Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

54 серия

Химена се измъчва от измамите на Ромина!

Почтеността на Норма Елисондо беше нарушена от Адам – работник, който е обсебен от шефката си. За щастие, Хуан Рейес пристига на време и я спасява, като така избягва катастрофата. След нападението над сестра та на Сара и Химена, Рейес Елисондо се обединяват, за да търсят виновника и да отмъстят. В семейното ядро цари несигурност, тъй като всеки трябва да се бори и със собствените си проблеми.

Хуан и синовете му търсят справедливост и посещават властите, които нямат желание да съдействат. Така те решават да вземат справедливостта в собствените си ръце.

От друга страна, след като се разкрива тайната на Оскар Рейес, Химена иска развод и е решена да продължи живота си далеч от него. По-късно, най-малката от сестрите Елисондо има разговор с Ромина, която показва най-злата си страна.

Нещастията засягат не само семейство Рейес Елисондо, а и Росарио Монтес, която преживява голяма дилема: да остави ли дъщеря си да бъде щастлива с мъжа, в когото самата тя е лудо влюбена или да се бори за любовта си, докато се страхува от появата на Самуел Кабейеро.

Мъките на Химена!

Думите на Ромина в затвора измъчват Химена. Жената е разкрила, че Оскар и тя са имали и други деца, освен Дуван и че съпругът ѝ е настоял тя да направи аборт на два пъти. Освен това е казала, че той винаги е бил с нея, докато се е преструвал на щастливо женен. Думите не спират да измъчват най-младата сестра Елисондо, която накрая припада. По-късно, Химена решава да напусне дома си. Оскар не може да направи нищо по въпроса и само може да я наблюдава как си тръгва с куфарите.

Сега Химена живее в дома на сестра си Сара, която трябва да се справя с Деметрио Хурадо. Приятелят на мака ѝ иска на всяка цена да бъде с нея, но сестрата на Норма и Химена не иска и да знае за него, тъй като все още е влюбена във Франко. Този ден, всички от семейство Рейес Елисондо са поканени в бар Алкала, за да видят представянето на Муриел. Въпреки че в началото са против, накрая приемат. Хуан и Норма решават да има лична среща насаме.

По пътя, Химена, Сарита и Габри разговарят. Съпругата на Оскар споделя, че е наранена от всичко, което е станало, но е решена да прелисти страницата. Единственото ѝ притеснение, е за Дуван. Тя признава, че много обича малкия. Племенницата ѝ отбелязва, че животът ѝ дава шанс да бъде майка.

Един опасен посетител!

Всички в селото са се събрали в бар Алкала, за да гледат представлението на Росарио Монтес и дъщеря ѝ Муриел. Дори семейство Рейес Елисондо присъстват на шоуто. Първа на сцената се появява Росарио. Певицата показва цялата си чувственост пред погледа на всички и по-специално пред Хуан Давид. След това излиза красивата Муриел, която е аплодирана за представянето си. Преди да приключи с пеенето, Хуан Давид се приближава до любимата и целува.

Всичко това е наблюдавано от един загадъчен и опасен посетител. Става дума за Самуел Кабайеро – съпругът на Росарио и баща на Муриел. Мъжът е пристигнал в селото, за да ги отведе от там насила. До момента само това се знаеше за него, но не се знае какво ще направи след видяното. Още повече, че и Росарио, и Муриел до сега са показвали само страх от него.