Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

160 серия

Давид разбира, че Ернан не е син на Хосе Мигел!

Карина се запознава с децата в ранчото „Бистри води". Тя се развълнува, когато вижда Елисео Давид и много непредпазливо отбелязва, че Ернан има очите на Николас. Той се изненадва, след като чува коментара й. Тя опитва да се измъкне от неловкото положение като казва, че детето прилича на баща си Хосе Мигел.

По-късно, Емилио завежда годеницата си Карина в модна къща, точно в момента, в който се появяват Давид и Лисеска. Те се сбогуват и малко след това той вижда Сиренита и се развълнува от това, че се е върнала.

Хосе Мигел търси отец Аугусто, за да се изповяда. Той признава, че си е върнал зрението, но не е казал на никого, защото не иска да изгуби Аймар. Освен това признава, че Ернан е син на Николас. Свещеникът го съветва да каже истината, но той не смята да изпъни съвета му.

Луиса моли Патси за помощ - тя иска да влезе в имението „Рай", за да си отмъсти на Елисео. Патси се вижда принудена да приеме.

Маура посещава бара на Лисеска, за да й заяви, че Давид е нейния мъж и не иска да я вижда близо до него.

Елисео Давид наблюдава баща си, докато работи. След това коментира пред него, че Хосе Мигел не е баща на Ернан и че е чул това от самата Аймар. Давид смята да съобщи това на Николас, въпреки че Марта го моли да не се меси в чужди дела.

Карина получава букет цветя придружен от покана за вечеря. Когато отива на мястото на срещата, тя открива, че поканата е от Давид, който не е спирал да я обича. Той се разстройва, когато се появява Емилио и му съобщава, че Сиренита е негова годеница.

Патси успява да вмъкне Луиса в имението „Рай". Докато Патси провежда сеанс с Мария Тереса, Луиса влиза в лабораторията на Елисео, където сипва нещо в коняка, който той пие.

На следващия ден, Николас пристига в имението „Рай" с Леонардито, за да заведе децата на училище. Давид се възползва от възможността, за да му каже, че Ернан не е син на Хосе Мигел.