Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

16 серия

Случайна среща между Муриел и Хуан Давид!

Химена не издържа на любопитството и посещава къщата на границата на имота им. Там се среща с Ромина, която се опитва да я нападне с нож, но Хитана я спира. Елисондо си тръгва от мястото малко неспокойна. Оскар се опитва да разбере какво наистина се е случило на мястото. Разкаянието го измъчва. Дали най-малкия Рейес е способен да разкрие пред съпругата си, че има дете от друга жена?

От друга страна, сестрите Елисондо се карат с майка си. Габриела Асеведо се опитва да вкара Дон Мартин в санаториум под влиянието на Деметрио, а това не се харесва на дъщерите ѝ. След семейно събиране решават да настанят дядо им в имението на Норма и Хуан. Там се чувства удобно и е добре приет от внуците, с които прекарва забавни моменти...

Хуан Давид блъска Муриел!

Когато Муриел излиза от магазина на Химена, където я завежда Андрес, за да си купи нови дрехи, дъщерята на Росарио е блъсната от Хуан Давид. Изплашен, той я закарва в болницата, но по пътя младата жена се възстановява от удара. В този момент, двамата се изправят лице в лиже и си спомнят мига, в който са се запознали.

Муриел не иска да остава в болницата, защото това може да предизвика сериозен проблем с майка ѝ. За това, младата жена решава да  се обади на Гюнтер, за да запази това в тайна. Всичко върви добре, докато Андрес не разказва истината на Росарио. След това, певицата отива в болницата и се среща с Хуан Рейес, върху когото стоварва вината за случилото се. Така става ясно, че човекът, който е блъснал дъщеря ѝ, е неговия син.

След като се успокоява, Хуан и сина му разговарят с Росарио и стигат до споразумение. Певицата не може да позволи да го обвини, а още по-малко може да разреши Хуан Давид да се погрижи за разходите, след като разбира, че всичко е било случайност. Монтес не може да прикрие желанието си и го кани в дома си. Тя се надява да се срещне с младежа, но и не подозира, че и дъщеря ѝ също се интересува от него.

Оскар се опитва да разкаже своята истина!

В това време, Оскар и Химена изживяват собствена драма. Най-малкият от братята Рейес крие тайна, която все по-силно го измъчва, докато съпругата му се опитва да разкрие какво става с него. След посещението ѝ в къщичката на Ромина, двамата имат много сериозен разговор. Оскар иска да разкрие тайната си и когато е на път да го стори, Химена получава обаждане от Андрес, който разказва какво се е случило с Муриел. В крайна сметка, Оскар не успява да разкаже истината, но иска да го направи в най-скоро време.