Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

5 серия

Росарио Монтес е решена да открие Хуан Рейес!

Химена Елисондо се опасява, че Оскар вече не я обича и се пита къде може да е. Рейес я моли да не го упреква, въпреки че не ѝ казва нищо. Накрая той ѝ разказва, че разговарял с адвокат за случая на близнаците да ги освободят, докато не ги извикат на разпит. На свой ред, Химена му разказва, че една жена е била нападната и че става дума за Росарио Монтес. След това Елисондо отбелязва, че напоследък Оскар не се държи както преди и се опасява, че той гледа „настрана“. Тя го уверява, че го обича, но е готова да го пусне, ако няма нужда от нея, за да намери това, което му трябва. Тогава Оскар си спомня как, докато е бил с любовницата си, ѝ е признал, че е женен, но това явно не интересува жената. Химена не вярва на думите на Оскар, който я твърди, че иска да остане с нея завинаги.

По време на разпита, един полицай посочва, че Оскар Рейес се е намесил в разследването. Рейес се защитава с думите, че е решил да разследва самостоятелно, за да помогне на племенниците. Напомнят му, че това е работа на разследващите по случая и не бива да пречи на процеса. Адвокатът отбелязва, че няма никаква намеса по случая.

Междувременно, Феликс Кареньо уверява, че Оскар Рейес го е разпитват и е търсил информация за сестра му Адела Кареньо, след което е напуснал къщата. Комисарят настоява Оскар да стои далеч от дома или бизнеса на Феликс Кареньо и издава ограничителна заповед.

Хуан упреква Оскар, че е отишъл прекалено далеч в разследването. За това му препоръчва да се погрижи за съпругата и бизнеса си.

Осакр Рейес моли пленниците си да му разкажат какво се е случило с Росарио Монтес. Те обещават да му разкажат всичко по-късно.

След като коментира огромното богатство на Росаио Монтес, бабата на близнаците Рейес им разказва, че че жената е натрупала огромно богатство след като се е омъжила за икономически силен мъж. Освен това споменава, че Росарио Монтес е държала нощен бар там, където са живели.

Росарио Монтес координира всичко с Панчита, за да може всичко да върви добре с новия бизнес. От друга страна, жената разговаря с Гюнтер и споделя, че ако Хуан Рейес не я потърси, тя сама ще го потърси в имението. След това казва на Панчита, ще поръси Хуан на всяка цена.

По пътя към имението, колата на Росарио се чупи и тя не знае какво да прави. В този момент получава обаждане от Гюнтер, който ѝ предлага да ѝ помогне във всичко, но тя отказва. За късмет на женат, появява се човек, готов да ѝ помогне. Монтес не пропуска възможността и приема предложението, но младежът има нещо друго на ум.