Къде си, татко? (Amarte asi)

Това е нежна и красива история за много специално момче, което завладява сърцата на всички. Даден му е прякор: „Бобчо“.

Това е историята на Маргарита и Игнасио, млада певица и млад лекар. Тя е обикновена и доверчива млада жена, а той е скоро дипломиран лекар, който тъкмо се е върнал в родното си градче, за да се заеме с професионалната си реализация. Игнасио не си спомня нощта, в която за винаги се е променил живота на Маргарита. Въпреки забравата от страна на Игнасио, въпросната нощ има последствия: син.

Маргарита работи като певица в трио от мариачи, които се изявяват в най-популярния ресторант. За Маргарита, любовта е само в текстовете на песните, които пее, нищо повече. След злощастната нощ, през която се променя нейния живот, тя се превръща в огорчена жена, която си припомня, че е била дрогирана и изнасилена. Въпреки че знае името на виновника за нейните страдания, тя не може да потърси справедливост, без да знае, че Игнасио е невинен и е бил заблуден, че онази нощ е била изпълнена със страст.

Момчето, Фрихолито, вече е на шест години и има за приятел един много специален мъж: Игнасио. Независимо че не знаят за биологичната връзка между тях, от самото начало Игнасио играе ролята и мечтае малкият да бъде негов син. Маргарита е много притеснена от факта, че синът се е сближил с мъжа, когото тя мрази, мъжът, когото обвинява за своето нещастие.

Съдбата принуждава Маргарита да си потърси работа на пълен работен ден. Накрая тя започва работа не къде да е, а именно за семейството на Игнасио. Братът на Игнасио е вдовец, който трябва сам да се грижи за двете си дъщери, за които се налага Маргарита да се грижи. Той се чувства привлечен от новата бавачка. Скоро това увлечение прераства в любов и за нещастие ще обърне събитията срещу Игнасио, който става жертва на Шантал и нейния план да го направи свой съпруг. Шантал и майка й, Лукресия, се превръщат в най-злите врагове на Маргарита.

Светът на Фрихолито се изпълва с много нови емоции. Той е добро дете, което единствено иска да помогне на майка си, а също така иска да има баща. Отричайки в реалния живот нуждата си от баща, малкият всяка нощ сънува/мечтае да има баща.

Игнасио застава пред олтара с Шантал, въпреки че само Бог знае как е стигнал до там. От друга страна, Маргарита приема предложението за брак на Франсиско в стремежа си да осигури на сина си стабилността, от която той отчаяно се нуждае.

След като веднъж съдбата раздава картите на всички участници, всеки ще трябва да намери начин да изиграе най-добре ръката, която му се е паднала...

Персонажите:

Алехандро Флорес “Бобчо”

Син на Игнасио и Маргарита. Майка му го е накарала да повярва, че баща му е починал и той много страда от факта, че няма баща. Но съдбата го събира с баща му и те стават много добри приятели. Фрихолито е много умно дете и има голямо добро сърце и огромно въображение. Обожава майка си и баба си. Той лесно се превръща в слънчев лъч, който осветява живота на всички около себе си. Алехандро има две мечти: майка му да бъде щастлива и да има баща. Забавен и много чувствителен.

Маргарита

Отровена и примирена с живота си жена. Тя е горда от сина, който има. Стои далеч от мъжете и дори може да се каже, че е изплашена от тях, въпреки че е привлекателна за тях най-вече с естествената и неподправена чувственост. Много често попада в ситуации, които не може да си обясни. Притежава сила на духа. Сила, която й позволява да се бори всеки ден, за да осигури на сина си всичко, от което се нуждае. Може да понесе всичко, но може да се превърне от котенце в истинска лъвица, когато става дума за сина й.

Игнасио

Скоро дипломиран лекар, който има желание да помогне на всички нуждаещи се. Годеницата му Шанта успява да манипулира живота му. Винаги е обичал жените, но никога не е бил влюбен в някоя. Единственото, което му носи наслада, е неговата работа. След като случайно се запознава с Фрихолито, веднага стават приятели. Без да разбира защо, той усеща, че това дете заема много важно място в живота му. В действителност той е баща на детето, но не знае това. И когато отново среща Маргарита, той не я разпознава. Малко по малко се влюбва в нея – Маргарита събужда в Игнасио чувства, за които той никога не е подозирал.

Франсиско

По-големият брат на Игнасио. Той е мъж, влюбен във властта. Смъртта на съпругата му го превръща в мъж с ледено сърце. Бил е толкова влюбен в съпругата си, че след смъртта й е бил убеден, че никога повече няма да обича. За това жените за него са само начин за забавление. Има две дъщери: Даниела и Дулсе. Връзката му с тях е изпълнена с вина и постоянната му липса. Той изпитва вина за това, че дъщерите му нямат майка. Тази абсурдна ситуация го кара да погледне с други очи на Маргарита. Купидон си изиграва лоша шега с него.

Шантал

Сестра на покойната съпруга на Франсиско и годеница на Игнасио. Майсторка в изкуството на измамата. Превръща се в главния враг на Маргарита. Повърхностна жена, елегантна на външен вид. Жена с две лица. Използва всички свои дадености, за да манипулира Игнасио.

Дон Педро

Приятен мъж, в чийто ресторант работи Маргарита. Влюбен в Еванхелина. Зад привидно строгата външност се крие един чувствителен човек. Лесно печели доверието на децата. Преди време е имал проблеми с пиенето, но сега вече е отказал напълно алкохола.

Еванхелина

Майка на Маргарита. Приела в дома си Росита – дъщеря на съпруга й от любовницата му. Влюбена в Педро. Много тъжна и огорчена от живота.

Дулсе

По-голямата дъщеря на Франсиско, сестра на Даниела. Баба й я обвинява за смъртта на майка й Корина.

Рамиро

Лекар в болницата, където започва работа Игнасио. Напуснал е дома си, защото е изгубил жената, която обича.

Анунсиасион

Сестра на Игнасио и Франсиско. Непонася Корина и Лукресия. Добра жена. Съмнява се в призванието си.

Лукресия

Майка на Шантал и първата съпруга на Франсиско, Корина. Баба на Даниела и Дулсе. Живее в дома на Франсиско заедно с дъщеря си Шантал. Обвинява Дулсе за смъртта на дъщеря си и не престава да твърди пред Дулсе, че тя е отговорна. Много ревнива жена, която иска Франсиско за себе си.

Давид

Основният стълб в дома на Франсиско. Влюбен в Адела.

Адела

Най-добрата приятелка на Маргарита. Живее в дома й като наемател, преди да се премести да живее в дома на Франсиско като прислужница.

Росита

Доведена сестра на Маргарита – дъщеря на баща й от друга жена. Живее заедно с Маргарита, но много страда заради отношението на майка й – настроена е против нея, защото е дъщеря на съпруга й от любовницата му. Влюбва се в неправилния мъж.

Моралес

Работи за Франсиско. Много прикрит и явно замесен в тъмни сделки.

Лучо

Жесток и оскърбителен към съпругата си Олга. Той е единственият отговорен за случилото се в злощастната за Маргарита нощ, в която тя забременява от Игансио. Работи за и с Грегорио.

Темо

Лош мъж, в когото се влюбва Росита.

Хуан Тенорио

Женкар, много очарователен. Един от мариачите. Има връзки с няколко жени.

Висенте

Друг член на групата от мариачи.

Тоньо

Син на Грегорио и Росарио. Може и да е осиновен, защото баща му го мрази. Той и Фрихолито са много добри приятели.

Даниела

По-малката дъщеря на Франсиско, сестра на Дулсе. Любимката на Лукресия. Не харесва сестра си.

Олга

Предполага се, че е най-добрата приятелка на Маргарита. Обиждана и контролирана от съпруга си Лучо. Знае само част от случилото се в онази злощастна нощ между Маргарита и Игнасио. Научава цялата истина чак в края на историята.

Корина

Починалата съпруга на Франсиско. Майка на Даниела и Дулсе, дъщеря на Лукресия, сестра на Шантал.

Грегорио

Баща на Тоньо, любовник на Шантал. Обсебен от Маргарита. Много лош човек.

Лусия Луна

Работи в клиниката при Рамиро и постоянно флиртува с него.

Матилде Велес

Русокоса докторка, която е вдовица. Игансио се надява, че именно тя ще накара Франсиско да забрави Маргарита.

Паточо

Мъж, влюбен в Олга.

Пилар

Майка на Росита. Появява се и настоява, че съжалява за това, че я е изоставила, когато е била тригодишна. Всъщност има нужда да се подслони някъде.

Росарио

Бившата съпруга на Грегорио, майка на Тоньо. Жената, която е обичал Франсиско, преди той да срещне Корина.