Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

25 серия

Доказателства, които обвиняват Ерик и Леон в убийството на учителя Хенаро Кареньо!

Оскар Рейес помага на близнаците на брат си да разкрият истината за убийството на учителя Хенаро Кареньо, тъй като Ерик и Леон са основните заподозрени. За това Оскар разследва какво точно се е случило, без да подозира, че това видео може да провали плановете им.

От друга страна, това не е единствената драма, която преживява Оскар Рейес. Бракът му е в опасност, когато Ромина, решена да го раздели с Химена Елисондо, изпраща Дуван да я отрови. Невинността на малкия става причина Химена да се окаже в болницата с интоксиакция. За щастие, ситуацията не се влошава. Оскар дори не подозира, че това е дело на собствения му син в съучастие с майка му.

Доказателство, което обвинява близнаците!

Ерик и Леон не знаят какво да правят с видеото, изпратено от изнудвача. За това моли Оскар за помощ, без да си представят, че това ще им се отрази по най-лошия начин. След като изглежда видеото, той решава да отиде в полицията и да разкаже всичко, тъй като не може да си позволи да се окаже съучастник на убийци. Много добре се виждат племенниците му и това го обвиняват. Без да вярва, че младежите са способни на такова нещо, той се отправя към полицията.

По пътя решава да се върне. На улицата среща близнаците и им казва, че смята да отиде в полицията. Той ги моли да изчезнат от живота им, защото може да станат причина цялото семейство да се срамува заради тях. Ерик и Леон имат какво да кажат и по този начин да защитят своята невинност. След като се поуспокояват, децата на Хуан и Норма разказват истината.

Истината на близнаците!

Ерик и Леон имат своята истина и за това настояват да ги изслушат. Според думите им, проблемите им с учителя са започнали по вина на Адела Кареньо, която е излъгала баща си, че и двамата са ѝ били любовници и че е забременяла от тях два пъти. Това е било лъжа, измислена от младото момиче, с което е искала да предизвика баща си да ги накаже жестоко. Заслепен от лъжата, която е измислила дъщеря му, учителя е настоял единият от близнаците да се погрижи за детето, което тя очаква. Но всичко е приключило, когато нещата излизат извън контрол и накрая той се е оказал завързан за един стол, както се вижда във видеото.

Сближаването на Хуан Давид и Муриел!

Далеч от там, Хуан Давид и Муриел се срещат зад гърба на семейството. Те изживяват един романтичен момент, без да се притесняват за каквото и да било. Дъщерята на Росарио Монтес отваря сърцето си и разказва на младия Рейес част от живота си, проблемите, които има с баща си и какво я е накарало да се отдалечи от майка си. Младата жена разказва, че връзката между родителите ѝ е била сложна и практически, тя е прекарала живота си сама.

От друга страна, Муриел признава, че се възхищава много на семейството му. Хуан Давид я уверява, че те са много близки и въпреки че братята му са много различни от него, той дълбоко в себе си знае, че те са добри младежи. Спокойната обстановка ги сближава още повече и многозначителните им погледи водят до това, че дъщерята на Росарио му дава нежна целувка.