Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

60 серия

Хуан Давид и истината относно местонахождението на Франко Рейес!

След смъртта на Нино, Габи не може да си позволи да страда за него. Въпреки че не е сигурна кой е убиеца, тя подозира Деметрио – приятелят на баба ѝ, който сега иска да се отърве от свидетелите на нападението: Сибила и Гастон, който за сега са настанени в дома на Химена и Оскар. Те искат да си дадат втори шанс след всичко случило се.

В предните епизоди, Самуел Кабайеро се появява, за да отведе у дома съпругата си Росарио и дъщеря си Муриел. Той трябва да се справи с Росарио, която не иска да напуска селото, най-вече защото не иска да остави Хуан Давид, който има очи само за дъщеря ѝ. Но въпреки решителността ѝ, тя не може да се противопостави на мъжа, който толкова я ужасява.

Хуан Давид – в търсене на истината!

Дни по-рано, след като разговарят с адвокатите и след като уточняват плана за спасяването на Франко Рейес, Норма и Хуан заминават на път с надеждата да се върнат заедно със съпруга на Сара. Вече са минали няколко дни и никой не знае нищо за тях. Това кара децата им да се притесняват, но най-много Хуан Давид. Първородният в семейството иска да знае местонахождението на родителите си и за това отива в дома на Оскар.

Там, Оскар и Хуан Давид разговарят сериозно. По време на разговора, младежът научава, че родителите му са заминали с намерението да спасят Франко. Оскар уточнява, че местонахождението на брат му е в тайна и само той, Химена, брат му Хиан и Норма знаят. Уточнява, че за сега не искат Сара да знае за това и само да се притеснява.

Решението да не казват нищо на Сара и децата ѝ, е защото те не могат да направят нищо, а и Франко е обещак да не казва нищо, за да спаси семейството. Хуан Давид има много въпроси към чичо си. Иска да знае защо са крили от семейството местонахождението на чичо му и преди всичко – до кога ще трябва да мълчат. Оскар, разбира се, не знае колко време ще трябва да чакат.

Колкото и да иска Франко да се върне скоро, никой не знае колко време ще отнеме завръщането му и дали въобще ще се върне. Племенникът му не може да повярва на това, което чува, особено след като леля му и братовчедите му вярват, че Франко ги е изоставил през последните три години. За това той смята, че трябва да им кажат.

Гневът на Самуел Кабайеро!

Росарио и Муриел преживяват собствена драма след появата на Самуел в селото. Мъжът иска да ги отведе от Сан Маркос. След шоуто на съпругата му, Самуел се нахвърля на един клиент с юмруци, след което отива в гримьорната на Монтес. Нещата излизат извън контрол, когато мъжът настоява Росарио да престане да провокира мъжете с танците си, нещо, което певицата не смята да толерира.

Но нещата не остават така. След думите на Самуел и отказа на Росарио, мъжът моли работниците си да я отведат насила. От виковете ѝ се появява Муриел, която се изправя срещу баща си. Гневът на мъжа избухва, когато удря шамар на собствената си дъщеря. Младата жена си тръгва изумена от това, което ѝ е причинил баща ѝ.