Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

137 серия

Алберти обяснява на Маура, че е усложнила положението си с опита за бягство!

След сдърпване между Николас и Маура, той успява да я задържи. Връщат я в килията. Когато Маура се оказва при леля си, Луиса я упреква за това, че се е опитала да избяга без нея.

Мария Тереса настоява Николас да покани Пенелопе да излязат от благодарност за това, че е спасила Леонардито. Той приема, но променя темата на разговора и й казва, че смята да отведе Леонардито, с когото смята да живее извън имението „Рай". Мария Тереса страда от неговото решение. Когато я вижда толкова разстроена, той решава да остане.

Алберти съобщава на Маура, че опитът й за бягство е утежнил положението й. Казва й, че ще бъде преместена в женския затвор на Халапа. Когато Маура се оказва там, тя е посрещната от Каймана, същата, която е притеснявала Аймар, когато е била там.

Лисандро моли Селина да му даде възможност да покаже своите добри намерения и обичта, която изпитва към нея. Тя му отговаря, че не иска да бъде наранена отново. Тя споделя с него своите подозрения, че Леонардито всъщност е син на Леонардо, а не на Николас.

Сиренита съобщава предупреждение, че на следващия ден ще излязат резултатите от ДНК-анализа.

От друга страна, Алберти съобщава същото на Маура, която настоява да измъкне нея и Луиса на всяка цена.

Хосе Мигел изненадва Росалинда и Йоланда със своето подобрение и развитие въпреки слепотата си. Освен това, той е много заинтересован от уроците си по танци и от преподавателката си, Бриса.

На следващия ден, на срещата със съдията, всички присъстващи са изненадани да чуят резултатите от ДНК-анализа, които са в полза на Сиренита. Тя целува щастлива Давид. Маура ревнува.

По-късно, въпреки радостта си, Сиренита се разстройва, спомняйки си за Аймар. Елисео използва възможността, за да я помоли за прошка заради всичко, което й е причинил. Маура се поява и Сиренита й взема медальона, който й принадлежи и който й е спомен от родителите.