Не ме оставяй (A que no me dejas)

Една история, в която въпреки всички препятствия и предателства, любовта побеждава, ако не в настоящето, то поне ще го направи по-нататък, в бъдещите поколения...

Това е сърцераздирателна история, в която властта, завистта, егоизмът и желанието за притежание бележат по един трагичен начин дълбоката любов между Паулина и Адриана, които въпреки това успяват да увековечат своята любов чрез дъщеря си Валентина и нейният обожаван Маурисио.

Тази мелодрама се развива в два етапа. Във всеки от тях се разказва за обстоятелствата, при които любовта, първо на Паулина и Адриана, а по-късно – на Валентина и Маурисио, триумфира.

Историята започва с Паулина и Адриан, които се заклеват във вечна любов и са твърдо решени, въпреки неодобрението на семействата си, да бъдат щастливи. Паулина е дъщеря на Гонсало Мурат – богат хотелиер, който не приема годежа им, защото смята, че Адриан не е на нужното ниво, като тяхното. Независимо от това, Паулина истински се влюбва и не се интересува от тези неща.

От друга страна, Хулиета – сестрата на Адриан, е обсебена от него и от нейна гледна точка, никоя жена не го заслужава. За това, тя мрази всички, но най-много Паулина. В момента, в който Адриан най-изненадващо решава да поиска ръката на своята любима, Хулиета го прекъсвва, за да му каже, че никога няма да позволи той да се ожени за дъщерята на убиеца на баща му. В този момент всички разбират, че Хулиета е луда, тъй като бащата на Адриан е умрял от инфаркт. Хулиета, обаче, настоява, че е получил инфакрт заради натиска, който е усетил баща му, когато Гонсало е станал причина да изгуби цялото си богатство.

Това изказва излага на опасност не само връзката между Паулина и Адриан, но и тяхната бъдеща сватба. Разбира се, че Хулиета има право – Гонсало наистина е измамил баща му, но никога не го е признал, а сега се радва на добър престиж и имидж на непорочен човек. За това, като се почувства заплашен от доверието в него, той прави дори и невъзможното, за да раздели младите влюбени...

Втора част:

С края на една голяма история започва друга...

Минават 17 години...

Маурисио и Валентина са израснали разделени, като през това време са поддържали връзка. Валентина живее в Лос Анжделис, заедно с Фернанда, нейна близка приятелка. А Маурисио живее в Канкум заедно с баба си Ракел и дядо си Гонсало.

Маурисио винаги е бил влюбен във Валентина, поради което се е опитвал да прави всичко възможно, за да я защитава и да се грижи за нея. И това чувство е толкова силно, че решава да се потопи в самотата на стаята си само с книги: поеми и мисли, в които той преживява своята любов в мълчание.

Романтика силно присъства в тази история... но също така и злото в лицето на Нурия, която недоволна и изпълнена с неудовлетвореност, прави всичко по силите си, за да остане с богатството на баща си.

Освен това, Леонел се завръща като голям бизнесмен хотелиер, за да си отмъсти на Гонсало. И разбира се, присъства и злодейката Хулиета, която е решена да повтори историята и да сложи край на живота на Валентина и Маурисио, както е направила в миналото с Паулина и Адриан...

Източник: www.televisa.com