Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

7 серия

Аймар и Николас се сблъскват!

Аймар и Николас се сблъскват. Това ги кара да се чувстват предадени и между тях започва любовна история, светът става различен за тях.

В това време, в имението „Рай" Давид се противопоставя на Маура, която се представя за Карина. Елисео настоява сина му да участва в работата по имението. Ако не го направи, заплашва да го лиши от наследство. Давид отговаря на баща си, че не се интересува от материалните неща, но въпреки това приема да поеме отговорностите си, защото иска да бъде близо до жената, която обича.

Аймар кани Николас да се гмуркат. Те се наслаждават на морето и най-красивите места в Косумел. Николас признава на Аймар, че тя е различна жена, добра, с жизнерадостен характер и разкрива, че изпитва нещо повече към нея. Тя изпитва същото. Между тях се ражда любов.

Леонардо завежда Маура в „опожарената къща" и я изправя пред предполагаемите спомени. Тя таи огромна болка и отказва да говори за миналото. Леонардо разбира, че я е накарал да страда и я моли за прошка. Истинската Карина наблюдава сцената и страда, чувайки името Карина Росемберг.

Давид настоява за обяснение от Маура. Тя го убеждава, че тя е жена, намираща се в руини и е отишла в къщата за залагания Ботел, за да спечели малко пари и за това се е представила с чуждо име. Давид вярва, че тя е истинската Карина. Освен това, той е луд по нея. Страстта му взема връх над разума.

Аймар разказва на Николас легендата за Черната Перла. Той си спомня за това бижу, което баща му е пазел с боязън. Те са щастливи от срещата и се уговарят да се видят на следващия ден. Те се надяват проклятието на Черната Перла да не ги застигне.