Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

21 серия

Химена и Дуван се запознават и планът на Ромина се задвижва!

Андрес Рейес заварва братовчед си Хуан Давид да се целува с Росарио. След това, певицата казва, че за нея всичко е много сериозно и това, което изпитват двамата, е истина. Веднага след това младежът я отблъсква и ѝ заявява, че не изпитва нищо към нея.

От друга страна, Сара и Габи са притеснени след нападението над Нино. Те изправят срещу Габриела, която настоява да се извинят пред Деметрио – нещо, което нито дъщеря ѝ, нито внучката ѝ, искат да направят. След това те получава помощ от близнаците, които пристигат, за да помогнат на семейството на приятеля на братовчедка им.

В това време, Ромина замисля план как да сложи край на връзката между Оскар и Химена. Манията ѝ я довежда до това да използва сина си, за да получи мъжа, който желае.

Химена и Дуван се запознават!

Планът на Ромина включва следното: Дуван да се сближи с Химена и когато спечели доверието ѝ, да я накаже. За целта, малкият разполага с някаква течност (за която нищо не се знае), която пази ревностно. На следващия ден, детето се появява на границите на земите на Оскар и се среща със съпругата му. Дуван „пада“ с колелото си и най-малката от сестрите Елисондо го отвежда, за да се погрижи за него.

Когато се оказват в къщата, Химена и Дуван се поопознават и малкият разказва малка част от историята си, което предизвиква подозрения у Елисондо. След разговора им, съпругата на Оскар се замисля за срещата с малкия. В това време, Дуван се прибира у дома и разказва на Ромина всичко, което се е случило.

Близнаците помагат на Габи!

След като завеждат Габи в болницата, в която е настанен Нино, Леон и Ерик предлагат да помогнат на семейството на младежа, които живеят далеч в района. Изминавайки дълъг път, близнаците пристигат в дома на семейството и им предават нещата, които носят, освен парите, които е изпратила Сара Елисондо. Докато са там, се разкрива една тайна: Ерик забелязва една жена с дете на ръце. Дали това дете не е на Нино?!

Междувременно, в селото, Габи решава да се върне в болницата. Там се засича с Деметрио, който я разпитва за Нино, но не му дава да го види. Габи се противопоставя и той е принуден да си тръгне. Младата жена разбира, че здравословното състояние на любимия ѝ се влошава и ще се наложи да го оперират.