Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

170 серия

Марта е нападната от Маура, която всъщност иска да убие Карина!

Николас разговаря с Мария Тереса, която е отчаяна от новата криза в състоянието на Елисео. Николас смята, че може да повдигне обвинение срещу Давид, след като е разбрал, че се е превърнал в негов враг, обединявайки се с Маура.

Николас търси Пенелопе и й съобщава, че иска да открие ново чувства в живота си. Той решава да сложи край на връзката им. Тя е поразена и го упреква за решението. Моли го да не й отнема Леонардито.

Росалинда се възстановява постепенно. Тя обвинява Хосе Мигел заради позицията, която заема в последно време. Той смята, че за всичко е виновна Аймар. За това решава да я изхвърли от живота си.

Няколко дни по-късно, Николас и Леонардито се подготвят да се преместят в имението „Рай". Много скоро те ще тръгнат. Детето се хвърля в прегръдките на Пенелопе и те се сбогуват със сълзи в очите. Тя пожелава на Николас всичко най-хубаво и приема, че той никога не я е лъгал, тъй като тя винаги е знаела, че той обича Аймар.

Марта научава, че Давид е имал страстна среща с Маура. За това тя решава да напусне имението „Рак" заедно със сина си. Той я моли да му позволи да се сбогува със сина си.

Маура отива в ахт-клуба и се изправя срещу Карина, която й заявява, че не се страхува от нея. Тя си тръгва ядосана и ръси заплахи. След това Маура търси Давид в игралния дом и се опитва отново да го съблазни. Той я отблъсква и й съобщава, че обича Карина. Той я изгонва. Наранена и унижена, тя му казва, че той ще съжалява за това.

Преди да си тръгне, Марта търси Карина, за да й каже, че трябва да се бори за любовта на Давид, тъй като тя е решила да си тръгне. Тя я моли за един момент и влиза в стаята си. В този момент се чука на вратата. Марта отваря и е нападната с нож от Маура, която я обърква с Карина. Маура си тръгва, оставяйки я смъртно ранена. Като разбира какво е станало, Карина повдига обвинение.

Давид пристига в болницата и посещава Марта. Той влиза в нейната стая, разговаря с нея и я моли за прошка заради поведението си. Той й обещава, че когато се спаси, той ще я направи щастлива. Но Марта знае своята съдба и му казва, че Маура я е ранила, но го е направила по погрешка, тъй като е искала да убие Карина.