По-скоро мъртва, отколкото Личита (Antes muerta que Lichita)

Роматична комедия, която разказва за Роберто и Личита, която за да стане Алисия, трябва да бъде по-... от всякога и да научи, че дори да се научи да бъде друга, тя не бива да предава сърцето си.

Личита Гутиерес е незабележима служителка в „Иконика“ - най-голямата рекламна агенция в Латинска Америка. Тя е постъпила с идеята да се издигне в професията, но въпреки всичките ѝ усилия, едва ли ще стане нещо повече от „момиче за всичко в офиса“.

Тя е готова на всичко, за да помага и да издържа семейството си: родителите си, сестра си и любимата си племенница. Независимо от това, Личита мечтае един ден да открие любовта, която да промени незабележимото ѝ съществуване. Тя, обаче, е наясно, че никой мъж няма да се загледа по нея. Тя просто знае, че е невидима в очите на другите.

На едно голямо празненство, Личита се запознава с привлекателния и очарователен Роберто Дуарте. За нейна голяма изненада, той прилича на Принца от сънищата ѝ, но също така се оказва, че той е партньор в „Иконика“. Това, което тя не подозира, е причината Роберто да се появи.

Личита преживява поредица от унижения, подигравки и ужасни шеги от страна на другите служители в „Иконика“. Тя понася и лошото отношение на Лусиана – педантичната и самоуверена племенница на собственика на агенцията, която наскоро е пристигнала в Мексико. Освен това тя има по-красиво личице от Личита.

Писнало ѝ да бъде „Личиляшка“ и да не бъде оценявана в работата години наред, Личита решава да се промени и така да си върне всичко, което по право ѝ се полага. Решена да престане да бъде Личита и да се превърне в Алисия, на нея ѝ се налага да се бори и срещу своята благородна натура, за да заяви: По-скоро мъртва, отколкото Личита!

Източник: www.televisa.com