Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

92 серия

Николас дава показания в полза на Аймар!

След като споменават фамилията на Хосе Мигел, Аймар и Йоланда се уверяват, че говорят за семейството на госпожата. Тя споделя как е умрял съпруга й и че не знае нищо за семейството си от двадесет години, откакто е в затвора.

Капитан Солис споделя притесненията си с Мария Тереса относно делото на Аймар. Той смята, че адвокатът не е много добър и се бои, че няма да успее да извоюва свободата й, а Аймар ще лежи несправедливо. Също така той смята, че само Николас може да й помогне.

Операцията на Маура минава добре, но тя се страхува от химиотерапията, която може да промени външния й вид и така може да изгуби Давид. От друга страна тя се притеснява, че не може да присъства на делото. Адвокат Алберти й се обажда, за да й съобщи, че нещата не се развиват много добре, защото няма свидетели, които да потвърдят думите на Акилино. Тя му предлага да купят свидетели.

Хосе Мигел посещава Аймар заедно с адвоката, който я защитава. Те съобщават, че Риго и Тачо ще свидетелстват.

По време на делото, адвокат Алберти се опитва да покаже, че приятелите на Аймар са нейни съучастници.

Доня Росалина посещава Аймар, за да разбере как е. Докато разговарят, се появява Йоланда. Росалинда не се въздържа и я обвинява за смъртта на брат й. Аймар я моли да се успокои и да изслуша версията й. Росалинда не иска да слуша, тъй като все още изпитва силна болка от случилото се.

Николас свидетелства в полза на Аймар. Тя се вълнува, докато го слуша. Но за нещастие, положението се усложнява, тъй като Алберти извиква своите „свидетели". Те казват много лоши неща за обвиняемата.

Йоланда е посетена от Росалинда, която е много по-спокойна и е готова да я изслуша, за да разбере какво се е случило с брат й преди двадесет години. Когато Йоланда се връща в килията, тя установява, че е изчезнала кутията със помените й. Тъй като само Аймар е там, тя подозира, че тя ги е взела.