Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

42 серия

Маура уверява Николас, че Аймар прекарва всяка нощ с Давид и двамата са любовници!

Аймар разказва на Солис, че е открила Маура и Леонардо да се целуват. Той я съветва да не се забърква в тази сложна ситуация. Тя му отговаря, че Леонардо й е обещал, че ще разкаже на Николас, но ако той не го направи, тя ще му каже сама.

Маура подбужда Леонардо да отидат в стаята й, за да пият вино от това, което Елисео пази в кабинета си. Той отива за вино и чаши в кабинета на баща си. Излизайки, Елисео обръща внимание, че той носи две чаши и решава да го проследи. След като открива Леонардо в спалнята на Маура, Елисео решава да го отдалечи от имението „Рай" и го изпраща като представител на комитета на животновъдите.

Раул съобщава за кражбата. Те му съобщават, че може да е бил Накук, тъй като е избягал.

Съдят Лисандро. Николас го защитава като адвокат и успява да убеди съда в невинността на младежа. Лисандро е освободен.

Маура преследва Аймар в руините на имението на семейство Росемберг и вижда как тя се поздравява с Давид. Тя решава да разпространи една лъжа - че между двамата има връзка.

Николас се връща в имението, където се среща с Аймар, която се радва да го види. Той изразява любовта си към нея, но Аймар му отговаря, че моментът не е подходящ.

По-късно, Николас се среща с Маура. Тя го посреща прекалено сърдечно, но той я отблъсква и я пита дали е говорила с Аймар. Маура му отговаря, че не имала удобен случай за това, тъй като всяка нощ Аймар се среща с Давид и го уверява, че те са любовници. Николас не й вярва, но тя му казва, че може да докаже думите си.