Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

180 серия

Давид уверява Маура, че я обича и й предлага да се съберат в имението „Рай"!

Маура излиза от ресторанта след взрива. За щастие, Давид и Куко излизат невредими, когато пристига следователя. Монрой започва разследване.

Аймар разговаря с Елисео. Казва му, че не може да му прости, но че продължава да го уважава. Моли го да се възстанови и да се бори за нейната прошка.

Един от агентите на Монрой открива взривно вещество в колата на Николас. Давид си спомня думите на Маура и не вярва на брат си, който е задържан.

Хосе Мигел планира да си купи ранчо в Тексас, защото не иска да остава в „Бистри води", след като е изгубил Аймар.

Куко опитва да вразуми Давид, който му доказва вината на брат си. Куко настоява, че това не са достатъчно доказателство, тъй като това може да е план да потопят Маура Дуран.

На следващия ден, Давид продължава с фарса. Когато Маура пристига, преструвайки се на обезпокоена, той допуска, че тя може да е била прави и може би един от братята му го е предал. Тя го целува, а малко по-късно се появява Карина, която също се преструва и приключва годежа си с Давид пред Маура. Маура не подозира, че Давид й залага капан и въпреки че той я е наричал как ли не, тя е готова да се върне при него, след като той я уверява, че я обича.

Вечерта, Луиса се изненадва да види колко е щастлива Маура с предполагаемата любов, която Давид изпитва към нея. Мащехата й я предупреждава, че това е капан и накрая тя ще изгуби всичко.

Николас търси начин да говори с Давид, за да го помоли да се обединят и да приключат със злобната Маура. В отговор, брат му го моли да му позволи да управи нещата по свой начин и да компенсира всички грешки, които е допуснал със семейството си.

Маура приготвя вечеря за Давид. Когато се събират, той й говори за семейството си и я моли да се откаже от имението „Рай", в замяна е готов да й дари любовта си.