Изгаряща тайна (Ardiente secreto)

Сирачето Мариана Сиснерос е подслонена от една леля, която я ненавижда и накрая я затваря в интернат за бедни момичета. Там Мариана преживява ужасни трудности, включително и смъртта на една приятелка, но също така получава добро образование и разбиране от една щедра учителка.

Когато навършва пълнолетие, тя решава да си потърси работа като гувернантка. Наета е от Едуардо – богат собственик на имение, който има нужда от учителка и компаньонка на Адела, неговата незаконнородена дъщеря.

Мариана се отнася с нежност и обич към самотната Адела. Младата жена е едновременно привлечена и отхвърлена от своя темпераментен и загадъчен шеф. Едуардо ухажва една амбициозна съседка. Мариана, обаче, се изненадва от нахалството на управителя на имението, който явно има власт над господаря.

Неусетно, Мариана и Едуардо се влюбват, но една ужасна тайна ги разделя. И тази тайна е разкрита от Мариана в деня на сватбата: управителят е шурей, а готвачката – тъща на Едуардо. Те са приели да работят за него, за да могат да защитят съпругата му, която не е умряла, а е затворена на тавана, засегната от алкохолна деменция.

Отчаяна, Мариана избягва от имението, но любовта я кара да се върне...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Ardiente_secreto_(telenovela)