Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

6 серия

Предложение на Росарио Монтес за сина на Франко Рейес!

Росарио Монтес разговаря с Андрес Рейес. Жената споделя, че познава родителите му, но е била по-близка с баща му, отколкото с майка му. Разбира се, тя не разказва всичко, което се е случило между тях в миналото. Андрес, на свой ред, разказва, че повече от три години Франко и Сарита са раделени и от тогава не е чувал нищо за баща си.

Като чува това, Росарио му предлага да свири в Бар Алкала с групата си. Андрес, който е смятал да пътува в чужбина, за да продължи своето музикално образование, решава да остане в село, за да опита. След прослушването, певицата решава да го наеме като музикален директор. Панчита и Гюнтер научават, че младежът вече работи с тях. Както може да се очаква, изненадата е огромна, когато научават, че той е син на Франко Рейес.

Когато Андрес Рейес пристига в имението, той не подозира, че работата му за Росарио ще предизвика проблем. По време на яденето, момчето разказва на майка си и сестра ѝ, че ще отложи пътуването му в чужбина, тъй като е започнал работа в един бар в Сан Маркос. Когато Сара научава, че става дума за Бар Алкала на Росарио Монтес, тя настоява синът ѝ да забрави за това.

След като Оскар и Химена пристигат в селото, за да помогнат на племенниците си Ерик и Леон, проблемите между тях се задълбочават. Оскар Рейес знае повече за случая на близнаците, отколкото си мислят. Но решението му да се завърне не свързано само с разрешаването на проблем, но също така и с нещо друго: да види сина си Дуван, който има от извънбрачна връзка с Ромина Клементе.

Всъщност, тази жена, с неприятен характер и крайно амбициозна, планира да спечели пари от Рейес. За това тя не само иска да раздели Оскар и Химена, а настоява и сина ѝ да се сближи с Оскар, за да се сдобие с нова кола. Жената е решена да осъществи това.

Ерик и Леон отново получават анонимно обаждане от човек, който, както се предполага, има доказателства, че двамата младежи за убили учителя. Човекът ги заплашва, че ако не му платят добре, той ще разкаже цялата истина на родителите им. Близнаците се оказват между чука и наковалнята. Те вярват, че зад това стои Адела Кареньо – дъщерята на учителя.

Разговорът им е дочут от Хуан Рейес, който настоява да научи цялата истина, за което първо разговаря с Норма, а след това и с децата си. Ерик и Леон отричат да познават дъщерята на учителя и си мислят, че всички са против тях.