Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Единадесета част

Сватбата е отменена!

Мария Хосе отива при Висенте след като оставя пред олтара Андрес...

Решен да спечели отново обичта на своите „жени“, Антонио Хосе им се извинява и ги моли за нов шанс, за да им покаже, че се е променил. Дори поднася закуска в леглото на Чивис. Тя, обаче, не е толкова податлива като дъщерите си.
 
Мауро стига до извода, че Лусия никога не е изпитвала към него това, което изпитва към Андрес. Въпреки че я обича, той решава да сложи край на една връзка, която няма никакво бъдеще.
 
Любовта също така не се усмихва на Висенте, който след като научава, че Махо ще се омъжи след няколко дни, и воден от отчаянието, преспива с Алехандра.
 
Анджи получава неприятна изненада – тя заварва Рафаел в дома си и бърза да информира баща си за това какъв човек е той. Казва му, че този мъж се е опитал да съблазни жена му. Антонио се ядосва и изгонва адвоката.
 
Сара и Трини загърбват различията си, когато откриват ужасени, че има мишка в къщата. Те искат помощ от Бенито, а той се изплашва толкова силно, колкото и тях и накрая Педрито слага край на драмата.
 
Андрес иска в основата на новия му живот да е честността и искреността. Той признава на Махо, че той и Лусия са се целунали. След първоначалната изненада, момичето приема, че се дължи на нейното отсъствие и че тази целувка отчасти е по нейна вина. Малко след това, Лаура се свързва с бъдещата си снаха и ѝ казва, че е оттеглила обвинението срещу баща ѝ. Моли я само да направи щастлив сина ѝ.
 
Пончо кани на вечеря Хенесис и баща ѝ Хонас в дома на Стела, която на свой ред едва успява да прикрие своята ревност. Въпреки че вечерята е неформална, проповедникът притиска по такъв начин младежа, че накрая се оказва сгоден за дъщеря му.
 
Настъпва дена на сватбата и Мария Хосе се качва с баща си в колата, която ги отвежда до църквата. Тъгата не остава незабелязана от Антонио Хосе и когато тя признава, че не е влюбена в бъдещия си съпруг, бизнесменът нарежда на шофьора да ги върне в дома. Моли дъщеря си да не се притеснява и че той ще се погрижи да каже на младоженеца и на гостите, че сватба няма да има.
 

Минути по-късно, докато момичето търси Висенте, за да му каже, че не се е оженила, защото го обича, разбитият Андрес търси убежище в един хотел.