Някой те наблюдава (2007) (Alguien te mira (2007))

Сантяго, Чили, 1992 година

Родриго Кинтана, Пиедад Естевес, Хулиан Гарсия и Бенхамин Моранде са неразделни приятели. Изпълнени са с идеали и проекти за бъдещето. Учат медицина и мечтаят някой ден да помагат на нуждаещите се.

Родриго е с изразена индивидуалност, умен е и е естествения лидер на групата. Неговата личност е завоювала Пиедад, с която има динамична и бурна любов, докато Хулиан я обича мълчаливо. Но активността на Кинтана го подтиква към наркотиците и алкохола и това в крайна сметка проваля връзката му с Пиедад. Нещата стигат прекалено далеч - след инцидент той умира, а Пиедад е настанена в болница.

Истината е малко по-различна - Родриго Кинтана се отдалечава от приятелите си и следването си, за да се лекува в клиника в провинцията. След случилото се, Пиедад не е същата.

Сантяго, Чили, 2007 година

Днес, след 15 години и след като Бенхамин, Хулиан и Пиедад са забравили онова време, Родриго се появява отново в техния живот. Съдружници на клиниката по офталмология „García y Asociados", тримата лекари откриват, че завръщането на Родриго Кинтана след дълги години, които е изкарал в Европа, продължава да им пречи. Приятелите са се променили. Докато Кинтана е избрал трудния живот в провинцията, където помага на бедните, приятелите му са натрупали цяло състояние от лекуване на очите на представителите от висшето общество.

Завръщането му разклаща ежедневието на Пиедад, която открива, че след всички тези години, Родриго продължава да бъде голямата й любов.

В това време, Хулиан, който е разведен от година с Матилде, започва да се чувства застрашен относно Пиедад. Той се безпокои, че историята ще се повтори и накрая Родриго ще му отнеме жената, която винаги е обичал, но никога не е имал.

Но любовта не е единственото нещо, което се е променили в живота на тези приятели. Докато присъстват на едно благотворително събитие, те стават свидетели на престъпление. Жертвата, Мария Гарсия Карпентер, е третата жертва на престъпник, който действа в града.

Преди нея, загадъчно е изчезнала Анхела Аргенто, известна бизнес дама и това е отразено подробно пресата, а и полицията се опитва да разбере какво точно се е случило. Те стигат до заключението, че те са станали жертви на психопат и сериен убиец, чиито жертви са красиви, независими жени от висшето общество.

Комисар Ева Санети се е заела с разкриването на тези престъпления и се опитва да разкрие самоличността на този психопат. В това време... всички са заподозрени. С напредване на разследването, престъпникът се чувства притиснат и малко по малко се разкрива неговата самоличност.

Източник: www.tvn.cl