Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

175 серия

Николас се противопоставя на Маура!

Унизена, Маура пита Давид защо й е навредил толкова много, след като тя толкова много го обича. Той й отговаря, че единственото, което изпитва към нея, е презрение. Това я изпълва с още повече смелост и желание за отмъщение.

Елисео Давид върви по площада и си мисли, че баща му повече не го обича. Акилино го открива и го завежда при Маура, която смята да използва детето, за да държи Давид в ръцете си.

Давид упреква Набора за това, че не се грижи достатъчно добре за сина му. Николас му казва, че трябва да му даде част от пълномощията, но преди да излезе, пристига Маура с детето, преструвайки се че няма нищо против своята любов.

През следващите дни, Николас настройва работниците срещу Маура. Те не искат да работят за нея. Николас й показва документи, според които той е управител на имението „Рай" и й обяснява, че тя не може да предприема нищо без да се допита до него.

Акилино е решен да убие Давид по заповед на Маура, когато той го заплашва със смърт, ако се приближи отново до Елисео Давид. За щастие тя реагира и спира своя съучастник преди да стреля.

Аймар подготвя специална вечеря, за да съобщи на близките си, че тя и Николас отново са заедно. Появява се Хосе Мигел, тъй като иска да види Ернансито.

В това време, Николас, преди да отиде на вечерята, изненадва родителите си подарък - нов дом. Мария Тереса е развълнувана от добрината на своя син и му благодари за подаръка.

След като разбира, че няма да може да отмени документите, които по-рано й е показал Николас, Маура планира да настрои братята Браво един срещу друг, за да може по-лесно да управлява имението си.

Пенелопе завежда Леонардито в дома на Аймар. Скоро пристига Николас със родителите си. Хосе Мигел отбелязва, че срещата се дължи на това, че жена му и съперника му отново са заедно. Леонардито чува това и изненадва Аймар с въпроса си дали тя е годеница на баща му.