Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

53 серия

Атаката над Норма оставя всички в недоумение!

След разкриване на тайната на Оскар Рейес, Химена Елисондо иска да забрави за предателството на съпруга си с ревю на новата колекция. Насред целия този хаос, най-малката сестра Елисондо получава обаждане от Хавиер Анхел – стар приятел, който се появява точно на време. Това предизвиква ревността на Оскар.

Проблемите в брака не са единственото, което притеснява Оскар Рейес – близнаците вече знаят кой е стрелял по Педро Миярес. Накрая те се събират отново в екип, за да проследят Адела и да разберат от полицията какво знаят за мъжа.

Проблемите не подминават семейство Рейес Елисондо. Адам – каубоя, който е обсебен от Норма Елисондо, настоява да се сближи с нея. Той се възползва от това, че е сама в кабинета, за да се приближи и да се опита да я изнасили. Докато това се случва, Сара трябва да продължи да се занимава с Деметрио Хурадо, който не се отказва от опитите си да я покори.

Нападението на Норма!

В този уязвим момент, единият от работниците в имението Рейес Елисондо се възползва от момента, когато Норма е сама. Адам я хвърля на земята и я удря, докато се опитва да се възползва от тялото ѝ. За щастие, виковете на жената привличат вниманието на Хуан Рейес, който се появява на мястото и спасява съпругата си от една трагедия. Той удря силно мъжа, който се опитва да се възползва от съпругата му, но когато се появяват и други работници, мъжът успява да избяга.

Адам се скрива и е принуден да си тръгне скоро, но се заканва да не го направи, докато не постигне онова, което иска – да покори Норма. Докато той се крие, Рейес са разгневени. Хуан иска да намери мъжа, който е  наранил жена му и да го убие, дори и да трябва да прекара остатъка от живота си зад решетките. От друга страна, близнаците също искат да си отмъстят, но Хуан Давид ги успокоява. Тримата братя тръгват да търсят мъжа, който е наранил майка им.

Норма получава подкрепата на семейството и се чувства сигурна с всички около себе си. Тя се притеснява, че Хуан може да направи някоя лудост. Той и брат му Оскар отиват в полицията, за да подадат жалба за случилото се, но властите не им обръщат внимание, което още повече разгневява мъжа, който иска да отмъсти със собствените си ръце.

Още повече проблеми между Оскар и Химена!

Положението за Оскар не спира да се влошава след разкриването на тайната му. Химена не иска да знае нищо за него и сега той трябва да се справи с приятел, който е близо до съпругата му. Хавиер Анхел и най-малката от сестрите Елисондо имат добра химия и това напряга силно Рейес, който като вижда толкова близко мъжа до Химена, го удря пред всички. След инцидента, съпрузите имат сериозен разговор, който приключва с желанието на Химена да се разведат. По принцип, той не казва, че няма да приеме.

Химена търси Ромина!

Ромина е зад решетките, където е посетена от Химена, която ѝ предлага, че ще оттегли всички обвинения срещу нея, ако подпише споразумение, с което Оскар признава Дуван за свой син. Нещо, което жената не е склонна да приеме. Единственото, което тя иска, е да остане с най-малкият Рейес като негова съпруга.

Между нещата, което казва Химена, Ромина разкрива, че Дуван не е единственото дете, което е имала от съпруга ѝ – била е бременна два пъти преди това, но той я е принудил да абортира. Освен това признава, че през цялото това време, тя е била истинската му жена, зад гърба ѝ.

Росарио признава своята мания!

След като стига да споразумение с дъщеря си, Росарио Монтес приема връзката, която Муриел има с Хуан Давид. Въпреки че в началото нещата изглеждат добре, появата на първородния син на Норма и Хуан в бара кара певицата да изгуби спокойствието си. Като вижда дъщеря си с мъжа, от когото се отказва, се отнасят с любов и страст един към друг пред нея, ревността се събужда и решава да си тръгне.

Росарио признава, че е обсебена от Хуан Давид и че не мисли да се отказва от него. Тя не понася идеята да го вижда как се целува с Муриел. Тя казва на Панчита, че ако дъщеря ѝ иска да остане с младежа, трябва да  се нори за него, тъй като тя не мисли да ѝ разчиства пътя. Тези думи изплашват приятелката ѝ, която никога не я чувала да говори така за някой мъж.