Циганска любов (Amor gitano)

Един невинен циганин, един виновник!

XVIII век е бил период, когато упадъчната аристокрация е налагала своите несправедливи закона на наследническа класа. Време, когато циганите не са приемани за хора.

В такава обстановка се развива една очарователно и красиво историческо пътуване, когато дъщерята на Маркиза Астолфи, Адриана де Астолфи, и бедният циганин Ренцо, „Циганинът“, се заклеват във вечна любов един към друг. Тази любов се бори срещу натиска на ненавистта, огорчението и предразсъдъците на онези, които са против тях; срещу принудата, която разрушава идеята за фамилна чест и доброто социално положение...

Адриана е бедна графиня, която се заклева пред умиращата си майка, че ще се погрижи за своя по-малък и безотговорен брат Умберто.

Родолфо Фарнесио принадлежи на едно от най-могъщите и богати семейства във Флоренсия, Семейство Фарнесио. Той иска да се ожени за Адриана, въпреки че тя не веднъж отхвърля предложението му за брак.

Скоро, Родолфо открива, че Умберто е замесен в сериозно престъпление, по време на което е убил и човек. Той използва това, за да принуди Адриана да се омъжи за него и заявява пред нея, че ако тя не се омъжи за него, той ще повдигне обвинение срещи Маркиза Астолфи, което ще изпрати Умберто в затвора на „Острова на прокълнатите“. Но ако тя приеме, той ще оттегли всички обвинения.

Адриана приема да се омъжи за Родолфо, за да предпази Умберто. Родолфо посочва Ренцо като извършител на престъплението, използвайки фалшиви свидетелски показания на своя прислужник, „Гърбавия“ Дино.

Циганският наследник на състоянието на семейство Фарнесио, Ренцо, е затворен в затвора на „Острова на прокълнатите“. Между стените на затвора, Ренцо е заобоколен от тъга и несправедливи закони, както и класови предразсъдъци. Там той среща Педро Милени, с когото завързва искрено приятелство.

От своя страна Адриана научава, че Ренцо, бидейки невинен, е обвинен в убийството, което всъщност е извършил брат й Умберто. Измъчвана от угризения, Адриана решава да се качи на кораб и да отиде на острова при Ренцо, за да му разкаже истината.

„Островът на прокълнатите“, един прокълнат брак!

След пристигането си на острова, Адриана се среща с Ренцо и открива колко са силни чувствата й към него. Ренцо никога преди това не я е виждал, но се влюбва в нея от пръв поглед – за него тя е прекрасна като принцеса. Адриана и Ренцо се женят и правят планове за бягство от острова. Адриана избира да се казва „Луна“, свободна жена, която има различна от нейната самоличност.

През това време, Родолфо не стои със скръстени ръце и използва силата си, за да притисне Адриана, а също така да създаде напрежение в брака й с Ренцо. Дино разпознава годежният пръстен, който Родолфо й е подарил и така Адриана е принудена да се върне при Родолфо.

Адриана си тръгва, без да се сбогува с Ренцо и да му обясни коя в действителност е тя. Но тя оставя след себе си символа на луната, така Ренцо не може да я забрави.

Ренцо и Педро избягват от „Острова на прокълнатите“ и отплават с малка лодка. Скоро след отплаването, лодката потъва. Двамата са спасени от рибар. Педро използва познанията си и се появява като „Граф“ Педро Минели. Той заявява, че Ренцо е негов син.

Междувременно, когато Адриана се завръща в Замъка на Астолфи, тя се разболява и страда от загуба на паметта. Скоро тя забравя всичко, включително и Ренцо.

Ренцо пристига в Замъка на Астолфи, за да заяви пред Адриана отново своята любов, но го очаква изненада – в този момент Адриана и Родолфо подновяват брачните си клетви. Ренцо се чувства наранен и предаден.

По същото време, лекар установява, че Адриана е бременна. Манина, майката на Ренци, е наета да работи в Замъка на Астолфи. Адриана ражда детето си, но Родолфо нарежда на Манина да отведе детето и да го скрие в имението на Минели, където намира подслон.

Ренцо е предаден, а Адриана – с разбито сърце!

Когато Манина се връща в Замъка на Фарнесио, тя е блъсната от каретата, водена от Иса Валенти. Манина е сериозно ранена и е откарана в болницата.

Скоро след това, Адриана си възвръща паметта и открива, че детето, което е родила, в действителност е на Ренцо. Тя се опитва да открие Ренцо, за да му разкрие истината.

А Ренцо научава една много по-важна истина – истината за своето минало. Убеден в лъжите, които твърдят за Адриана, Ренцо избягва с Иса и се жени за нея, оставяйки Адриана сама и с разбито сърце...