Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

131 серия

Николас нарича Карина с истинското й име: Маура Дуран!

Сиренита, Давид и Набора отиват в Мексико сити, за да вземат кутията, в която са доказателствата срещу фалшивата Карина (Маура). Когато пристигат в църквата, те я откриват заключена.

В това време, Николас и адвокат Фабиола търсят някакъв роднина на Росемберг, за да може да потвърди самоличността на Сиренита.

Мария Тереса се развълнува много, когато получава подаръци от синовете си за празника на майката. Сиренита и Лисандро също й правят подаръци, тъй като я приемат като майка.

На следващия ден, Сиренита, Давид и Набора се връщат в църквата, но този път няма проблеми и те откриват кутията с доказателствата, благодарение на които ще могат да докажат лъжата на Карина (Маура).

Елисео разговаря с Карина (Маура). Съобщава й за плановете си да й остави част от наследството си и иска да построят яхт-клуб в нейните земи, правейки я съдружница в бъдещите му дела. Когато Николас научава за плановете на Елисео, той се опитва да го убеди да отмени новото строителство, защото след време може да съжалява. Както винаги, баща му не се вслушва в съветите му.

Карина е много притеснена, че трябва да изчака Елисео да умре, за да се наслади на богатството му. Тя се връща в стаята си в компанията на Луиса. Тя я моли да скрие Черната перла, защото усеща, че нещата ще се влошат.

Николас търси Хосе Мигел, за да го закара в болницата, където да си направи изследвания. От тях се надяват да разберат дали ще може да се излекува и дали ще си върне зрението. За нещастие, резултатите не са много убедителни.

Луиса убеждава Карина (Маура) да изчезнат за известно време. Малко по-късно отива за Леонардито, който е при баба си Мария Тереса. Тя го взема насила. Мария Тереса побягва след нея и среща Николас. Когато научава какво става, той се опитва да й попречи да отведе детето. Николас спира Карина, наричайки я Маура Дуран.