Законът на любовта (Бразилия) (A Lei do Amor)

Любовта може да бъде запленяваща, да устоява на времето, на обратите на живота и капаните на завистта и властта. Такова е и чувството между Педро и Ело, което разполага с простотата на нещо истинско и непрестанната сила, за да се превърне в съдба. Педро е син на богат и амбициозен бизнесмен в областта на производството на тъкани – Фаусто Лейтао, а Ело е девойка, която се бори, за да издържа майка си Кандида, която страда от неизлечима болест, и баща си Жоржи, алкохолик и безработен. Случайността се намесва и пътищата на двамата се пресичат, но любовта, която се ражда между двамата, определя историята.

Педро и Ело имат много причини, за да останат на противоположни страни. Все пак неговият баща е човека, който е прострелял Жоржи и точно това е белязало живота на девойката завинаги. В отчаян опит, Жоржи се опитва да нападне фабриката, но е задържан и накрая умира в затвора. Въпреки любовта към Педро, Ело не може да прости на Фаусто за това, че е оттеглил жалбата срещу баща ѝ.

В сърцето ѝ, омразата и любовта водят непримирима битка. Убедена, че Ело ще се опита да отмъсти на семейството ѝ чрез Педро, Магнолия – съпругата на Фаусто, поема контрол над ситуацията и прави всичко по силите си, за да предпази доведения си син. Тя не се спира, докато не постига желаната цел. Жена с различни лица, силна, авторитарна, приемана като светица от жителите на квартала Сао Димаш, тя е убедена, че трябва на всяка цена да запази семейството обединено и проспериращо. Разделянето отпраща Педро далеч от града и той заживява на борда на своята яхта далеч от Бразилия.

Двадесет години по-късно, Педро се завръща в родния си град по молба на баща си. Фаусто иска да му разкрие голяма тайна по време на празненството за рождения му ден. Това е възможност да научи, че Ело е омъжена за Тиао, от когото има две деца и живее в Сао Пауло, без да има и най-малка идея за причините, поради които е разделена с голямата си любов.

За тези две десетилетия, Фаусто е достигнал върха, но точно в този момент, той не се гордее с постиженията си. Мамил, бил е корумпиран и е предлагал подкупи. Той е изчерпан и няма желание да изгуби всичко. Има голямо желание да започне отначало, но политическата мрежа, в която се е забъркал, е много по-мръсна, отколкото си е представял някога. Опасната игра стига до крайности, когато е нападнал с идеята да го принудят да мълчи. Враговете на Фаусто са много. Някои от тях имат силни мотиви да поръчат неговата смърт.

Още веднъж, любовта става главен герой в историята. Най-вече със силата си да променя характерите на хората. Педро трябва не само да спаси любовта на жената, която е изгубил, но също така трябва да спаси семейството си и града, който, по някакъв начин, се е превърнал в заложник на беззаконията, които е извършил точно неговия баща.

Това е история за спасението чрез любовта...

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br