Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

88 серия

Давид и Николас се обединяват, за да спасят имението „Рай"!

Откриват, че Маура има рак на матката. Лекарят я уверява, че може да спасят живота й, ако тя се подложи на операция по премахване на засегнатия орган и след това мине курс с химиотерапия. Тя се притеснява както за здравето си, така и за външния си вид след терапията.

Адвокатът на Аймар търси лелята на Акилино (Набора), за да я накара да свидетелства и да осветли случая, но жената е избягала в столицата.

Давид търси Марта, за да й обясни какво се е случило предния ден. В началото, тя отказва да го слуша, тъй като не може да повярва, че мъжът, в когото се е влюбила, е бил способен да се замеси с жената на брат си. Накрая, Давид успява да я накара да го изслуша и да разбере неговия план. Той й казва всичко, което тя иска, но това не е достатъчно, за да получи прошката й.

Маура е много разстроена заради болестта си. Когато Луиса я вижда да плаче, тя се притеснява, но племенницата й променя темата на разговора. Разказва й какво се е случило с Аймар по-рано. След това, като не може да сдържа повече сълзите си, Маура й разказва какво става с нея. Заедно решават, че трябва да отиде в столицата, за да я оперират.

През нощта, Каймана казва на Аймар, че може да спи в леглото, когато застане на колене. Тя го прави, но се чувства много унижена.

На следващия ден, Маура казва на Елисео, че има нужда от неговата подкрепа, както морална, така и финансова, за да може да отиде в Мексико, за да се оперира и да спаси живота си. Той приема новината много емоционално и не може да й откаже помощта си.

Вълчицата отново се опитва да убеди Аймар да избягат, но тя отново отказва. В този момент, друга затворничка съобщава на директора на затвора плана на другите. Като наказания, той изпраща виновницата в изолатора. Те мислят, че Аймар ги е издала и тя получава нова заплаха.

Случайно, лелята на Акилино (Набора) пристига в дома на Леонор, която е в компанията на Валерия (Карина). Тя споменава, че пристига от Куатепек. Сиренита без да мисли много й позволява да влезе и й предлага работа и храна.

Николас се възстановява. Той разговаря с баща си, когато брат му Давид го посещава. Той използва тази възможност, за да ги помоли да се обединят, за да спасят имението „Рай". Елисео се съгласява, но неохотно и с условия.

Хосе Мигел иска да демонстрира своята любов към Аймар. Заедно с Тачо и Риго решават да възстановят нейния любим ресторант.

Маура се окуражава, повтаряйки си че е силна жена. За да може да продължи с плановете си, преди да замине за столицата, тя решава да помогне на Акилино. Тя наема адвокат Алберто, за да се погрижи за освобождаването на съучастника й.

Отец Аугусто получава писмо, с което му казват, че трябва да се премести на следващия ден. Това разстройва всички, които са получили помощ от него.