Дълбока любов (Amar profundo)

Скрита магия – силата на жената!

Тамара Контрерас е силна самотна майка, която се завръща в Калета лос Рехес след смъртта на баща си, научавайки, че той е оставил огромен дълг, който може да остави семейството му на улицата. Така тя решава да остане там, докато не събере достатъчно пари, за да приключи с тази неприятна ситуация.

Благодарение на помощта на майка си Елвира и сестрите си Джейми и Рамона, тя трябва да продължи риболовния бизнес, с който се занимавал нейния баща женкар. Тя се сблъсква с предразсъдъците на мъжете, които са работили за баща ѝ и с импулсивния президент на синдиката на рибарите Фабиан Браво – най-големият мъжкар, егоист и сприхав мъж, който съществува в Калета лос Рейес и който, както се оказва, че кредитор на дълга. Не е чудно защо той много бързо се превръща в главния „заклет враг“ на Тамара.

Въпреки всички сблъсъци и заговори, двамата преминават от война към романтика, което изглежда много съмнително и тревожно в същото време. Дори и Фабиан да има романтична връзка с приятелката от детинство на Тамара -ханджийката Марлене Марамбио, той остава очарован от уникалната и неподражаема личност на Тамара, която от своя страна забелязва скритата чувствителност на Фабиан, поради което тя признава, че е безумно влюбена. Новината за близостта между Тамара и Фабиан въобще не се харесва на Марлене. Водена от ревност и неувереност, тя прави и невъзможното да ги раздели. Тя стига до там, че довежда Игнасио Тагле – инженер по професия, който се оказва бащата на Селесте, малката дъщеря на Тамара, която го е видяла за последен път, когато той ѝ е връчил чек, за да направи аборт.

Сред второстепенните истории е тази на Ерик Нейра – рибар от групата на Фабиан, който открива една прекрасна жена да се носи в морето и я спасява от удавяне. След като се събужда с амнезия и не си спомня нищо от миналото, тя е кръстена Марина, а въображаемият син на Ерик – Гаспар, е убеден, че момичето е сирена. Появата на Марина предизвиква сериозни проблеми за Джейми, която до тогава има връзка с Ерик. Най-малката от семейство Контрерас, която е популярна с това, че е най-женствена и в същото време чувствителна и разглезена, става толкова ревнува, че заради тази мистериозна непозната, тя е готова на всичко, за да не изгуби мъжа, когото обича.

Що се отнася до Рамона – средната сестра, тя е склонна да показва максимална грубост и да се държи много властно, като винаги се стреми да се изтъкне сред рибарите, за което приема Тамара за пример. Въпреки това, тя добре прикрива своята неувереност и деликатност, тъй като още от съвсем малка винаги е била невидима за баща си заради предпочитанията му към наивната и разглезена Джейми. Това, което Рамона дори не подозира е, че тя, със своя загадъчен и особен чар, събижда страстите на двама много различни мъже, които в същото време са много единни заради съдбата и случайността. Единият от тях е палавият, харизматичен и авантюристичен рибар с чисто сърце – лоялният Данило Чапаро. Другият е срамежливия, но мил и добродушен партньор в риболова и понякога най-добрият приятел, когото приема като по-малък брат – благородния Лисардо Гаете

въпреки че Лисардо е първият, който се заглежда по Рамона и от самото начало търси начини да я покори, тя го приема само като приятел и се показва като тайно и безумно влюбена в Данило. Той, пък, от своя страна, с времето, малко по малко започва да вижда в младата рибарка като нещо повече от приятел. Предвид тази ситуация, двамата най-добри приятели Лисардо и Данило, познати като Кабеса Гаете и Чоро Чапаро, които по-голяма част от времето си през деня прекарват заедно, се сблъскват в една жестока война – и всичко това, заради една жена...

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Amar_profundo , https://www.mega.cl/