Трудна любов (Amores de mercado)

Животът е изпълнен с изненади, които могат да променят съдбите само за миг.

Лусия и Диего, въпреки че се обичат истински, в действителност се обвързват с неправилния човек.

Тя е борбена, обича сина си Адриан, но е преживяла много лъжи. Като малка, научава, че баща й не е умрял и всъщност тя е незаконнородена дъщеря на един от най-могъщите мъже в страната: Нестор Саватер. Но Лусия не търси причините, поради които майка й я е излъгала, я отхвърля. Тя се отказва се и от фамилното си име.

Вярва, че ще познае любовта в ръцете на Фернандо Лейра, но той само се интересува от наследството на Саватер и я манипулира с нежелана бременност и брак без любов.

Това, което Лусия не знае е, че Фернандо всъщност води двойнствен живот прикрит от работата му като пътуващ продавач. Той има жена и дъщеря далеч от столицата.

Фернандо е изморен да чака парите на Саватер да паднат в ръцете му, той изчезва за пет години, инсценирайки похищение. Така той изоставя Лусия и сина си без пари и без да им се обади.

Въпреки всичко, Лусия не се смята за победена и отваря малък ресторант на пазара в квартала, за да може да издържа сина си и майка си.

В другия край на града живее Диего. Той е млад футболист, който се е превърнал в идол. Води фриволен живот, въпреки че е израснал в приют за сираци, е имал късмета да изгради кариера в спорта с помощта на Бенхамин. Животът му се променя, когато съдбата му поднася изненади - сериозни рани, които не му позволяват да играе отново. Но това не е всичко, приятелката му Ракел умира.

Тогава, Нестор Саватер, бащата на Ракел и Моника, близначката на Ракел, обвинява Диего в убийство и той прекарва пет години в затвора.

Излизайки от затвора, Диего се връща в квартала, където е израснал и там се среща с Лусия. Въпреки че и двамата нямат намерение да се влюбват отново, животът им поднася нова възможност.

От своя страна, Моника, въпреки присъдата на Диего, е обсебена от идеята да го завоюва.

От друга страна, Лусия се сблъсква с миналото си, което е смятала за мъртво и което ще се превърне в огромно препятствие към истинското й щастие.

Персонажите:

Лусия Мартинес

Борбена, горда, независима жена, готова на всичко за сина си, мечтателка и страстна в живота. Незаконна дъщеря е на Нестор Саватер, богат и властен мъж, който се е възползвал от майката на Лусия, когато е била много млада. Лусия не знае кой е баща й до 10-годишна възраст и щом разбира, решава, че никога няма да моли за нищо този господин, нито ще се счита за негова дъщеря заради отхвърлянето на майка й и на самата нея. На 15 години се запознава с амбициозния Фернандо Лейра, който като разбира, че е дъщеря на милионера Саватер, решава да я спечели и я оставя бременна. Тя го приема за да даде фамилия, баща и семейство на сина си.

Диего „Мълнията" Валдес

Той е достоен мъж, който тъй като е бил сирак и е отраснал без истински грижи и нежност, мечтае да е добър баща и да даде на семейството си всичко, което той не е имал. Осиновен е от Бенхамин, футболния му треньор. Успешната му кариера като футболист му позволява да постигне мечтите си за триумф, слава, своеволие и богатство.

Фернандо Лейра

В някои случаи е Фернандо, в други - Антонио Аламо. Този мъж води два живота. Официалният, като съпруг на Лусия и баща на малкия си син Адриан. И тайният, с Марта и малката си дъщеря Наталия. Всяка една от тях е измамена и неподозираща за съществуването на другата. Превръща се в амбициозен младеж заради прекалените грижи на майка му. Единствената му цел в живота е да постигне всичко, което иска, по лесния начин. Затова си поставя за цел да спечели Лусия, за да я накара някой ден да поиска от баща си Нестор Саватер парите, които й се полагат като негова дъщеря.

Моника/Ракел Саватер

Моника е дъщеря на властния Нестор Саватер. Сестра на Ракел, бившата годеница на Диего Валдес. Не подозира, че всъщност е полу-сестра на Лусия. Влюбена е в Диего откакто се запознава с него, но сестра й Ракел я изпреварва и става негова годеница. Когато Ракел и Диего претърпяват инцидент Моника и баща й се заемат да пратят Диего в затвора. След като Диего излиза от затвора, тя признава, че всъщност е лудо влюбена в него и ще направи всичко, а да го спечели. От малка се е борила да покаже, че може да е по-добра от сестра си, както в професионален, така и в личен план.

Нестор Саватер

Заможен и властен собственик на фирма. Женен за Вилма Авила, с която има две дъщери: Ракел и Моника. Ракел е слабостта му, любимката. У Моника, втората, цени повече практическите й умения. Имал е любовна връзка с Мерседес Мартинес. Съблазнил я е и измамил с обещания за любов, докато не научава, че е бременна. Изоставя я на съдбата и не се е интересувал никога от дъщерята от тази връзка. Три неща тревожат Нестор: Диего Валдес, който смята за виновен за смъртта на дъщеря му Ракел, да е отново свободен; Моника да продължава да е обсебена от същия този мъж; и накрая, угризенията, че не е признал Лусия за своя дъщеря, и единственият мъжки наследник Саватер, внукът му Адриан.

Адриан Лейра

Адриан е на 14 години и е син на Лусия и Фернандо. По-зрял е от нормалните деца на възрастта му. Обожава майка си. Трябвало е да привикне към много нови неща в следствие на промените в живота на майка му, когато Фернандо изчезва в предполагаемото отвличане. Голямата му болка е да види, когато още е 10-годишен, как едни престъпници отвеждат баща му. Тази картина бележи живота му и той живее последните 5 години с единствената надежда отново да види баща си.

Еулалио Окандо Саватер

Племенник на Нестор Саватер. Син на Франсиско Окандо и Тереса Саватер (сестра на Нестор Саватер). Още докато е тинейджър баща му е обвинен от чичо му Нестор в злоупотреби в компаниите му. Франсиско умира в затвора. Тереса не може да понесе тази трагедия и се самоубива. Еулалио пристига, когато майка му се е самоубила, но успява да му каже преди да умре, че чичо му е наредил смъртта на Франсиско и че трябва да отмъсти за него. Нестор се грижи за племенника си Еулалио, давайки му образование и след това вкарвайки го в компанията като негова дясна ръка, но в същото време променяйки един документ, за да го лиши от всякакво наследство, което можеше да му принадлежи като син на сестра му. Еулалио презира силно Нестор, но крие това под образа на мило агънце, защото всъщност единственото му желание е да отмъсти за смъртта на родителите си.

Марта Агилар

Марта е простовато и красиво момиче, с което Фернандо се запознава на едно от пътуванията си. Срамежлива и затворена, Фернандо веднага си я набелязва и се възползва от нея, карайки я да се влюби в него и да забременее. Жени се за Марта под друга самоличност: Антонио Аламо. Марта винаги е мечтала да намери мъж, който да я направи щастлива и да работи, за да издържа семейството и вярва сляпо, че е намерила този мъж в Антонио, на който се отдава максимално чак като робиня.

Мерседес Мартинес

Майка на Лусия, привлекателна жена, но консервативна. От млада винаги се е опитвала да прави това, което е правилно, но фактът, че е паднала в обятията на Нестор Саватер на 21 години, превръщайки се в любовница на женен мъж, я бележи по такъв начин, че се опитва да води живота си чак прекалено правилно. Когато Мерседес разбира, че Лусия бременна, се бори, за да не повтори тя собствената й история, така че я убеждава да се омъжи за Фернандо, защото освен, че е баща на детето й, смята, че с него може да създаде солидно семейство. Щом се ражда внукът й, отдава тялото и душата си на него и на дъщеря си.

Мануел Медрано

Президент на националната спортна преса и директор на един от най-важните вестници в страната. Медрано започва с опит да бъде професионален футболен играч, но няма необходимия талант, за да изпъкне, и тъй има добър произход, решава да учи Комуникации и да се отдаде на спортната журналистика, където бързо печели важни постове, най-вече заради фамилията си. Амбициите му за власт го карат да ухажва много време Моника Саватер, разбирайки че съюзът между тях ще им даде нечувана власт в обществото. Завистта му към Диего Валдес идва от годините, когато Диего е бил обещаващ младеж в Националната футболна академия, и Мануел вижда как Диего постига спортни успехи, а той не. Най-голямата му завист идва, когато вижда, че Моника Саватер е силно привлечена от "Мълнията".

Андреа Гутиерес

Дъщеря на Енрике Гутиерес и Елеонора Монкада. Има сестра Беатрис, която е с две години по-голяма от нея. Преди 4 години и двете са изоставени от майка си, когато тя се възползва от предложение да отиде да работи в Европа. На Андреа още й липсва майка й. Андреа учи в най-добрите училища и ходи на уроци по балет. Но мечтата и страстта й винаги е била да бъде футболистка, но пази тази тайна от семейството й, защото знае, че никога баща й и никой от обкръжението й няма да го одобри.

Беатрис Гутиерес

Беатрис е голямата сестра на Андреа. От малка е много затворена и срамежлива и намира утеха в страстта си към астрономията, търсейки в небето света, който никога не е успяла да намери на земята. Тя за разлика от сестра си е предпочела да забрави майка си като наказание за това, което им е сторила. И следва много точно пътя, който баща й Енрике й е начертал, като добро образование, привързана към добрите навици и социалната си среда. Учи класическа музика със специалност инструмента пиано.

Енрике Гутиерес

Баща на Андреа и Беатрис. Мъж с високи ценности. Енрике е трябвало сам да се погрижи за дъщерите си след като съпругата му Елеонора Монкада ги изоставя, предпочитайки да се развива като делова жена, без да я интересуват дъщерите й, заради което я смята за безотговорна жена, която не е трябвало да прави това, което е направила. Но Енрике разполага с помощта на Лаура, бавачка, която е станала част от семейството.

Луис Лейра

Луис е баща на Фернандо и съпруг на Елвира. Има достоен характер и малко слаб, оставайки се понякога да бъде воден от експлозивния и доминиращ характер на Елвира/ Обича Лусия и Адриан и иска семейната цялост преди всичко.

Елвира Лейра

Обсебваща, ревнива, доминираща и прекалено грижовна. Обича сина си преди всичко. Винаги му е давала каквото може, чак го е разглезила. Обича внука си, но на Лусия гледа като на недостойна за сина му и я обвинява, че не е направила достатъчно за Фернандо, за да бъде освободен от похитителите.

Лаура Морено

Лаура е сладка, грижовна жена и много чувствителна. Бавачка на Андреа и Беатрис. Много е близка с цялото семейство Гутиерес. Обича Андреа и Беатрис като свои собствени дъщери, но се бори да спечели обичта на Андреа, която я смята за узурпаторка, която иска да вземе мястото на майка й Елеонора.

Наталия Аламо

Наталия е дъщеря на Марта Агилар и Антонио Аламо. Тя е разглезено момиче, въпреки че баща й е стриктен и суров. Много пъти страда от споровете между родителите си, но не се осмелява да противоречи на Антонио заради силния му характер.

Бенхамин

Спортен професор в сиропиталището, в което е отраснал Диего Валдес. По-късно се превръща във футболен треньор на Диего и в негов осиновител. Заема се да го подготви и стимулира, за да го направи звездния играч, в който се превръща след няколко години. Когато Диего излиза от затвора, той му помага да се възстанови и да започне живота си отначало.

 

Благодарности на Веселинка Блажева за предоставените материали.