Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

15 серия

Тайната на Оскар Рейес без малко да бъде разкрита от Химена!

След първата среща между Муриел и Хуан Давид, явно нещо разцъфтява между двамата. В това време, Росарио очаква нетърпеливо да се срещне отново с Хуан Давид, но тя се сблъсква с голям проблем: дъщеря ѝ. Певицата иска тя да си тръгне от селото, но младата жена взема неочаквано решение, което усложнява още повече живота на майка ѝ.

Норма и Хуан Давид попречват да отведат Дон Мартин Елисондо и го завежда в имението си, въпреки заплахите на майка ѝ.

От друга страна, тайната на Оскар Рейес е в опасност от разкриване. Химена не издържа на любопитството и отива в къщата, която е на границата на земите им...

Химена пристига в къщата, в която живее Ромина, кръстницата ѝ и сина ѝ от Оскар Рейес. Когато влиза в къщата, цената се опитва да я нападне с нож, но Хитана успява да я спре. Елизондо има много въпроси, които я мъчат. Всички съмнения са разсеяни, но тя се чувства много неспокойна в тази ситуация. Когато пристига при Оскар, тя коментира, че е била на онова място, което изнервя Рейес, който след като се скарва с Химена, отива на място, за да провери какво е станало.

Оскар пристига в къщата и Ромина го лъже, че е казала цялата истина на съпругата му, но Хитана се намесва още веднъж и му разказва какво точно се е случило. Тя го предупреждава, че Хумена се навърта там и скоро може сама да разкрие истината.

Когато Дон Мартин пристига в дома на Норма и Хуан, семейството се среща с Габриела. Всички са на мнение, че възрастният мъж трябва да остане в дома им, защото в противен случай ще се приеме като предателство на принципите на семейството. Това решение още веднъж противопоставя Габриела и дъщерите ѝ, но накрая приема. Но по-късно Деметрио се опитва да я притисне като настоява, че това, което са направили дъщерите ѝ може да се приеме за отвличане.

След няколко дни в селото и след като се запознава с Хуан Давид, Муриел Кабайеро решава да остане в селото при майка си. Това ядосва Росарио, която нямаше търпение дъщеря ѝ да си тръгне, за да започне връзка с Хуан Давид. Певицата дори не подозира, че между дъщеря ѝ и новата ѝ любов става нещо. Всъщност и двамата не спират да мислят един за друг. След спор с майка си, Муриел решава да опознае селото заедно с Андрес Рейес.