Дивата котка (Gata salvaje)

Производство: 2002 – 2003 г.
Компании: Venevision, Fonovideo
Държави: Венецуела, САЩ
Брой серии: 250
Режисьор:
Сценаристи:

Рейтинг:  7.05  (395 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Теленовелата “Gata salvaje” е римейк на известната мексиканска “Дива роза”, където блеснаха Вероника Кастро и Гилермо Капетийо. А тя на свой ред е била създадена на основата на кубинската радионовела “Ракел”. Този сюжет постоянно привлича вниманието на сценаристите по целия свят. Също така в Бразилия през 1969 година е била пуснатата тяхната версия под названието “Rosa Rabelde” с Глория Менезез в главната роля. А през 1995 година във Венецуела е пуснат още един римейк: “Como tu ninguna”. И ето сега Маями, където обединяват усилия венецуелската компания “Веневижън” и американското студио “Фоновидео”, е създаден съвременен вариант на историята, която се е появила на бял свят много преди епохата на теленовелите.

Това е чиста проба мелодрама, класическа розова теленовела, в която героите имат право да постъпват нелогично, където страстите бушуват и в които злодеите рано или късно завършват в лудницата, а положителните герои са толкова наивни и доверчиви, че могат да бъдат измамени дори от деца. Действието се развива на фона на най-красивите пейзажи, което е толкова характерно за жанра “telenovela rosa”.

“Gata salvaje”, въпреки че се явява типичен пример за много, много романтична история, успява да заеме главозамайваща популярност сред зрителите. В нея има всичко: смърт, похищения, убийства, грабежи... Оказва се, че това не убягва на зрителите и този сериал заема челно място в класациите както във Венецуела, така и в САЩ.