Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

28 серия

Капитан Солис казва на Елисео, че ако наистина иска да помогне на Аймар, трябва да я отведе в „Рай"!

Аймар се събужда в момента, в който отново се опитват да я убият. Тя вика за помощ. Раул се отзовава и преследва мъжа, който се е опитал да й навреди.

Маура търси обяснение от Луиса заради това, че е взела чек от Браво, за да ходи да играе. Тя й удря шамар, но Луиса не й остава длъжница и й го връща. Луиса я предупреждава да не я предизвиква, защото тя може да бъде много по-лоша от нея.

Аймар дава показания и потвърждава, че Марио Абаскал е бил този, който я е похитил и я отвел на безлюден остров, където е искал тя да умре. Появява се Елисео и й предлага финансова помощ. Аймар я отказва, защото вярва, че той иска да направи това, за да изчисти съвестта си.

Давид отива при отец Аугусто и му казва, че той е годеника на Маура, а не Николас.

Давид отива в имението „Рай", за да се срещне с Маура. Леонардо го открива в стаята й и вижда как двамата се целуват. Николас също ги вижда. Той се скарва с Давид за това, че е отишъл в „Рай" и притеснява Маура. Двамата се скарват. Давид заявява, че баща му го е лишил от наследство, а Николас се е възползвал от ситуацията, за да го вземе за себе си.

Леонардо иска обяснение от Маура за целувката с Давид. Тя го лъже, казвайки му, че той я е принудил. Леонардо си открадва целувка и я моли да го приеме. Маура се притеснява и го критикува. Той я моли, а тя му казва, че трябва да държи на достойнството си.

Капитан Солис разговаря с Елисео и му казва, че ако в действителност иска да помогне на Аймар, трябва да я вземе в имението „Рай", тъй като Марио Абаскал е избягал, а това поставя момичето в риск. Елисео се съгласява. Те съобщават това решение на Аймар.