Силата на желанията (A Força do Querer)

Адвокатът Кайо изпуска възможността да управлява една от най-големите компании в Бразилия, Гарсия, когато Биби слага край на връзката си с него. Без да поглежда назад, заминава за Рио де Жанейро и от там за САЩ. След близо петнадесет години, той усеща, че е настъпил момента да се върне и да се изправи срещу това, което е оставил. Един мъж, воден от етични идеали, успял да израсне и да има успех на високо ниво в правосъдието, преживява голям вътрешен конфликт, когато пътят му се пресича отново с Биби, която е насочила живота си към беззаконие.

Биби не е успяла да завърши факултета по Право, където се е запознала с Кайо, но също така не сигурна, че е постъпила правилно като е изоставила този мъж, който е споделял любовта си към нея и към професията. Той е хората, които обичат прекалено силно, отдава се изцяло и очаква същото, на макс. Тя се е запознала и се е омъжила за Рубиньо, но бракът им преминава през финансови трудности. Тя е убедена, че ако продължат заедно, всичко ще се нареди, каквото и да струва. Рубиньо обича любовта, но също така силно обича парите и властта.

Сега, този, който ръководи Гарсия, е Руи, синът на Еуценио – един от двамата собственици. Животът на младежа е добре организирана: освен че е постигнал завидно положение в обществото и в професията, той е годеник на Сибеле. При работно пътуване до Паразиньо, в Пара, той остава очарован от Ритиня, но не иска да разваля годежа и бъдещето си заради нея. Ритиня обожава да усеща възхищението, което събужда у мъжете, също като сирените. Въпреки че е годеница на Зека – младеж, познат с добрия си нрав и обичта си към нея, тя не се притеснява да флиртува с Руи. Ритиня обича да съблазнява, да покорява. И Руи не може да устои на чара на тази сирена.

Зека е груб тип, страстен и с огромно сърце. Но когато научава за флирта между Ритиня и Руи, решава да се премести в Нитерой, Рио де Жанейро, където да се опита да започне на чисто. Иска да се освободи от влиянието на Ритиня върху него. Там се запознава с Жейза – една различна във всяко отношение жена. Тя е полицай и мечтае да стане ММА боец. Трудно ѝ е да намери партньор, който да разбира нея и да уважава работата ѝ. Жейза иска да спечели на ринга, за да докаже, че жената може да прави каквото поиска.

Еуженио, бащата на Руи, иска да се оттегли от заемания пост и да продължи с кариерата на адвокат. Джойс, неговата съпруга, е жена, която прави всичко, за да бъде по-красива и уважавана. Отгледала е дъщеря си Ивана по свой образ и подобие. Проблемите с дъщеря ѝ започват, когато девойката разкрива, че е транссексуална. Ивана иска да разкрие своята идентичност, че е мъж, затворен в тялото на жена. Връзката на Еуженио и Джойс се разклаща, когато пристига Ирене – манипулаторка, която е способна на всичко, за да получи това, което иска, а случая това е Еуженио.

Начело на Гарсия с Еуженио е неговия брат Еурико – безкомпромисен и властен мъж. Съпругата му, Силвана, е пристрастена към риска и е изгубила ума си по хазарта. Данташ, бащата на Сибеле, също работи в Гарсия. Всичко, което иска той, е да бъде признат приноса му в компанията, след като е помогнал на братята Гарсия след смъртта на патриарха. Той смята, че е несправедливо това, че никога не са го оценили по достойнство...

Историите на тези персонажи се пресичат, когато силата на волята на един засяга върху силата на волята на друг и предизвиква най-неочаквани обрати в историята...

Източник: www.teledramaturgia.com.br/