Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

34 серия

Тереса разбира, че е болна от цироза!

Маура влиза в стаята на Аймар и се рови из вещите й. Тя разкъсва една риза на Анали - единственият останал спомен от майка й. Когато се прибира, Аймар вижда какво е станало и отива да търси Маура.

Шофьорът, който трябва да закара Лисандро и останалите работници в САЩ, научава, че граничният патрул е на близо. Той изоставя камиона и избягва.

Луиса съобщава на Маура, че Давид смята да се появи в имението „Рай", тъй като е научил за годежа й с Николас.

Аймар открива Маура и я обвинява, че е унищожила спомена от майка й. Тя й се присмива и започва да разкъсва дрехата пред изненаданата Аймар. Двете се скарват и накрая Аймар не може да се сдържа повече и удря шамар на Маура. Николас и Елисео се намесват, за да ги разделят. Те отиват в кабинета, за да успокоят нещата. Елисео се държи авторитарно, а Маура лицемерно предлага да бъде приятелка на Аймар.

В своята стая, Леонардо пише поема, която отразява положението с Маура и годежа й с брат му Николас. В този момент влиза Николас, за да го поздрави, че отново може да ходи. Той иска да прочете какво е написал брат му.

Отец Аугусто посещава Тереса в болницата. Тя го моли да бъде искрен и да й каже какво й има. Свещеникът не може да лъже и й казва, че има цироза.