Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

163 серия

Маура се сбива с Марта!

Аймар попречва на Елисео да й разкаже цялата истина около смъртта на баща й. Тя обещава да потърси лек за болестта му.

Йоланда и Росалинда се опитват да накарат Хосе Мигел да премисли, тъй като смятат, че се държи несправедливо с Аймар. Той смята, че виновникът за всичко е Николас и решава да му отмъсти, като ги лиши от водата, с която снабдяват имението „Рай".

Пенелопе разпитва Аймар как вървят изследваният за лек срещу болестта на Елисео. Малко след това тя припада и коментира, че това се дължи на бременността й.

Маура завежда Елисео Давид в парка с намерението да си отмъсти на Марта. Когато го завежда в имението, двете се срещат и се сбиват. Марта й заявява, че е готова да защити сина си. Докато Марта се грижи за децата, Ернан се почувства зле, тъй като Леонардито отново му казва, че са братя. Ернан иска единствено да се върне при баща си Хосе Мигел.

Кармела съобщава на Аймар, че Хосе Мигел им е спрял водата. Тя го търси, за да го убеди да не го прави. Хосе Мигел поставя условие, за да го направи - тя да се върне при него. Малко след това се появява Николас със същото намерение, но неговият съперник го обвинява за това, че му е отнел семейството.

На следващия ден, докато децата са в час по музика, учителката се притеснява за Ернан, тъй като той е много мълчалив. Когато се приближава до него, тя установява, че има висока температура. Веднага завежда детето в болницата.

Хосе Мигел научава за състоянието на сина си и отива в болницата в компанията на Бриса, която се опитва да го убеди да върне водоподаването за имението на семейство Браво.

Пенелопе се грижи за Ернансито. Появява се Аймар много притеснена за сина си. Тя пита за здравословното състояние на малкия. Пенелопе й отговаря, че става дума за инфекция, но състоянието му се утежнява от емоционална криза. Тя съветва да върне предишния живот на детето, когато е било щастливо с баща си.

Елисео е много притеснен за Ернан и много иска да разкаже на Аймар, че е виновен за смъртта на баща й. За това той се опитва да стане и да отиде да види внука си. Той преживява още една криза и припада.