Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

50 серия

Николас не иска да се среща с майка си, въпреки молбите на Аймар!

Тереса съветва Леонардо да бъде много внимателен с Маура, тъй като тя не е добър човек. Казва му, че я е видял с Давид и знае, че тя си е играла и с тримата.

Акилино съобщава на Елисео, че добитъкът се разболява, след като е бил замърсен източника за вода.

Лисандро е решен да докаже на Елисео, че не се нуждае от него и напуска града, за да търси по-добри възможности.

Давид посещава д-р Ортис, за да го помоли да спре сеансите със Сиренита. Той му отговаря, че ще го направи, ако той убеди Ботел да опрости дълга му.

Леонардо казва на Елисео, че не е готов да се откаже от майка си, дори и срещу заплахата да го лишат от наследство. Двамата спорят ожесточено. Елисео му удря шамар, когато Леонардо го упреква за това, че не е способен да признае грешките си.

Леонардо изпраща писмо на Маура, в което й казва, че се отказва от наследството на баща си и че предпочита да забрави любовта, която изпитва към нея.

Маура има силни болки в корема. Тя решава да отиде на лекар, който й съобщава, че е бременна. Тя вижда в това възможност да стане собственица на имението „Рай".

Давид разговаря със Сиренита и я пита дали си спомня родителите си. Той я моли да положи усилие и да си спомни. Тя има видения и си спомня, че тя се казва Карина Росемберг. Давид не може да повярва.

Когато отиват в църквата, за да подготвят сватбата си, Аймар и Николас се срещат с Тереса, без да знаят коя е тя. След малко пристига Сиренита и поздравява Аймар. Тя й съобщава, че тази жена е майката на Давид и следователно, майката на Николас. Аймар се опитва да убеди Николас да поговори с майка си. Той я моли да не настоява от него да я потърси. Аймар му отговаря, че не е нужно да я търси, тъй като тя се е върнала.