават да разговарят. Виктория се страхува, че след като Диего не е мъртъв, Гонсало ще продължи с опитите си да си отмъсти. Флоренсия се страхува от Патрисио. Виктория е изненадана и се изплашва, когато Флоренсия й разказва, че той планира да отвлече Каро.

В лудницата, нервният Мигел заеква, докато се опитва да обясни, че неин полу-брат на Лукресия. Патрисио го прекъсва и обяснява, че чичо му е много притеснен за сестра си. Извикват лекаря, защото един пациент има криза и имат нужда от него. Лекарят излиза, а Патрисио казва на Мигел да се успокои – те не искат доктора да заподозре нещо и да се обади в полицията. Той предлага на Мигел да разпита лекаря, докато той отиде да види Лукресия. Патрисио излиза, а Мигел се оглежда много нервно. Той взема един статоскоп и си го слага. Той проверява как работи като казва „Кой е луд?“ В този момент лекарят се връща. Мигел изпуска статоскопа и опитва да се засмее, когато докторът го пита какво е казал. Мигел се опитва да бъде забавен и пита лекаря как разбира дали някой е луд или не. Мигел задава глупави въпроси, а лекарят се пита дали той не е толкова луд, колкото и Лукресия. Той се чуди дали лудостта не е наследствена в семейство Монтеро.

Флоренсия разказва на Виктория какво е разбрала от разговора между Патрисио и Мигел. Виктория е шокирана, но уверява Флоренсия, че Патрисио ще бъде арестуван от полицията преди да успее да нарани някого. Бианка влиза с новина – Патрисио е избягал от полицията. Виктория и Флоренсия са изплашени и се споглеждат притеснено.

Ядосаната Лукресия настоява да разбере дали някой ще я изкара от болницата. Патрисио й отговаря, че той ще й помогне. Лукресия е скептична. Патрисио й казва, че той ще й помогне при едно условие – ако Лукресия обещае, че ще убие Виктория и Гонсало. Лукресия се развълнува от ножа, който държи Патрисио и започва да се хихика. Тя казва на племенника си, че с ножа, тя може да убие онази, която й е откраднала Диего. Патрисио започва да й обяснява какъв е плана...

Ернесто обяснява на Валентин, че Патрисио е успял да избяга. Валентин е притеснен за Флоренсия, Каро и Алекс. Той настоява, че Патрисио трябва да бъде заловен. Най-накрая, властите в Калифорния са открили неопровержими доказателства за измамата на Ренато. Ернесто развълнуван скача и иска уверения, че доказателството е неопровержимо. Валентин го уверява и допълва, че въпреки че нямат доказателства, че Ренато е убил Исабела, те могат да ги получат, когато арестуват Ренато за измамата.

Ренато затваря вратата след Гладис и се обръща към Криста. Той настоява да разбере какво са планирали двете с Гладис. Тя му отговаря „нищо“. Той настоява тя да не го лъже. Тя и Гладис са говорили за развода на Гладис. Тя е приближава към входната врата, а Ренато я хваща за косата и я издърпва към себе си. Той я пита защо тя иска да избяга от него. Криста се бори за момент. Ренато смачква лицето й с една ръка и отново я пита защо тя се опитва да избяга от него.

Флоренсия изпада в истерия от новината, че Патрисио се е измъкнал. Виктория се опитва да я успокои и изпраща Бианка да открие Каро и да я заведе при Флоренсия. Бианка побягва навън, а Виктория се опитва да успокои Флоренсия.

Патрисио казва на Лукресия, че е допусната несправедливост спрямо него. Той е обвинен за убийството на Флоренсия, след като той обожава мащехата си. Може би Лукресия знае, че той никога не би я наранил. Лукресия пита кой е убил сестра й. Патрисио й обяснява, че Виктория е убила Флоренсия, защото е ревнувала и се е страхувала да не изгуби Каро. Лукресия проклина Виктория. Патрисио й казва, че е бил принуден да се крие. Той пита Лукресия дали ще му помогне. Тя би могла, ако излезе. След като излезе от болницата, Патрисио може да разчита на нея – тя ще убие Виктория, за да не пречи и на двамата.

Виктория отива при Росио и я пита дали е виждала Каро. Росио обяснява, че Каро е отишла в кабинета, за да поговори с Дон Чема. Виктория си отдъхва. Виктория казва, че ще отиде за Каро, когато Амалия се появява – Херман се е обадил, за да каже, че Диего спешно иска да се види с Виктория. Виктория я пита дали Диего се е влошил. Амалия отговаря отрицателно – просто Диего спешно иска да говори с нея. Виктория се разкъсва – тя трябва да намери Каро, защото Патрисио планира да я отвлече. Амалия е шокирана и е решена да открие Каро, докато Виктория отиде при Диего.

Патрисио обяснява плана си на Лукресия – когато й занесат вечерята, тя ще използва ножа, за да нападне санитаря и да му вземе дрехите и ключовете. Когато излезе, Патрисио ще я чака. Лукресия го пита къде ще отидат след като напусне болницата. Патрисио й обяснява, че трябва да изчакат малко в обора. Лукресия сбръчква нос от отвращение. Патрисио й казва, че това ще трае кратко – докато отвлекат Каро. След това те ще вземат парите от Каро и ще станат много богати. Лукресия се усмихва и съгласява. Тя отново му казва, че може да разчита на нея да елиминира Виктория.

Каро влиза в кабинета, където Гонсало е седнал на бюрото. Той я поздравява и тя го обижда. След това му казва, че той е спечелил – тя ще говори с Дон Чема и ще прехвърли всичко на негово име. В замяна иска тя и любимите й хора да бъдат оставени на мира. Гонсало се подсмихва победоносно.

Диего се събужда с името на Виктория на уста. Тя застава до него и той й казва, че си тръгва от този свят. Но преди това той иска да направи Виктория своя съпруга. Виктория го моли да не говори така, защото той не може да умре. Диего моли Виктория да се омъжи за него.

Криста шепнешком разговаря по телефона с Гладис – какво ще правят, след като Ренато ги подозира. Гладис не може да разбере как ги е заподозрял. Криста се опитва да обясни, когато Мартина се приближава към нея. За момент тя слуша, а след това настоява да разбере какво прави Криста. Криста затваря телефона и й отговаря „нищо“. Мартина обвинява нея и Гладис, че са предателки. Криста отрича, а Мартина извиква Ренато. Той излиза от спалнята и иска да разбере за какво са тези викове. Мартина му казва, че Криста е била на телефона и може би е говорила с Гладис, замисляйки как да го предадат. Ренато изръмжава на Криста, че точно това е подозирал. Той се приближава към Криста, а Мартина върви след него. Криста отстъпва към вратата и хваща една бутилка от вино. Тя казва на Ренато да се махне от нея или ще го убие. Ренато се смее – тя едва ли ще успее да убие него, Ренато Тулулс, с бутилка. Той се приближава към нея. Тя се навежда и счупва бутилката. Когато той прави още една крачка към нея и тя го заплашва със счупената бутилка в ръка. Тя го одрасква, а той сяда на дивана, невярващ какво е станало. По лицето му се стича кръв. Той извиква на Мартина да извика полицията и продължава да подсушава кръвта от лицето си. Той мести поглед от кръвта към Криста. Криста се приближава към стената, а на лицето й е изписано изумление. Ренато скача от дивана ядосан на Криста. Той изкрещява, че е предателка и неблагодарна кучка и че животът й не струва нищо. Криста го принуждава да се върне на дивана с бутилката. Той отново извиква на Мартина да се обади за линейка, докато тя е на телефона. Мартина му дава кърпа, за да спре кървенето. Той отново се опитва да стане, но Криста отново го заплашва. Тя му крещи и държи напред счупената бутилка, насочвайки я към врата му. Тя заявява, че му е дала всичко, винаги го е обичала и е правила всичко, за което той я е помолил, дори се е превърнала в съучастница в убийство. Но вече й е писнало. Ренато я пита защо го предава точно сега. Криста изкрещява, че Мартина е била последната капка. Как смее той да я унижава по този начин – не само да обучава Мартина как да му достави удоволствие, а и да ги гледа заедно. Криста насочва бутилката към лицето му и го принуждава да отстъпи към хлипащата Мартина. Криста никога няма да прости на Ренато за това унижение. Тя отдръпва бутилката, а на лицето му се изписва болка. Той изглежда засрамен, докато обяснява на Криста, че я обича по свой начин. Той я моли за помощ, тъй като кърви. Ренато изпада в паника – той кърви, а Криста е белязала лицето му завинаги. Той повтаря няколкократно, че е белязан. Той изкрещява отново на Мартина да извика лекар. Той поглежда към Криста и отново казва, че е белязан. Криста е доволна – така никоя жена няма да го иска, само тя ще го приеме.

Ернесто обяснява, че Патрисио не е открит в имението на Монтеро, както и Мигел. Това изяснява нещата за Валентин – Мигел е бил с Патрисио, когато Патрисио без малко да убие Флоренсия. Ернесто се притеснява за безопасността на Флоренсия, след като се е върнала в дома; може би Патрисио знае, че тя е жива. Валентин не вярва, че Патрисио би направил нов опит да убие Флоренсия, но все пак трябва да го открият и арестуват. Ернесто пита за Диего. Валентин му отговаря, че Диего е на ръба между живота и смъртта. Маркос се втурва в офиса и съобщава, че са получили заповед за арестуването на Ренато. Ернесто се надява да е заради убийството на Исабела, но Маркос уточнява, че е заради измамата. Той уверява Ернесто, че след като заловят Ренато, те ще намерят доказателствата, от които имат нужда за решаването на случая със смъртта на Исабела. Тримата са на мнение, че Ренато трябва да плати за престъпленията си.

Лукресия пуска ножа в джоба си и пита Патрисио защо той иска да отвлече Каро. Патрисио й обяснява, че ще поискат пари за откуп. Лукресия не е съгласна, защото Каро е нейна племенница, дъщеря на Флоренсия. Патрисио обяснява, че Каро и Виктория са били заедно, причинявайки страдания на Флоренсия. Лукресия пита дали трябва да убият и Каро. Патрисио се засмива и казва, че Каро може да умре, но след като получат парите за откупа. Патрисио моли леля си да не допуска грешки, докато се опитва да избяга вечерта, или никога повече няма да види Диего. Лукресия е ужасена от идеята, защото Диего е неин и трябва да бъде с нея.

Диего пита Виктория дали иска да се омъжи за нея. Тя иска, но обяснява, че те не могат да се оженят, защото той все още е женен за Лукресия.

Каро моли Дон Чема да не задава въпроси. Тя иска да прехвърли цялото наследство на името на Гонсало. Дон Чема обяснява, че негово задължение е да се грижи за внуците на Дон Грегорио, а това не е в интерес на никого, особено на Каро. Каро отчаяно умолява Дон Чема и заявява, че това наследство е прокълнато, хората се нараняват и може някой да умре заради него. Тя отбелязва, че никой не може да живее спокойно.

Виктория докосва косата на Диего, докато той й казва, че тя има право. Той се оправдава, че вече е забравил за Лукресия. Но сега има причина да живее – той трябва да се разведе с Лукресия, за да може да се ожени за Виктория. Тя се усмихва нежно и го моли да си почива. Тя се радва, че той има причина да се бори за живота си.

Патрисио се взира в празното пространство в стаята, в която се крият той и Мигел. Мигел го пита дали наистина смята, че Лукресия може да изпълни молбата на Патрисио. Патрисио вярва, че Лукресия е способна да изпълни плана им, тъй като тя мрази Виктория. Той пита Мигел дали вече разбира положението. Мигел е много нервен. Той съветва Патрисио да бъде много внимателен и му напомня мисълта: речено-сторено. Патрисио се замисля и казва на Мигел, че Лукресия иска да убие и Каро. Той обяснява, че е казал на Лукресия, че Виктория и Каро са преследвали само парите на Флоренсия. Мигел изпада в паника от идеята за убийството на Каро – те имат нужда от парите, но да убиват Каро не е влизало в плановете им. Патрисио уверява Мигел, че те ще оставят Лукресия да се разправя с Виктория, докато те ще се заемат с Каро. Мигел го пита дали смята, че Алекс ще плати откупа. Патрисио уверява чичо си, че Алекс става глупак, когато става дума за Каро. Те ще го наричат Г-н Откуп.

Каро съобщава на Дон Чема, че ако той не прехвърли всичко на Гонсало, тя ще дари наследството за благотворителност. Тя единствено иска да е щастлива с Алекс и да види края на страданията на двете си майки. Тя отбелязва, че и други хора страдат от всичко това. Тя спира тирадата си и поглежда към гърба на Дон Чема. Тя го пита какво ще каже. Дон Чема леко се усмихва, но Каро не го вижда. Той се обръща към нея и й казва, че ще й помогне да предаде наследството на Гонсало, но той няма да му се радва дълго.

Макарио е седнал на масата в колибата си, когато Гонсало влиза. Той сяда на масата и казва на Макарио, че е изиграл последната си карта – Каро се е съгласила да му прехвърли цялото наследство в замяна на това той да остави любимите й хора на мира. Сега остава тя да убеди Дон Чема. Макарио е щастлива, защото така Гонсало ще може да му плати всичко, което му дължи. Гонсало му казва, че Макарио не заслужава да му плати. Макарио става и започва да крачи нервно из стаята. Той напомня на Гонсало, че е обещал да му плати след като получи наследството. Гонсало става и обвинява Макарио, че се е провалил. Макарио го пита как така се е провалил. Гонсало казва на Макарио, че Диего все още е жив. Макарио настръхва.

Виктория държи ръката на Диего и гали косата му. Клаудио се втурва, целува Виктория и казва на Диего, че е научил някои неща в затвора – Палачът няма никакъв брат. Диего въздъхва облекчено. Виктория пита Клаудио за кого говори.

Ренато лежи на дивана и се оплаква, че Криста е нарязала лицето му и той кърви. Пита я няма ли да му помогне. Криста отказва, докато Мартина се приближава към нея. Криста заплашва да я убие, а Мартина започва да хлипа. Криста й казва, че не е в неин интерес да помага на Ренато. Мартина настоява, че трябва да направи нещо и започва да плаче. Тя се приближава към Криста. Мартина взема счупената бутилка от ръката на Криста и я хвърля към другия край на стаята. Ренато я поздравява и скача от дивана. Той взема една статуетка от масата. Той се приближава към Криста, която изведнъж става много тиха. Той вдига статуетката над главата си, докато се приближава към любовницата си, на чието лице е изписан страх. Тя го пита дали ще я убие, както е убил Исабела. Това за нея няма значение, защото той я е убивал ден след ден. Ренато й обещава нейната смърт да е по-лоша от тази на Исабела. Чука се на вратата и Ренато оставя статуетката, след което сяда отново на дивана. Той извиква на Мартина да отвори вратата. Маркос, придружен от няколко полицаи, влиза в апартамента. Ренато обяснява, че е имало малък инцидент. Маркос пита Ренато дали знае защо е там. Ренато го пита дали са открили нова информация за смъртта на Исабела. Маркос съобщава на невярващия Ренато, че е там, за да го арестува за измама и кражба от Виктория. Марина е изплашена, а Криста си отдъхва.

Лекарят уверява Виктория, че Диего няма да умре, защото е изпълнен с желани за живот, въпреки че е в много тежко състояние. Виктория се радва да чуе това и става от леглото на любимия си. Пристига Ернесто и казва на Виктория, че в момента арестуват Ренато. Виктория е доволна и поглежда към Диего, който се превива от болка.

Ренато настоява, че не е откраднал нищо от Виктория. Маркос му съобщава, че има доказателства, че той е подправил подписа на Виктория върху документите за парите и собствеността й. Криста скача и изблъсква Мартина към полицаите и им казва, че Мартина е помогнала на Ренато в подправянето на подписа. Валентин издава заповед да задържат и Мартина. Марина отвръща, че Криста е убила Исабела. Ренато става и с изненада пита: „Криста е убила Исабела?!“ Той се обръща към Маркос и Валентин и ги моли да не слушат тези ревниви жени. Мартина изкрещява, че Криста е убила Исабела от ревност. Ренато отстъпва назад, докато продължава да подсушава кръвта от лицето си. Криста се приближава до Маркос и му казва, че не тя е убила Исабела, а Ренато. Маркос пита дали тя има доказателства и тя обяснява, че е била принудена от Ренато да отиде с него и да наблюдава. И тя е станала свидетел без да го иска. Мартина започва да крещи, че Исабела е била убита от ревнивата Криста. Накрая полицаите решават да задържат и тримата. Ренато е шокиран, а Мартина е ужасена. Криста въздъхва с облекчение, докато й слагат белезници на ръцете.

Гонсало ядосано казва на Макарио, че Диего е жив. Макарио знае това и се опитва да убеди Гонсало, че Палачът си е свършил добре работата. Гонсало е изненадан да чуе Макарио да говори така за затворника. Ако Макарио е толкова близък с Палача, дали случайно не му е издал и името на човека, който е поръчал убийството на Диего? Макарио отрича да е споменавал името на Гонсало пред престъпника. Гонсало предупреждава Макарио, че ако го обвинят в опит за убийство на Диего, Макарио ще го последва в затвора и нищо не може да го спаси. Гонсало си тръгва, а Макарио започва да крачи нервно из стаята. Той се оглежда и отбелязва, че нещата не се развиват в негова полза. Положението е отчайващо – Гонсало иска да стане господар на всичко, а Патрисио иска да си отмъсти. Макарио решава, че е настъпил момента да вземе Амалия и двамата да напуснат ранчото. По-добре да е беден и на улицата, отколкото беден и в затвора.

Дон Чема казва на Каро, че Гонсало няма да може да се радва дълго на богатството. Амалия и Алекс се втурват в кабинета и Амалия отива при Каро. Те са се притеснявали за Каро, както и за Флоренсия и Виктория. Каро им казва, че разговаря с Дон Чема. Алекс обяснява, че Патрисио е избягал от полицията. Каро не разбира защо всички са толкова притеснени. Алекс й разказва за плана да я отвлекат. Каро проклина наследството и му казва, че ще предаде всичко на Гонсало. Алекс не вижда причина да го прави. Тя му обяснява, че смята да направи това, за да могат двамата и всички, които тя обича, да бъдат спокойни. Освен това, ако тя предаде наследството на Гонсало, Патрисио няма да има причина да я отвлича. Алекс поклаща глава и изглежда много притеснен.

Настъпва вечерта. Една санитарка носи вечерята на Лукресия. Тя обръща гръб към Лукресия, която я сграбчва отзад и поставя ножа до шията й. Санитарката сътрудничи на Лукресия и й предава ключовете и дрехите си. Лукресия заключва санитарката в стаята и започва да обикаля болницата в търсене на изход. Патрисио я хваща. Тя се радва, че ще си тръгне. Тя иска да приключи с Виктория веднага. Патрисио е против – да не иска да влезе в затвора? Лукресия не иска. Патрисио й обяснява, че те първо трябва да излязат от болницата. Лукресия иска веднага да се погрижи за Виктория, а Патрисио й казва, че Алекс и Каро скоро ще се женят и в деня на сватбата им, те ще изпълнят плана си. Лукресия започва да се хихика – много скоро Виктория ще се сбогува с този свят.

В „Дъбовете“, Виктория разказва на Флора как е Диего – той ще оживее. Флора се надява нищо лошо да не се случи в това време. Звъни се на вратата. Виктория пуска Валентин вътре. Той й съобщава, че са арестували Ренато за измамата. Виктория е доволна и се надява Ренато да влезе в затвора. Валентин й казва, че той също така е убил Исабела. Виктория и Флора са изненадани.

В ранчото на Монтеро, Гонсало се усмихва на Каро. Той не може да повярва, че най-накрая той ще бъде щастлив. Каро отвръща, че той никога няма да бъде щастлив с пари, които е получил с изнудване. Тя и Алекс ще се оженят и ще бъдат щастливи, а Гонсало никога няма да е. Тя се обръща, за да излезе, а Гонсало извиква след нея, че и тя с Алекс няма да бъдат щастливи.

Няколко дни по-късно...

Диего е в дома си, в стаята си с Виктория, която е седнала до него на леглото. Клаудио и Херман са застанали прави близо до него. Диего е раздразнен, защото не може да отиде на сватбата, а Гонсало ще бъде там. Той иска Виктория да внимава. Клаудио и Херман ще бъдат там като придружители на Амалия и Бианка. Те обещават на Диего да се грижат за неговата „принцеса“. Виктория го уверява, че ще бъде добре. Диего няма търпение да оправи, защото иска да накара Гонсало да си плати за всичко, включително и за убийството на Рамон. Виктория го успокоява – то не бива да се притеснява за това, докато не се оправи. Херман се шегува, че следващата сватбата ще е тази на Диего и Виктория. Виктория отговаря: „Защо не!“, но след като младежите и техните приятелки се оженят. Диего казва на Виктория, че е изненадан. Окампо е минал сутринта, за да му предаде документите за развода му с Лукресия. Виктория е радостна и го целува, а Херман и Клаудио се побутват.

В едно от помещенията в обора, Патрисио иска да започнат с плана си. Ядосания Мигел се развиква на Патрисио, че той не иска да се включва в плана. Патрисио му отговаря, че не може да се откаже точно сега. Двамата поглеждат към окаяната на вид Лукресия, която сяда на масата. Патрисио отива при Лукресия, която гледа в пространството. Патрисио щраква с пръсти и се опитва да привлече вниманието й, но тя се оглежда объркана. Той й напомня плана. Те трябва да отидат в църквата. Той и Мигел ще се заемат с Каро, а в настъпилия хаос Лукресия ще убие Виктория. Лукресия изведнъж живва. Най-накрая тя ще може да убие Виктория. Той й напомня, че тя не може да убие Виктория, когато си поиска, а след като те хванат Каро и настъпи хаос. Тогава никой няма да знае кой е убиеца. Лукресия засиява от удоволствие. Тя сама ще убие Виктория. Тя започва да се кикоти като ученичка и Мигел поглежда към сестра си с ужас, а Патрисио – със страх да не се провали плана им.