Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

26 серия

Любовта, която Хуан Давид и Муриел изпитват един към друг, изправя младата жена срещу майка ѝ, която подозира, че между мъжа, когото обича, и дъщеря ѝ има нещо повече от приятелство.

Ерик и Леон се оказват в сериозен проблем. Човекът, който ги изнудва, им изпраща видео, на което се вижда как близнаците бият и връзват учителя Хенаро Кареньо, който по-късно е открит мъртъв. Всички улики сочат синовете на Хуан и Норма, но Оскар се опитва да докаже тяхната невинност.

Когато Оскар вижда видеото с близнаците и учителя, той иска да ги издаде в полицията, но близнаците го спират и разказват своята истина: проблемите им с Хенаро Кареньо са започнали по вина на Адела Кареньо, която ги е обвинила, че са я зарязали след като е забременяла от тях. Заслепен от гняв, учителят ги търси, за да ги накара да поемат отговорност заради случилото се. Но всичко е излязло извън контрол и накрая те са го завързали за един стол и са удряли, както се вижда на видеото. Но кой е записал това видео?! И какво ще направи Оскар след като чува разказа на племенниците си?

От друга страна, далеч от там, Хуан Давид и Муриел преживяват романтичен момент. Без да се притесняват за каквото и да е, дъщерята на Росарио Монтес отваря сърцето си и разказва на младия Рейес част от живота си и проблемите, които са я отвели в Сан Маркос.

Спокойната обстановка ги подтиква да се сближат и след многозначителни погледи, Муриел решава да действа и целува Хуан Давид по бузата. Как ли ще реагира Росарио Монтес, когато разбере къде и с кого е била дъщеря ѝ?!

Хуан Давид и Муриел се оставят на чувствата и прекарват следобеда заедно. Те разговарят за живота си и за семействата си. Освен това, двамата се целуват. Големият син на Хуан и Норма е безумно влюбен и признава това пред близките си.

Муриел дори не подозира какъв проблем ще има с майка си заради случилото се. Дали това ще стане причина за първия сериозен сблъсък между майка и дъщеря?!