Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

178 серия

Маура се изненадва, когато Хосе Мигел й заявява, че не смята да се ожени за нея!

Николас не смята да позволи на Хосе Мигел да му отнеме детето. Той му разяснява това, когато Хосе Мигел отива в дома на Аймар, за да вземе сина си Ернан.

Карина заварва Давид да разговаря с Лисеска. Тя използва присъствието на съперницата си, за да я посъветва да остави настрана гордостта си и да се бори за любовта си.

Маура разкрива истината пред Леонардито - не Николас, а починалия Леонардо му е син. Луиса защитава детето и съобщава на Маура, че заради него е способна на убийство.

Пенелопе плаща на Акилино, за да й позволи за малко да бъде с Леонардито. Когато се среща с малкия, тя му напомня, че много го обича. Обяснява му, че е истина това, което е разбрал (че Леонардо е неговия истински баща) и го моли, когато се върне при Николас, да приеме Аймар.

Хосе Мигел разговаря с Маура и я моли да определи датата за сватбата. Доволна от предложението, тя се опитва да го съблазни. Той я целува. Те са прекъснати от Росалинда, която не може да приеме, че синът й е толкова заслепен от злоба.

На следващия ден, Пенелопе се сбогува с Николас - тъй като не може да приеме загубата на семейството си, тя е приела мисия в Индия, където смята да се грижи за бедните деца.

Цялото семейство Браво се събира, за да обсъдят как могат да си върнат имението „Рай". Те са прекъснати от Маура, която не пропуска възможността да ги обижда и унижава. Николас я предупреждава, че ще повдигне обвинение срещу нея.

Няколко дни по-късно, Хосе Мигел се подготвя за сватбата си с Маура. Алберти му предава документи за анулирането на брака му с Аймар и му съобщава, че съдията е отсъдил в ущърб на Николас, който е изгубил бащинските права над Ернансито. Росалинда предупреждава Хосе Мигел, че ако той се ожени за Маура, тя и леля му ще напуснат ранчото. По-късно, Аймар посещава Хосе Мигел, за да се опита да го вразуми. Моли го да не се жени по този начин, тъй като ще загуби хората, които истински го обичат. Той я моли да го остави сам.

Маура, горда от това, че ще увеличи богатството след като се омъжи за Хосе Мигел, кани съдружници, които подпомагат яхт-клуба. Маура е много изненадана, когато, след като отива на мястото, не открива никакви гости, а годеникът й съобщава, че няма да се ожени за нея.