Пазар на чудесата (Amores de mercado)

Това е историята на двама братя-близнаци, които са разделени от родителите си и тръгнали по различни пътища в живота.

По икономически причини и с много болка, родителите на братята, Чингао Солис и Маитен Гарсия, по това време работещи в имението на Рутенмейер, намиращо се в южните части на Чили, виждат важна, но и жестока необходимост да дадат единия от близнаците след раждането им. Тяхното желание е сина им да живее в чужбина в семейството на състоятелни хора. Продаденият син се казва Родолфо, а другият – Педро, но всички го наричат Пелуко. С парите от продажбата, семейството се премества в столицата Сантяго и си купуват малка къща. След време, Чингао се забърква в тъмни сделки и попада в затвора. При едно от излизанията си от затвора се появява дъщеря им Йесения, а след това той отново попада в затвора.

Историята започва в деня, в който Пелуко открива ранения си брат-близнак на улицата. След това опитвайки се да обясни, той приема самоличността на Родолфо, докато той остава с амнезия и е прибран от семейството на брат му, приемайки го за Пелуко. Така двамата сменят местата си. Пелуко, от своя страна, е жизнерадостен, весел и с приятен характер, привлича жените. Той ще трябва да се изправи пред факта, че има мъж, който е негово копие и трябва да заеме мястото му, като по този начин трябва да се справи с порядките във висшето общество и да се научи как се управлява голяма компания. Освен това трябва да заеме мястото на брат си и неговата годеница.

От друга страна, Родолфо е много по-сериозен, работохолик. На него му се налага да си върне паметта в обстановката, в която живее Пелуко, но тя е напълно непозната за него.

Това е една история, която показва живота в два различни свята. Единият, в който живее Камило Рутенмейер, семейството му и компанията, в който Пелуко трябва да се справи. И другият, района на централния пазар, където животът е много сложен и объркан, изпълнен с усилена работа. В тази история има много комични моменти, но също така и много драма. Тази история е способна да развесели и забавлява всички зрители.

Персонажите:

Родолфо

Главен управител на „Inversiones Ruttenmeyer“. Брат-близнак на Пелуко, въпреки че не го познава. Също така не знае и произхода си. Той живее под постоянен стрес. Способен е да остане в офиса си цяла нощ, за да работи. Не вярва на никого и като баща си, не се поддава на чувствата.

Пелуко

Син на Маите и Чингао, роден в село на юг, където са работели неговите родители. Детството и младежките години са преминали в района на Централния пазар, където той работи като сервитьор в ресторант. Той е приятен, очарователен, остроумен младеж, със слабост към жените. Той е шокиран, когато открива брат си Родолфо на улицата.

Фернанда Мария Лира

Официалната годеница на Родолфо, въпреки че е разочарована от него заради хладното му отношение и заради това, че е лош любовник. Много красива и елегантна. Произлиза от семейство от средната класа, които за една нощ остават на улицата. От този момент, тя се опитва да печели сама и да се предвижва напред. Тя работи в „Inversiones Ruttenmeyer“, където изпълнява длъжността Връзки с обществеността. Тя не вярва в нищо и не се доверява на никого. На моменти се чувства много самотна. Но тя бързо се преборва с това чувство, защото не понася слабостите.

Игнасио Валдес

Син на Моргана и брат на Кони. Участва в управлението на „Inversiones Prisma“. От много малък ненавижда Родолфо. Обича да рискува, обича екстремалните спортове, а също така и Фернанда Мария.

Бетсабе Галдамес

Дъщеря на Пастора Рунилар, която я е отгледала в много строга атмосфера, въпреки че има съмнения за правотата на идеите, които проповядва майка й. Трудолюбива и без особени амбиции. Доволна е от работата си – радиооператор в центъра на радиотакситата. Влюбена е в Пелуко от първата минута, в която го е срещнала.

Моргана Атал

Дъщеря на дипломати, която е прекарала детството си в Токио. Решителна феминистка, която не понася никаква форма на дискриминация на жените. Младежките си години е прекарала в Техеран, където е открила секса и властта. Разделена с бащата на децата си, Игнасио и Кони, тя се омъжва повторно за Камило, защото в него е открила възможността да се приближи към властта. Елегантна, цинична и безцеремонна, тя се опитва да превъзмогне отегчението в брака.

Камило Рутенмейер

Инженер по земеделие. Когато среща София Еченике, се влюбва отчаяно в нея. Те се женят, но желаният син така и не се появява. Той се затрупва с работа и така, покрай работата открива възможността да осинови Родолфо. За нещастие, съпругата му умира след три години в самолетна катастрофа. По време на делово пътуване, той се запознава с Моргана, с която се жени, въпреки че не е бил влюбен в нея. Съпругата му е осигурила парите, от които той толкова много се е нуждаел, за да спаси предприятието си. Той приема с нея и двете й деца – Игнасио и Кони. Камило е елегантен, хладен и деспотичен мъж. Обожава сина си Родолфо и тази негова привързаност го е подтикнала да бъде строг с момчето. Той е искал съвършения наследник на неговата империя.

Чингао

Баща на Пелуко. Жени се прекалено млад за Маитен. С част от парите, които получава за сина си, той купува малка къща в столицата Сантяго, близо до централния пазар. Останалата част той пропилява и не само това, задлъжнява, което го принуждава да краде. Влиза в затвора, за спокойствието на съпругата и децата му.

Пастора Рубилар

Съпруга на Орасио, отгледала Бетсабе и Есау. Тя е много религиозна жена, абсолютно убедена във вярата си, докато тя не се оказва неудобна за нея. Трудолюбива, честна, изпълнитена, винаги готова да направи услуга. Тя смята, че бедствията са само доказателството, което укрепва вярата й в Йехова.

Клинтон

Наричат го така, откакто бившият президент на САЩ посещава неговото място на централния пазар. Той се приема за много съблазнителен, което предизвиква смях в младежите, които работят на пазара. Той е сам, но е готов да загуби свободата си заради Моника.

Нора Пачеко

Работи в дома на Рутенмейер и именно тя е посредничила при осиновяването на Родолфо. Само тя знае, че той има брат-близнак. Тя се чувства като майка за момчето, което с годините я приема само като една прислужница в дома им.

Бернардо

Иконом в дома на Рутенмейер. Старателен и усърден с господарката си, в която винаги е бил влюбен мълчаливо. Той е като огледалото на злата царица, което й повтаря, че е най-красивата на света. Той страда заради своята любов. Неговата основна задача в живота е да случи и тайно да чака деня, в който господарката ще открие в него мъжа.

Източник: www2.netexplora.com/tswchile/adm.htm