Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

142 серия

Николас упреква Патси, че отхвърля Пенелопе!

Аймар не помни нищо от миналото си. Тя поглежда в стаята на Хосе Мигел, който разговаря с Бриса, която споменава името й. Въпреки че й звучи познато, тя не знае, че става дума за нея.

Луиса търси в офиса на Алберти пари. Сред кутиите, тя открива Черната перла и я взема, преди той да влезе и да я открие.

В компанията на Карина, Давид съобщава на Елисео и Мария Тереса за плановете си да се ожени. Малко след това се появява Патси и отива в кабинета с Николас, който я упреква, че се е отказала от дъщеря си Пенелопе.

Алберти разбира за кражбата. Той търси Луиса, за да я обвини и да я принуди да признае, че е съучастница на Маура. Тя се притеснява и двамата забелязват какъв ефект има Черната перла върху Луиса. Тя търси начин да разбере какви тайни крие перлата.

Патси се преструва на тъжна и лъже Николас, че дъщеря й се срамува от нея. Той обещава да й помогне да се сдобри с Пенелопе.

Луиса търси един магьосник, който може да й помогне да разкрие тайните на перлата, но той усеща нейната злоба и се опитва да й я открадне. Тя го удря с камък, като при това го принуждава да остави перлата. Той отвръща на удари и чува гласовете на други хора. Той я оставя в безсъзнание и избягва.

Давид и Николас посещават Ботел с предложението да им продаде игралния дом, тъй като Давид планира да го предостави за бизнес на бъдещата си съпруга. Той приема, за да може да си плати болничното лечение.

Аймар открива припадналата Луиса. Като вижда лицето й, тя знае, че я познава, но не си спомня нищо повече. Изплашена, тя отива при Мелва, за да й помогне. Когато се връщат, Луиса вече я няма.

Патси се притеснява от обвиненията на Николас. Тя посещава Пенелопе и я излъгва, че е влюбена в Николас и иска да се омъжи за него. Дъщеря й се разплаква, тъй като и тя обича Николас.

Хосе Мигел е с Бриса, която му помага да познава плодове. Той се изненадва да чуе гласа на Аймар. Той я моли да поговори с него.