Жената на кмета (A Mulher do Prefeito)

„A Mulher do Prefeito“ разказва историята на кмета на Питангуа – Рейналдо Ранжел, който отклонява публични средства, предназначени за изграждане на жилища на достъпни цени, за да изгради футболен стадион.

Измамата е разкрита от правосъдието. Рейналдо не иска да влезе в затвора и за това внезапно „се разболява“, за да му разрешат домашен арест.

При така стеклите се обстоятелства, неговият заместник и негова съпруга – Аурора, трябва да поеме управлението на Питангуа. Дори и неопитна, тя успява да навлезе в политическия живот и решително да се бори за изграждането на един по-добър за всички град.

За помощник, Аурора привлича на своя страна съветника Сейшас, който тайно е влюбен в нея... а най-голямата съперница на Аурора е Мария Фернанда – президентка на футболния отбор в Питангуа, която се интересува само от изграждането на нов стадион...

Персонажите:

Рейналдо Ранжел

Кмет на Питангуа, съпруг на Аурора и баща на Жулия. Суетен и изразителен, той взема политическите решение винаги воден от имиджа си на силен мъж. Принуден е да отстъпи кметския пост след като е обвинен в присвояване на обществени средства.

Аурора Ранжел

Домакиня, дресьорка на животни и заместник кмет. Поема управлението на града след като съпругът ѝ е обвинен. Въпреки че е неопитна, тя прави най-доброто за града. Разкъсва се между Сейшас и съпруга си.

Сейшас

Съветник на Рейналдо и по-късно, помощник на Аурора, когато тя поема поста на кмет на Питангуа. Тайно е влюбен в Аурора. Безкрайно лоялен на шефа си и отдаден на задълженията си.

Жулия

Животът ѝ се променя напълно след като избухва скандала с баща ѝ, Рейналдо. По тази причини, тя изгубва гаджето и приятелите си. Забърква се с Микробио, лидер на демонстрациите в Питангуа.

Мария Фернанда

Власнта бизнесдама и президент на футболния отбор на Питангуа. Въобще не ѝ допада развитието на събитията, когато Аурора поемам поста на кмет. Решителна, тя не се страхува да се бори за онова, което иска и което е в неин интерес.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/A_Mulher_do_Prefeito , mdemulher.abril.com.br