Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Девета част

Пончо претърпява катастрофа!

След като решава да напусне града, губи контрол над мотора си и завършва в болницата...

Анджи вижда снимка, на която са Маргарита и Бенхамин и решава да изслуша записа, която внучката на Бенито ѝ е изпратила преди няколко дни. Засегната от факта, че момчето я мами, показва съобщението на Хорхе и двамата решават да заложат капан на двойката.

След като си определят среща на едно и също място, четиримата се изправят лице в лице и дъщерята на Чивис упреква Гонсалес за предателството му.

Пончо моли Висенте и Лусия да му помогнат да се превърне в лидер. След като му дават няколко насоки за повишаване на самочувствието, той се връща на пазара решен да стане лидер на рибарите. Той заявява на Мануел, че ще бъде негов съперник на следващите избори, след като моли да види договора на някой от пазара, за да го изследва.

Въпреки че резултатът от теста за бременност е отрицателен, Стела започва да разпространява новината, че очаква дете от Мануел, с надеждата, че по този начин ще сложи край на връзката, която той има със съседката.

Андрес остава без думи, когато научава от майка си, че Антонио Хосе е измамил баща му и че той го е издал. Без да губи време, младежът се отправя към дома на годеницата си, но когато пристига на мястото, не се осмелява да ѝ каже нищо. Но Чивис научава за това.

Лупита разкрива чрез един вестник къде е Антонио Хосе и след като излъгва Анджи, че отива да учи с Педрито, отива в къщата, решена да се види с баща си. Минават часове и притеснени от изчезването на момичето, семейство Гаярдо се обединява с Чивис и дъщерите ѝ в издирването на малката. Най-накрая, „бегълката“ се прибира у дома, благодарение на щедростта на един таксиметров шофьор, който я е открил изгубена в града.

В това време, в затвора, Виясеньор се забърква с нелегални залози и нарежда на Рафаел да използва парите, които е скрил в Уругвай.

След скарване с Пончо, Стела го изгонва от къщата и Бенито, който му съчувства, му наема стая.

Посъветван от Лусия, Андрес разказва на Мария Хосе истината за обвиненията, които баща му е повдигнал срещу Антонио Хосе. Засрамена и наранена, девойката посещава Виясеньор. Заявява му, че е много разстроена от него и че след като е останала единствена на негова страна, вече и тя е размислила и вече не може да разчита на нея.

Бенито е посетен от бившата си приятелка Сара, което дразни Трини. Тя не понася доверието и близостта между новодошлата и пекаря.

Лусия научава, че Андрес смята да отпразнува сватбата си след седмица. Въоръжавайки се със смелост, тя е откровена с него и му признава, че не е щастлива от факта, че се жени. Съжалява, че не го е срещнала преди тя да спечели сърцето му. Това е добре за Анджи и Хорхе, които решават да възобновят годежа си. Висенте, от своя страна, прекарва все повече време с Алехандра и накрая двамата се целуват.

Скоро на дните в затвора за Антонио Хосе ще дойде край. Според Рафаел, са събрани от залагания достатъчно пари, за да си плати гаранцията. Уверява го, че до няколко дни ще излезе на свобода.

Накрая, Пончо си дава сметка, че Гаярдо е честен човек и мъж с принципи. Той му признава, че е направил всичко, за да накара Стела да го забележи. За изненада на Мануел, той му разкрива, че е загубил надежда да спечели жената, след като тя очаква дете от Мануел.

Реакцията на Мохарита като научава, че бившият ѝ приятел е казал повече, отколкото трябва, не закъснява. Унижен и наранен, младежът решава да напусне града завинаги. За нещастие, той не стига далеч след като претърпява катастрофа с мотора си...