Някога ще имаме крила (Alguna vez tendremos alas)

В един от най-бедните квартали на град Мексико живее Ана Ернандес заедно с майка си, сестрите си и пастрока си – жесток мъж и злодей на име Родолфо Санчес, когото наричат Гато. Въпреки цялата болка, Ана е оптимистична девойка, която мечтае да се отличи и да помогне на майка си. Ана работи в една пекарна и за да помага на отец Мигел, ръководи църковния хор.

Напълно различно живее Гилермо Ламас в един луксозен и елегантен квартал. Гилермо, който преди е бил беден като Ана, сега той живее много добре, благодарение на работата си като диригент на оркестър, което смята за своята най-голяма страст. Гилермо живее щастлив със съпругата си Исабел и дъщеря си Алехандра, но щастието му приключва, когато на Исабел й поставят диагнозата „мозъчен тумор“ и умира малко по малко. В това време, дъщеря му Алехандра пада от кон и остава инвалид. За това, Гилермо наема Клара като бавачка, която се забавлява като се отнася зле с момичето.

Ана се запознава с Начо Нахера – богат младеж, който се е отдал на колите. Ана и Начо стават приятели и въпреки че той е сгоден за Магдалена – фриволна девойка, която се интересува повече от парите, отколкото от Начо, той се влюбва безумно в Ана. Когато решава да скъса с Магдалена, той и отец Густаво умират в самолетна катастрофа. Магдалена, която е бременна, решава да абортира, но остава стерилна заради инфекция.

В това време, Гато се чувства предаден от един от своите сътрудници, когото убива, но се представя за мъртъв, за да избегне затвора. Като свидетел на това престъпление, Ана се превръща в главната заподозряна. Тя е изпратена в изправително заведение и за добро поведение я изпращат в едно девическо училище за сираци „La Colmena“, управлявано от монахини. Ана успява да спечели доверието на монахините, които я подкрепят и разбират, но също така я даряват с нежност и любов, които никога не е получавала.

Майката на Ана полудява, когато научава за смъртта на Гато и е настанена в една психиатрична клиника. Сестрите на Ана са изпратени в сиропиталище, а Ана поема грижите за радиостанцията на монахините, където се представя за „La Hormiga“ (Мравката). Под това прозвище общува с Алехандра, която слуша ежедневно излъчванията й.

Гилермо остава вдовец и не му липсват жени, които искат да останат с богатството му и да спечелят Гилермо. Росаура и Магдалена се изправят една срещу друга за вниманието на Гилермо. Магдалена, която остава в руини, се превръща в любовница на Рикардо – много добър лекар и най-добрия приятел на Гилермо, който започва да я издържа. Магдалена залага капан на Росаура и успява да я изгони от живота на Гилермо. Депресирана, Росаура отива в ранчото на баща си. Там се отдава изцяло на депресията, провокирана от неосъществените й мечти. Един нов работник в ранчото се възползва от Росаура и я превръща в своя любовница. Този работник е Гато, който започва да манипулира Росаура в свой интерес.

По молба на дъщеря си Алехандра, Гилермо отива да търси Ана, за да я превърне в нейна възпитателка. Гилермо си мисли, че Ана е едно сираче и я отвежда в дома си. Тя се влюбва в Гилермо, но истинските й проблеми започват с пристигането на Магдалена, а Клара се опитва да я изгони от къщата. Росаура и Гато се връщат в Мексико, където той се опитва да разруши живота на доведената си дъщеря на всяка цена.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Alguna_vez_tendremos_alas