Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

182 серия

Давид повдига официално обвинение срещу Маура!

Давид записва признанието на Маура, в което тя му разказва за убийството на Марта, за опита за убийство на Аймар и съучастието й в смъртта на брат му. Той я убеждава, че ще избяга с нея, но след като излиза от имението „Рай", той отива в полицията, за да я издаде.

Елисео зарадва семейството си, като им показва колко добре се възстановява. Освен това им разказва как е бил принуден да подпише документите, с които прехвърля собствеността на имението „Рай" на името на Маура и за признанието й, че е виновна за смъртта на Леонардо.

Маура разбира за плана на Давид и се изправя срещу него в полицията. На него му е омръзнало да се преструва и й заявява, че с доказателствата, които има, може да я вкара в затвора. Тя заплашва да навреди на Карина. След като оставя доказателства, Давид с гордост връща баща си в имението. Всички са му благодарни. Николас му се извинява за това, че го е обвинил за болестта на Елисео.

Маура моли Луиса за прошка заради това, че се е усъмнила в нея и й разказва какво се е случило като се е доверила на любовта - тя е изгубила имението, полицията я търси... Мащехата й й предлага своята подкрепа.

Росалинда, Йоланда и Хосе Мигел се сбогуват с Аймар, тъй като са решили да се преместят в Тексас, където са купили ранчо. Той моли отново всички за прошка за всички допуснати грешки. Тя му благодари за това, че е премислил всичко.

Маура заплашва Николас със смърт и го обвинява в това, че е провалил плановете и живота й. Той се защитава и двамата се скарват. Давид ги чува. Тя побягва навън, а с нея е нейния съучастник Акилино.

Карина се чувства много доволна заради това, че най-накрая може да сбъдне мечтата си да се омъжи за любовта на живота си. Малко по-късно, Давид и Николас й поднасят радостната новина, че са събрали всички необходими документи, за да може тя да влезе във владение на своята собственост.