Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

63 серия

Елисео изпълнява желанието на Леонардо да стане донор на органи след смъртта си!

Леонардо претърпява силен удар с единия рог на бика в крака. Засегната е вена и има силно кръвотечение. Николас моли да извикат бърза помощ. Пристигналите медици установяват колко тежка е раната и го откарват в болницата. Леонардо пристига там агонизиращ. Леонардо се опитва да говори с Николас, а той само настоява да се успокои. По този начин му попречва да каже истината за Маура.

Аймар плаче отчаяна от това, че е видяла сватбата на Николас и Маура. Тя споделя мъката си с Хосе Мигел, който се опитва да я утеши.

Леонардо е приет в болницата, но всички усилия на медиците са напразни и те обявяват мозъчна смърт. Когато научават новината, Елисео и Николас много се разстройват, а Маура и Луиса се преструват.

Аймар отива в болницата, за да посети Тереса, но е изненадана да види там Николас. Той й разказва какво се е случило. Когато влиза в стаята на Тереса, Аймар се опитва да бъде благоразумна и съобщава новината само на Давид. Той много се разстройва.

Елисео много тежко понася загубата на сина си. Той отказва да приеме смъртта му. Хваща тялото му и се опитва да го накара да говори. Давид иска да се сбогува с Леонардо. Елисео е против в началото, но накрая се съгласява. Давид много се разстройва, когато вижда брат си мъртъв.

Николас се моли в параклиса в компанията на Аймар, която го утешава. Двамата се прегръщат.

Елисео научава, че Леонардо е решил да дари органите си след като умре. Баща му отказва да изпълни желанието му, но накрая се съгласява. Така черният дроб на Леонардо отива при майка му.