Преплетени души (Amores cruzados)

Една борба между класовете и един непокорен „беден богат младеж“ помага на четири човешки същества да открият любовта, която им е отредила съдбата и преди всичко, лъжите... като щастието им убягва през цялото време.

Това е история за две семейства, Конде и Фигероа де лос Монтес и Маркес Гарсия, които ги разделя и събира една любовна история и страстно желание, като ги увлича в поредица от лъжи.

Семейство Маркес Гарсия е скромно и всеки негов член има своя собствена индивидуалност. А членовете на семейство Конде де лос Монтерос са от висшето общество и са свикнали да общуват само с най-известните мексикански личности.

Алехандро Конде и Фигероа де лос Монтерос е млад, състоятелен и безотговорен. Не приема живота на сериозно, с което предизвиква гнева на баща си, който решава да го изпрати в един от хотелите си в Колумбия, за да работи и да стане по-отговорен, да оцени истинската стойност на парите. Но Алехандро не е готов да приеме това наказание и с подкрепата на баба си, моли най-добрия си приятел (Диего, независим и решителен човек) да заеме неговото място, без баща му да разбере.

Диего заминава и когато започва да работи в хотела като Алехандро, се запознава с Елиса Маркес Гарсия. Тя е чувствителна, избягва да говори за своя произход и смята, че красотата й може да й помогне да постигне всичко, за което мечтае.

Така, малко по малко, се заражда връзка, основана на лъжи, тъй като той се представя за наследник на хотелска верига, а тя е просто мираж. По случайност, Диего се запознава с Мария, сестра-близначка на Елиса, която е пълна противоположност на сестра си. Тя успява да привлече вниманието му, но мисли само за пътуването си до Мексико, където да учи, а след това да се върне в дома и да се посвети на служба на обществото.

В Мексико, Мария се запознава с Алехандро, който се крие от баща си в апартамента на Диего, а тя се грижи за жилището. Алехандро я ухажва, въпреки че е сгоден за София, момиче от висшето общество. Нещата се усложняват Федерико Конде и Фигероа заминава за Колумбия, за да провери как се развива сина му и Алехандро е принуден да заеме мястото си, докато на Диего се налага да се върне по спешност в Мексико.

И там се пише нова история...

„Amores cruzados“ е история, която използва две главни сцени. Първата е в красивия град Картахена, с морето и красивите пейзажи, които стават свидетели на голяма любов. А другата е Мексико, където една фамилия с несметни богатства и невъобразима власт в ръцете, не може да открие пътя, по който да излезе от порочния кръг на амбицията.

Персонажите:

Диего Фернандес Суарес

Приятел на Алхендро, с когото се познава от военна служба. Уверен и трудолюбив млад мъж със силен характер. След драматични събития, той се преориентира към семейството и стабилно бъдеще. Завършва обучението си по икономика и работи като сервитьор в класен ресторант, поне докато намери нещо по-подходящо.

Мария Маркес Гарсия

Сестра-близначка на Елиса. Родила се е минути по-рано и това определя характера й – винаги се чувства отговорна за сестра си. Помага на баща си в дома след смъртта на майка си и учи педагогика, за да помага на останалите, поради което планува да специализира в Мексико.

Елиса Маркес Гарсия

Сестра-близначка на Мария. Елиса живее от и заради красотата си. Знае много добре как да я използва. Работи в хотела на Конде и Фигероа, целейки да се запознае с някой чужденец, да се омъжи за него и да живее като кралица. Въпреки че ги делят минути, по характер тя е пълна противоположност на сестра си Мария.

Хулиета Маркес Гарсия

Най-малката в семейството и следва стъпките на сестра си Елиса. Осъзнава своята красота и иска да се възползва от нея по най-добрия начин.

Хорхе Маркес

Баща на Мария, Елиса, Роман и Хулиета. Добър работник, останал вдовец. Посветил се е на децата си, въпреки че има проблем с алкохола, успява да се справи с него. Разчита не само на пенсията си – помага с ремонти на съседите си.

Рамон Маркес Гарсия

Добър младеж, но след завършване на степен Бакалавър, решава да си вземе една година почивка и си намира идеалната работа, която не изисква усилия: „жиголо“ по карибските плажове.

Алехандро Конде

Богат младеж, който не се вълнува от бъдещето. Във всичките си „пакости“ той разчита на подкрепата на баба си по майчина линия, Сара де лос Монтерос. Решава да учи медицина, за да се възползва от живота по най-добрия начин. Влиза в казармата и там се запознава с Диего. При завръщането си в университета, той се посещава часовете и лъже родителите си, плащайки за оценките си. Годеницата му, София, разкрива фарса, но той я убеждава да не го издава като й обещава да обявят официално годежа си.

Сара де лос Монтерос

Баба на Алехандро и майка на Фабиола. Омъжила се, но не е била щастлива и компенсира това с приключенията на внука си Алехандро, когото подкрепя безусловно.

Федерико Конде и Фигероа

Баща на Алехандро. Обича жените. Наследник на голяма верига хотели, в която баща му го е принудил да работи от много малък. По тази причини той иска синовете му да постъпят по същия начин.

Фабиола де лос Монтерос

Бъдеща наследница на Сара и аристократка в пълния смисъл на думата. Живее в свят на фантазии, за да не обръща внимание на изневерите на съпруга си и лъжите на сина си.

Сантяго Ринкон

Управител на хотела на Конде и Фигероа, фалшив кариерист, който използва своето положение, за да се възползва от персонала, но начинът му на обличане и отсъствие на стил само подчертават липсата на класа.

Дебора Смит

Дъщеря на американски пилот, който никога не е я припознал и певица от Картахена. Тя е началник на доставките на ресторанта в хотела и най-големия враг на Елиса, която приема за постоянна заплаха. Привлекателна жена и за да постигне това, което иска, стига до крайности.

Исмаел Колон

Портиер в хотела. Типичен латиноамерикански жител, който с живота си е типичен пример за преживяване и изобретателност. Няма желание да се издига в служебната стълбица, защото положението му позволява да научава тайните на клиентите, които плащат много добре за мълчанието му. Това му доставя допълнителни доходи, което му позволява да води двойнствен живот, за което не подозират дори най-големите му приятели.

София Гарсия Мартин

Самонадеяна и склонна към фантазии. Годеница на Алехандро, към когото изпитва болезнена любов. Това я кара да допуска грешки.

Източник: www.canalcaracol.com