Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

7 серия

Росарио Монтес – бурята от миналото, която разделя Рейес Елисондо!

Сарита разговаря със сестрите си и споделя притесненията си за това, че синът Андрес иска да работи за жената, която е предизвикала толкова проблеми в миналото. След един откровен разговор, Норма и Химена решават да ѝ помогнат. По-късно, когато майка им Габриела Асеведео научава за ситуацията, организира среща с всички членове на семейството.

Всички пристигат в имението на матриарха, за да поговорят за жената, за която вярват, че се е завърнала, за да приключи със семейството. Габриела смята, че единственото намерение на Росарио Монтес е да предизвика проблеми. За това настоява Андрес Рейес да отхвърли предложението на певицата да работи в бара ѝ.

Това притеснява малко мъжката част от семейството, които смятат, че няма нищо лошо в това. За сестрите Елисондо е точно обратното – все пак става дума за жената, която е наранила една от тях. Младите членове на семейството не разбират за какво говорят и Оскар им разкрива, че Франко и Росарио са били любовници в миналото и това е единствената причина, поради която Сара и сестрите ѝ се противопоставят на решението на Андрес да работи с нея. След разкритието на Оскар, семейството се разделя, а доверието е разбито.

След семейните проблеми, Хуан продължава да търси истината. Той е чул вече от Леон и Ерик за Адела Кареньо – дъщерята на учителя, който е бил открит мъртъв. Хуан вярва, че Оскар знае нещо по въпроса. Хуан Рейес иска да знае каква е връзката на децата му с младата жена, да не би да са имали нещо в миналото, заради което тя иска да им отмъсти. Оскар Рейес не иска да говори по темата, защото се страхува, че ако разкрие истината, те ще се дистанцират завинаги.

По-малкият брат разказва, че Леон, Ерик и Адела са били съученици в училище и един ден, младата дама ги е поканила на гости у дома, но там, когато баща ѝ е видял младежите, ги е изгонил веднага. Хуан не вярва на това, а смята, че може би има връзка с Хенаро Кареньо, който е бил известен с това, че е малтретирал учениците. Оскар разкрива още: учителят е мразел близнаците както е мразел и децата си, постоянно ги е малтретирал, дори е удрял сина си Феликс все едно е бил животно.

Не само Хуан и Оскар разговрят по темата. Близнаците също – те са много притеснени и намират за странно това, че Адела е изчезнала по също време, когато баща ѝ е бил намерен мъртъв.

В същото време, Феликс Кареньо и полицията продължават издирването, но както изглежда, не са стигнали до никъде. Миналото е много време, а все още няма и следа от сестрата.

Феликс се замисля дали да спомене за информатора и да каже истината или просто да излъже, за да обвини окончателно близнаците на Хуан Рейес и Норма Елисондо. Сега, освен че иска да разкрие убийството на баща си, но иска да открие изчезната ли си сестра. Много съмнения се появяват по случая, докато разследването продължава по своя път.

Настъпва нощта. Барът е пълен. Всички очакват завръщането на сцената на една от най-красивите жени в Сан Маркос. Росарио Монтес се появява и се завръща по най-добрия начин: изпява своя популярен хит „Fiera inquieta“, с който е била популярна в миналото.

Барът отваря вратите си и е препълнен, дори има хора, който чакат отвън и искат да влязат. Но Росарио не е щастлива, тъй като най-важният мъж за нея в живот, все още не е пристигнал: Хуан Давид Рейес. Младежът предпочита да си остане у дома и да не присъства на събитието в бара.

На следващия ден, Росарио не само трябва да се справи с разочарованието, че Хуан Давид не се е появил на шоуто, но също така се сблъсква с Андре, който я пита дали наистина е обичала баща му.